• Tartalom

8/2010. (IX. 24.) BM utasítás

8/2010. (IX. 24.) BM utasítás

a Belügyminisztérium Cafeteriaszabályzatának kiadásáról1

2010.09.25.
A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 49/F. §-a, a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény, valamint a köztisztviselők cafeteriajuttatásának részletes szabályairól szóló 305/2009. (XII. 23.) Korm. rendelet alapján a Belügyminisztérium cafeteriajuttatási rendszerének szabályozása céljából kiadom a következő utasítást.
1. A Belügyminisztérium (a továbbiakban: Minisztérium) állományába tartozó – az utasítás 2. pontjában meghatározott – személyeket 2010. évben megillető cafeteriajuttatás éves keretösszege 2010. augusztus 1. napjától 463 000 Ft/fő/év. A cafeteriajuttatás éves összege biztosít fedezetet az egyes juttatásokhoz kapcsolódó, a juttatást teljesítő munkáltatót terhelő közterhek megfizetésére is.
2. Az utasítás személyi hatálya kiterjed:
a) a Minisztériumban állami vezetői szolgálati jogviszonyban foglalkoztatottakra;
b) a Minisztériumban közszolgálati jogviszonyban foglalkoztatott kormánytisztviselőkre, ügykezelőkre;
c) a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény hatálya alá tartozó munkavállalókra, ideértve az európai uniós projektek által finanszírozott munkavállalókat is, a projektszerződésben meghatározott feltételekkel;
d) a Minisztériumba munkavégzésre berendelt, illetve vezényelt hivatásos állományúakra, a berendelés, illetve a vezénylés időtartamára;
e) a Minisztérium fejezet intézményeitől munkavégzés céljából a Minisztériumba kirendelt foglalkoztatottakra, a kirendelés időtartamára;
f) a prémiumévek programban részt vevő közszolgálati jogviszonyban állókra, valamint a különleges foglalkoztatási állományban álló személyekre
(a továbbiakban együtt: jogosultak) a vonatkozó jogszabályok alapján.
3. A jogosultak közül azok, akik a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló 2010. évi XLII. törvény alapján jogutódlással kerültek a Minisztérium állományába, a jogelőd munkáltató által kiadott cafeteriaszabályok szerint jogosultak a cafeteriajuttatásokra 2010. július 31-ig.
4. A 3. pont hatálya alá nem tartozó azon személyek, akik a Minisztérium állományába – áthelyezés, illetve kinevezés jogcímén – kerültek, az áthelyezés, illetve a kinevezés időpontjától kezdődően 2010. július 31-ig az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Cafeteriaszabályzatának kiadásáról szóló 3/2010. (I. 15.) IRM utasítás, valamint az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium munkatársait 2010. évre megillető cafeteriajuttatás éves összegéről szóló 17/2009. (XII. 31.) IRM utasítás szerint jogosultak a cafeteriajuttatásokra.
5. Jelen utasítás hatálybalépésével egyidejűleg a munkáltató tájékoztatja a jogosultakat a 2010. július 31-ig igénybe vett cafeteriajuttatás mértékéről, valamint a 2010. augusztus 1-jétől időarányosan igénybe vehető összegről.
6. Jelen utasítás hatálybalépését követő 10 munkanapon belül a jogosult nyilatkozik az őt időarányosan megillető keretösszeg felhasználásáról, az általa választott juttatási elemekről és azok mértékéről.
7. A cafeteriajuttatásra vonatkozó további eljárási szabályok tekintetében az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Cafeteriaszabályzatának kiadásáról szóló 3/2010. (I. 15.) IRM utasítás rendelkezéseit kell alkalmazni, azzal, hogy a Humánigazgatási és Fejlesztési Főosztály feladatait a Minisztérium esetében a Személyügyi Főosztály, a Költségvetési és Gazdasági Főosztály feladatait a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály látja el, kivéve a III. fejezetben felsorolt valamennyi feladatot, amelyek végrehajtásáról a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály gondoskodik.
8. Jelen utasítás a Hivatalos Értesítőben történő közzétételét követő napon lép hatályba.
1

Az utasítást a 4/2011. (II. 11.) BM utasítás 3. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte 2011. február 12. napjával. Alkalmazására lásd e hatályon kívül helyező utasítás 3. § (1) bekezdését.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére