• Tartalom

78/2010. (VIII. 13.) HM utasítás

78/2010. (VIII. 13.) HM utasítás

a nemzeti együttműködésről szóló 1/2010. (VI. 16.) OGY politikai nyilatkozatnak a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség objektumaiban történő kihelyezéséről1

2010.08.14.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a nemzeti együttműködésről szóló 1/2010. (VI. 16.) OGY politikai nyilatkozat egyes középületekben való kihelyezéséről szóló 1140/2010. (VII. 2.) Korm. határozatra (a továbbiakban: Korm. határozat) – a nemzeti együttműködésről szóló 1/2010. (VI. 16.) OGY politikai nyilatkozatnak a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség objektumaiban történő kihelyezéséről a következő utasítást adom ki:

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra, a miniszter közvetlen alárendeltségébe, közvetlen és fenntartói irányítása, valamint felügyelete alá tartozó szervezetekre, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) terjed ki.

2. § (1) A honvédelmi szervezet elhelyezésére szolgáló objektumban a honvédelmi szervezetek vezetői felelősek a nemzeti együttműködésről szóló 1/2010. (VI. 16.) OGY politikai nyilatkozat (a továbbiakban: Nyilatkozat) Korm. határozatban meghatározott formai követelményeknek és elhelyezési feltételeknek megfelelő kihelyezéséért.

(2) Azokban az objektumokban, amelyek több honvédelmi szervezet együttes elhelyezésére szolgálnak a Nyilatkozat kihelyezéséről az objektumparancsnok intézkedik.

3. § A Nyilatkozat kihelyezésére elsődlegesen a parancsnoki épületen belül a főbejáratnál kerül sor. A helyi sajátosságok figyelembevételével, a Nyilatkozat kihelyezéséért felelős vezető, parancsnok intézkedhet az elsődleges helyszín mellett az objektum tanácsteremében, illetve az étkezdében történő kihelyezésre is.

4. § (1) Az utasítás hatálybalépését követően a 2. §-ban meghatározott vezető, parancsnok (a továbbiakban együtt: vezető) intézkedik a Nyilatkozat – hatálybalépést követő 30 napon belüli – kihelyezéséről.

(2) Azokban az objektumokban, ahol a Nyilatkozat az utasítás hatálybalépését megelőzően kihelyezésre került – az egységes formai, illetve elhelyezési követelményeknek való megfelelés érdekében – az érintett vezető az (1) bekezdésben meghatározott határidőn belül intézkedik a kihelyezés felülvizsgálatára, illetve szükség szerinti módosítására.

(3) A Nyilatkozat esetleges minőségi romlása esetén, annak cseréjéről a vezető intézkedik.

5. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

1

Az utasítást a 28/2023. (VI. 23.) HM utasítás 1. § 11. pontja hatályon kívül helyezte 2023. június 24. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére