• Tartalom

70/2010. (VII. 7.) HM utasítás

70/2010. (VII. 7.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium által nyújtott lakhatási támogatásokkal összefüggő feladatok ellátásáról szóló 26/2010. (II. 26.) HM utasítás módosításáról1

2010.07.08.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontja és a Honvédelmi Minisztérium által nyújtott lakhatási támogatásokról szóló 19/2009. (XII. 29.) HM rendelet 239. §-a alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A Honvédelmi Minisztérium által nyújtott lakhatási támogatásokkal összefüggő feladatok ellátásáról szóló 26/2010. (II. 26.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) 123. § (3)–(6) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(3) A HM-ben működő keretgazda-lakásbizottságot – a HM Honvéd Vezérkar főnöke alárendeltségébe tartozó főosztályok kivételével – a minisztériumi főosztályok és önálló osztályok vezetőiből kell megalakítani. A HM egyéb szervezeti egységeit a tervezési és koordinációs feladatok ellátásáért felelős főosztály vezetője képviseli.
(4) Az (1) bekezdésben felsorolt honvédelmi szerveknél a keretgazda-lakásbizottságok megalakításáért és működési feltételeinek biztosításáért az adott szerv vezetője (parancsnoka) felelős. A keretgazda-lakásbizottság ülésén a szerv vezetőjét (parancsnokát) a szervezetszerű helyettese képviselheti. A keretgazda-lakásbizottság ülésén állandó meghívottként, tanácskozási joggal vesz részt a budapesti helyi lakásgazdálkodási szerv vezetője.
(5) A budapesti székhelyű katonai ügyészségek és bíróságok katonai tanácsai HM-rendelkezésű lakásra jogosult tagjai lakásigényeinek társadalmi elbírálására a keretgazda-lakásbizottságot a Katonai Főügyészségen kell létrehozni. A nem budapesti székhelyű katonai ügyészségek és bíróságok katonai tanácsai HM-rendelkezésű lakásra jogosult tagjainak képviseletét – 1 fő közösen delegált tag részvételével – a területileg illetékes helyőrségi lakásbizottságokban kell biztosítani.
(6) A Katonai Főügyészség keretgazda-lakásbizottságának tagjai:
a) a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa és a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsának hadbírói közül delegált egy-egy személy,
b) a Katonai Főügyészség, a Katonai Fellebbviteli Ügyészség és a Budapesti Katonai Ügyészség vezetője által delegált egy-egy személy.”

2. § Az Ut. 124. § (1)–(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A HM Központi Lakásbizottság elnöke a HM közigazgatási államtitkára, akit a HM személyzeti főosztályvezetője helyettesít.
(2) Az elnök mellett a HM Központi Lakásbizottság tagjai:
a) a HM személyzeti főosztályvezetője,
b) a HM jogi főosztályvezetője,
c) a HM védelmi tervezési és vagyongazdálkodási főosztályvezetője,
d) a HM tervezési és koordinációs főosztályvezetője,
e) a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség vezérigazgatója,
f) a HM Infrastrukturális Ügynökség vezérigazgatója,
g) a HM hadműveleti és kiképzési főosztályvezetője,
h) az MH Támogató Dandár parancsnoka,
i) a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség vezérigazgatója,
j) az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka,
k) a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum munkájában részt vevő munkavállalói érdek-képviseleti szervek vezetői.
(3) A HM Központi Lakásbizottság üléseit a HM-ben e célra rendszeresített beosztásában a HM Központi Lakásbizottság titkára készíti elő, aki segíti az elnököt az ülés levezetésében. A bizottsági ülésen a tag személyesen vagy meghatalmazott képviselője útján vesz részt, a képviselő a tagot teljes jogkörrel helyettesíti. A bizottsági ülésen tanácskozási jogkörrel vesz részt a HM Központi Lakásbizottság titkára, a HM Védelmi Tervezési és Vagyongazdálkodási Főosztály Központi Lakásgazdálkodás-felügyeleti és Építéshatósági Osztály osztályvezetője, valamint annak helyettese.”

3. § Az Ut.

a) 1. § (3) bekezdés c) pontjában a „HM Védelemgazdasági Főosztály” szövegrész helyébe a ”HM Védelmi Tervezési és Vagyongazdálkodási Főosztály, Központi Lakásgazdálkodás-felügyeleti és Építéshatósági Osztály”,

c) 88. § (3) bekezdésében az „az illetményszámfejtő szerv” szövegrész helyébe az „a HM központi pénzügyi és számviteli szerv”,

d) 117. § (7) bekezdésében a „bázisüzemeltető parancsnok” szövegrész helyébe a „helyőrség-támogató alegységparancsnok”,

e) 123. § (1) bekezdés nyitó szövegrészében a „szerv” szövegrész helyébe a „honvédelmi szerv”

szöveg lép.

4. § Hatályát veszti

a) az Ut. 13. § (1) bekezdés g) pontjában a „hétvégi” szövegrész, továbbá

b) az állami tulajdonú HM-vagyonkezelői jogú lakásban igénybe vett közüzemi szolgáltatásokkal összefüggő lakásgazdálkodási feladatokról szóló 9/2009. (HK 19.) HM védelemgazdasági főosztályvezetői intézkedés.

5. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

Az utasítás az 5. § alapján hatályát vesztette 2010. július 9. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére