• Tartalom

7/2010. (ÜK. 6.) LÜ utasítás

7/2010. (ÜK. 6.) LÜ utasítás

legfőbb ügyészi utasítások módosításáról*

2010.06.30.
A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény 19. §-ának (6) bekezdése alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A Magyar Köztársaság ügyészsége szervezetéről és működéséről szóló 25/2003. (ÜK. 12.) LÜ utasítás (a továbbiakban: SZMSZ) 3. §-a (3) bekezdésének c)–d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A legfőbb ügyész kizárólagos hatáskörébe tartozik:]

„c) a Kormányhoz címzett előterjesztések, átiratok kiadmányozása,
d) az autonóm államigazgatási szervek, a kormányhivatalok, a központi hivatalok, valamint a rendvédelmi szervek országos parancsnokságai kivételével a központi államigazgatási szervek1. vezetőihez és a miniszterelnök-helyettesekhez címzett átiratok és más ügyészi intézkedések kiadmányozása,”

2. § Az SZMSZ) 4. §-a (2) bekezdésének d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A legfőbb ügyész helyettes]

„d)2. kiadmányozza az Országgyűlés alelnökeihez, az alkotmánybírákhoz, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyetteséhez, az Állami Számvevőszék alelnökeihez, az OIT Hivatalának vezetőjéhez, valamint az autonóm államigazgatási szervek, a kormányhivatalok, a központi hivatalok és a rendvédelmi szervek vezetőihez, továbbá – a miniszterelnök-helyettesek kivételével – a központi államigazgatási szervek vezető-helyetteseihez címzett átiratokat,”

3. § Az SZMSZ 17. §-ának b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[Az Önálló Osztály]

„b) közvetlen törvényességi felügyeletet gyakorol a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Igazságügyi Hivatal, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága büntetés-végrehajtási jogi tevékenysége, továbbá az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet, valamint a bűnügyi nyilvántartás és a körözési nyilvántartás felett,”

4. § (1) Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, egyidejűleg

a) a vádelőkészítéssel, a nyomozás törvényessége feletti felügyelettel és a vádemeléssel kapcsolatos 11/2003. (ÜK. 7.) LÜ utasítás 17. §-a, valamint az SZMSZ

b) 10/A. §-a (1) bekezdése t) pontjának „és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium” szövegrésze, továbbá

c) 20. §-a (1) bekezdésének g) pontja hatályát veszti, a bekezdés h)–l) pontjának megjelölése pedig g)–k) pontra változik.

(2) Az SZMSZ

a) 14. §-a (1) bekezdésének h) pontjában az „igazságügy-miniszter” szövegrész helyébe „közigazgatási és igazságügyi miniszter”,

b) 18. §-a b) pontjában a „Szociális és Munkaügyi Minisztérium” szövegrész helyébe „Nemzeti Erőforrás Minisztérium”

szövegrész lép.

(3) Ez az utasítás a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

Dr. Kovács Tamás s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítás a 4. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2010. július 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére