• Tartalom

9/2010. (III. 23.) PM rendelet

9/2010. (III. 23.) PM rendelet

a Magyar Export-Import Bank Részvénytársaság és a Magyar Exporthitel Biztosító Részvénytársaság központi költségvetéssel történő elszámolásának részletes szabályairól szóló 16/1998. (V. 20.) PM rendelet módosításáról1

2010.03.24.

A Magyar Export-Import Bank Részvénytársaságról és a Magyar Exporthitel Biztosító Részvénytársaságról szóló 1994. évi XLII. törvény 26. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a pénzügyminiszter feladat- és hatásköréről szóló 169/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § a) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § (1) A Magyar Export-Import Bank Részvénytársaság és a Magyar Exporthitel Biztosító Részvénytársaság központi költségvetéssel történő elszámolásának részletes szabályairól szóló 16/1998. (V. 20.) PM rendelet (a továbbiakban: R.) 2. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az Eximbank az (1) bekezdés szerinti garanciaügyletek tényleges beváltásának összegéről, devizaneméről és értéknapjáról haladéktalanul értesíti a PM-et, és egyidejűleg – számlaszámának megjelölésével – kéri a beváltott garanciának megfelelő összeg költségvetésből történő folyósítását. A PM – a fedezetnyújtás alapját képező ügylet és a garanciaügylet tartalmi vizsgálata nélkül – az igénylés beérkezésétől számított 10 munkanapon belül megküldi a Magyar Államkincstár részére a garanciabeváltás összegét tartalmazó utalványt. Az utalványon szereplő összeget a Magyar Államkincstár átutalja az Eximbank Zrt. által megjelölt devizanemben, értéknapra és számla javára.”

(2) Az R. 2. § (5) és (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(5) Az Eximbank a (3) bekezdés szerinti garanciabeváltás okafogyottságáról vagy az értesítésben szereplőnél kisebb összegéről haladéktalanul értesíti a PM-et.
(6) Az Eximbank a Magyar Állam kockázatának felmérése céljából, az állami készfizető kezességgel fedezett exportcélú garanciaügyletekből adódó be nem váltott kötelezettségeket negyedévente rendszeresen – a hitelintézetek és a pénzügyi vállalkozások éves beszámoló készítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló kormányrendelet általános előírásaival összhangban – a saját kockázatra vállalt kötelezettséggel azonos módon külön is minősíti. E minősítés során fedezetként nem vehető figyelembe a Magyar Állam készfizető kezességvállalása.”

2. § Az R. 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

3. § (1) Az Eximbank a Magyar Állam készfizető kezessége mellett vállalt garanciák nyújtásakor garanciadíjat számít fel. A garanciabeváltások nyomán keletkezett követelések behajtásával kapcsolatos költségeit a garancianyújtásból befolyó díjbevételekből finanszírozza.
(2) Az Eximbank a hozzá befolyt követeléseket a befolyást követő 5. munkanapig a 10032000-01907003 APEH Állami kezességbeváltás folyósítása számla javára, a befolyás devizanemében „kezesség-visszatérülés” megjegyzéssel átutalja.
(3) A befolyt kamat és késedelmi kamat összegeit az Eximbank a befolyás tudomására jutását követő 5. banki munkanapig a befolyás devizanemében átutalja a 10032000–01907003 APEH Állami kezességbeváltás folyósítása számla javára, „kezesség-visszatérülés” megjegyzéssel.
(4) Az Eximbankot a Magyar Állam készfizető kezessége mellett vállalható garanciaügyletek beváltásából eredő, befolyt követelések kamat és késedelmi kamat nélkül számított összegének 5%-a illeti meg jutalékként. Devizában befolyt megtérülés esetén a jutalék alapjának forint értékét a befolyás napján érvényes, az MNB által hivatalosan közzétett devizaárfolyamon állapítja meg.
(5) Az Eximbank a jutalék folyósításához a (2) bekezdés szerinti átutalást követő hónap 15. napjáig elkészíti a 2. melléklet szerinti kimutatást, és a (4) bekezdés szerint megállapítja a jutalék összegét. A kimutatás alapján kiállított számla megküldésével egyidejűleg igényli a jutalék összegét a PM-től a 10032000–01457058 Egyéb pénzügyi elszámolások kiadási számláról. A PM az igénylés beérkezésétől számított 10 munkanapon belül megküldi a Magyar Államkincstár részére a jutalék összegét tartalmazó utalványt.”

3. § Az R. 5. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A Mehib Zrt. a (2) és (3) bekezdés szerinti biztosítási események miatti tényleges fizetések összegéről, devizaneméről és értéknapjáról haladéktalanul értesíti a PM-et, és egyidejűleg – számlaszámának megjelölésével – kéri a biztosításból eredően fizetendő összeg költségvetésből történő folyósítását. A PM – a fedezetnyújtás alapját képező ügylet és a biztosítási ügylet tartalmi vizsgálata nélkül – az igénylés beérkezésétől számított 10 munkanapon belül megküldi a Magyar Államkincstár részére a biztosításból eredően fizetendő összeget tartalmazó utalványt. Az utalványon szereplő összeget a Magyar Államkincstár átutalja a Mehib Zrt. által megjelölt devizanemben, értéknapra és számla javára.”

4. § Az R. 6. § (2) és (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(2) A Mehib Zrt.-t kárkintlévőség eredményes behajtása esetén a befolyt követelés kamat és késedelmi kamat nélkül számított összegének 5%-a illeti meg jutalékként. Devizában befolyt megtérülés esetén a jutalék alapjának forint értékét a befolyás napján érvényes, az MNB által hivatalosan közzétett devizaárfolyamon állapítja meg.
(3) A Mehib Zrt. a jutalék folyósításához a 7. § (3) bekezdése szerinti átutalást követő hónap 15. munkanapjáig a PM számára a 7. melléklet szerint jelentést készít, amelyet egyidejűleg megküld a Magyar Államkincstár számára, és a (2) bekezdés szerint megállapítja a jutalék összegét. A kimutatás alapján kiállított számla megküldésével egyidejűleg igényli a jutalék összegét a PM-től a 10032000–01457058 Egyéb pénzügyi elszámolások kiadási számláról. A PM az igénylés beérkezésétől számított 10 munkanapon belül megküldi a Magyar Államkincstár részére a jutalék összegét tartalmazó utalványt.”

5. § Az R. 7. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Kárkintlévőség megtérülése esetén a Mehib Zrt. a követelésekből befolyt összegeket, valamint kamatot és késedelmi kamatot a követelés befolyását követő 5. munkanapig a 10032000–01907003 APEH Állami kezességbeváltás folyósítása számla javára, a befolyás devizanemében „kezesség-visszatérülés” megjegyzéssel átutalja.”

6. § Az R. 8. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Ha az általa kötött biztosítási szerződésből eredő kockázat mértékét a Mehib Zrt. a Mehib Korm. rendelet alapján viszontbiztosító igénybevételével csökkenti, a viszontbiztosítással fedezett teljes kárfizetési összeget – annak esedékességekor – teljes egészében átutalja a biztosítottnak az 5. § (4) bekezdése szerint.”

7. § (1) Az R. a következő 9. §-sal egészül ki:

9. § (1) A Mehib Zrt. a Magyar Exporthitel Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság által az Állam készfizető kezessége mellett vállalható biztosítások és viszontbiztosítások pénzügyi válság miatti átmeneti kiszélesítésének feltételeiről szóló 51/2010. (III. 9.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Mehib viszontbiztosítási Korm. rendelet) meghatározott feltételekkel kötött biztosításairól és viszontbiztosításairól folyamatosan nyilvántartást vezet a 3. melléklet szerint. Ennek alapján negyedévenként a 9. mellékletben meghatározott módon beszámolót készít, amit a negyedévet követő hónap 15. napjáig megküld a PM-nek és ezzel egyidejűleg a Magyar Államkincstárnak.
(2) A Mehib Zrt. a Mehib viszontbiztosítási Korm. rendelet alapján végzett biztosítási tevékenységével összefüggő kárigények elismerését azonnal bejelenti a PM-nek. A Mehib Zrt. – a biztosítottnak történő átutalást megelőzően – azt is bejelenti a PM-nek, ha kárelőleget kíván fizetni.
(3) A Mehib Zrt. a Mehib viszontbiztosítási Korm. rendelet alapján kötött viszontbiztosítási szerződések szerint fennálló fizetési kötelezettségét havonta, a tárgyhót követő hónap 15. napjáig a 10. melléklet szerint bejelenti a PM-nek.
(4) A Mehib Zrt. a tényleges fizetési kötelezettségének összegéről, devizaneméről és értéknapjáról haladéktalanul értesíti a PM-et, és egyidejűleg – számlaszámának megjelölésével – kéri a biztosításból vagy viszontbiztosításból eredően fizetendő összeg költségvetésből történő folyósítását. A PM – a fedezetnyújtás alapját képező ügylet és a biztosítási vagy viszontbiztosítási ügylet tartalmi vizsgálata nélkül – az igénylés beérkezésétől számított 10 munkanapon belül megküldi a Magyar Államkincstár részére a biztosításból vagy viszontbiztosításból eredően fizetendő összeget tartalmazó utalványt. Az utalványon szereplő összeget a Magyar Államkincstár átutalja a Mehib Zrt. által megjelölt devizanemben, értéknapra és számla javára.
(5) A Mehib Zrt. a Mehib viszontbiztosítási Korm. rendelet alapján megkötött biztosítási vagy viszontbiztosítási szerződésekből eredő fizetési kötelezettségét a (4) bekezdésben foglaltak szerint teljesíti, viszontbiztosítás esetén a viszontbiztosítással fedezett összeg mértékéig.”

(2) Az R. a következő 9/A. §-sal egészül ki:

9/A. § (1) A Mehib Zrt. a 11. melléklet szerint negyedévenként jelentést készít a kárkintlévőség megtérülése és a hozzá kapcsolódó elszámolások alakulásáról. A jelentést a tárgynegyedévet követő hónap 15. munkanapjáig megküldi a PM-nek és a Magyar Államkincstárnak.
(2) Kárkintlévőség megtérülése esetén a Mehib Zrt. a követelésekből befolyt összegeket, valamint kamatot és késedelmi kamatot a követelés befolyását követő 5. banki munkanapig a befolyás devizanemében átutalja a 10032000–01907003 APEH Állami kezességbeváltás folyósítása számla javára „kezesség-visszatérülés” megjegyzéssel.
(3) A viszontbiztosító fizetési kötelezettségének teljesítése esetén a Mehib Zrt. a befolyást követő 5. banki munkanapig a befolyás devizanemében átutalja a kármegtérülés összegét a 10032000–01907003 APEH Állami kezességbeváltás folyósítása számla javára „viszontbiztosító teljesítése” megjegyzéssel.”

8. § Az R. a következő 10/A. §-sal egészül ki:

10/A. § (1) Az Eximbank és a Mehib Zrt. az e rendelet alapján elkészített jelentéseket, beszámolókat, nyilvántartásokat, kimutatásokat, előrejelzéseket és értesítéseket papír alapon és elektronikusan is megküldi a PM-nek és a Magyar Államkincstárnak.
(2) Az utalvány elkészítésére rendelkezésre álló határidő első napja az (1) bekezdésben foglalt papír alapú jelentések PM-be történő beérkezését követő első munkanap.”

9. § Az R. 11. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A Magyar Export-Import Bank Részvénytársaság és a Magyar Exporthitel Biztosító Részvénytársaság központi költségvetéssel történő elszámolásának részletes szabályairól szóló 16/1998. (V. 20.) PM rendelet módosításáról szóló 9/2010. (III. 23.) PM rendelettel megállapított 9. § (1), (3) bekezdésében és a 9/A. § (1) bekezdésében előírt adatszolgáltatást e rendelkezések hatálybalépését követő első elszámolási időszakra teljesíti először a Mehib Zrt.”

10. § (1) Az R. 3. számú melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) Az R. 4. számú melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

(3) Az R. 5. számú melléklete helyébe a 3. melléklet lép.

(4) Az R. 6. számú melléklete helyébe a 4. melléklet lép.

(5) Az R. 7. számú melléklete helyébe az 5. melléklet lép.

(6) Az R. 8. számú melléklete helyébe a 6. melléklet lép.

11. § Hatályát veszti az R. 2. § (4) bekezdése és 5. § (5) bekezdése.

12. § (1) E rendelet – a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel – a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A 7. §, a 9. §, a 10. § (7)–(9) bekezdése, a 7., 8. és 9. melléklet a Magyar Exporthitel Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság által az Állam készfizető kezessége mellett vállalható biztosítások és viszontbiztosítások pénzügyi válság miatti átmeneti kiszélesítésének feltételeiről szóló 51/2010. (III. 9.) Korm. rendelet hatálybalépésének napján lép hatályba.

(3) E rendelet 2011. január 1-jén hatályát veszti.

1. melléklet a 9/2010. (III. 23.) PM rendelethez

A biztosítási kötelezettségvállalások köre és mérése
1.1. A globállimit a tényleges és a feltételes szerződéses biztosítási, illetve a viszontbiztosítási kötelezettségvállalásokat öleli fel. A tényleges szerződéses biztosítási kötelezettségvállalás azon ügyletek teljes biztosítási szerződés értékét tartalmazza, amelyeknél a kereskedelmi szerződés teljesítése megkezdődött vagy folyamatban van, függetlenül attól, hogy a biztosítás teljes körű vagy szállításonként történik, azaz, hogy a szerződés ellenértékére egyösszegű vagy szállításonkénti a fedezetbevétel. A viszontbiztosításból eredő kötelezettségeket a viszontbiztosított limit összegében a tényleges szerződéses kötelezettségvállalások között kell kimutatni.
1.2. A tényleges kötelezettségvállalás a szerződések alapján tartalmazza:
1.2.1. a számbavétel időpontjáig fedezetbe vett biztosításokat,
1.2.2. a számbavételt követően azokat az előirányzott szállításokat, amelyek fedezetbevétele a szállítás időpontjában történik (szerződött biztosítások), és
1.2.3. a viszontbiztosításból származó kötelezettségvállalásokat.
1.3. A feltételes kötelezettségvállalás összege a fennálló biztosítási ajánlatokat (ígérvényeket) foglalja magába, amelyek legfeljebb 6 hónapos érvényességi ideje alatt a biztosítót az ígérvényben szereplő feltételekkel szerződéskötési kötelezettség terheli.
1.4. A tényleges és a feltételes kötelezettségvállalás összege a fennálló biztosítási kötelezettségvállalás.
1.5. A globállimit és a fennálló kötelezettségvállalás különbözete jelenti a mindenkori vállalási lehetőséget.
2.1. A globállimit nyilvántartása és kihasználásának mérése a biztosítás tárgyától függően forintban és devizában (a továbbiakban: USD) történik.
2.2. Az éves költségvetésről szóló törvényben meghatározott globállimitnek megfelelő devizaösszeget a tárgyév első munkanapján az USD-re érvényes, az MNB által hivatalosan közzétett devizaárfolyamon kell megállapítani.
2.3. A tárgyév első munkanapján fennálló és a vállalt devizában mért kötelezettségek forintértékét a 2.2. pont szerinti árfolyamon kell megállapítani.
2.4. A vállalási lehetőség forintértékét a fennálló biztosítással csökkentett globállimit összege adja meg.
2.5. A nyilvántartási számlaosztály kezelésére ez a mérési módszer nem vonatkozik.”

2. melléklet a 9/2010. (III. 23.) PM rendelethez

1. táblázat a biztosítási kötelezettségvállalási állományról ... év .... negyedévében

 

A

B

C

D

1.

Megnevezés

Érték

Árfolyam
(Forint/USD)

millió Forint

ezer USD

2.

1. Fedezetbe vett biztosítás

 

 

 

3.

2. Szerződött biztosítás

 

 

 

4.

3. Maximális kötelezettségvállalás („C” + „KKV”)

 

 

 

5.

4. Tényleges biztosítás (1+2+3.)

 

 

 

6.

5. Feltételes biztosítás

 

 

 

7.

6. Fennálló biztosítás (4+5.)

 

 

 

8.

7. Vállalási lehetőség (globállimit – 6.)

 

 

 

„C” = Teljes forgalom típusú szállítói hitelbiztosítás teljesítés utáni időszakra, választható gyártási kockázat kiegészítéssel a Mehib Korm. rendelet alapján.
„KKV” = Kis és középvállalkozások számára nyújtott teljes forgalmú exporthitel biztosítás teljesítés utáni időszakra, választható gyártási kockázat kiegészítéssel a Mehib Korm. rendelet alapján.
Dátum: ..............................................
Készítette: .........................................
...........................................................
Cégszerű aláírás
2. táblázat a fedezetbe vett biztosítási állományról

Érték: M Ft, E USD

 

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Ország

Tárgyév
(I., II., III., IV.)
negyedév

Tárgyévet követő

Összesen

1. lejárati év

2. lejárati év

3. lejárati év

4. lejárati év

5. lejárati év

2.

Módozatonként

 

 

 

 

 

 

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

Összesen:

 

 

 

 

 

 

 

Dátum: ....................................................
Készítette: ..............................................
...........................................................
Cégszerű aláírás
3. táblázat a szerződött (fedezetbe nem vett) biztosítási állományról ... év .... negyedévében

 

A

B

C

1.

Ország

Érték

millió Forint

ezer USD

...

 

 

 

2.

Összesen:

 

 

Dátum: ....................................................
Készítette: ..............................................
...........................................................
Cégszerű aláírás
4. táblázat a feltételes biztosítási állományról ... év .... negyedévében

 

A

B

C

1.

Ország

Érték

millió Forint

ezer USD

...

 

 

 

2.

Összesen:

 

 

Dátum: ....................................................
Készítette: ..............................................
...........................................................
Cégszerű aláírás

3. melléklet a 9/2010. (III. 23.) PM rendelethez

Várható kárfizetési állomány előrejelzése

 

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Ügyfél

Ország

Ügylet

Kárfizetés

Árfolyam (Forint/
Deviza)

Kárfizetés

jogcíme

várható időpontja

Forint

Deviza

2.

Módozatonként

 

 

 

 

 

 

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

Év:

 

 

 

 

 

 

 

4.

Negyedéves várható
kárfizetés összesen:

 

 

 

 

 

 

 

Dátum: ....................................................
Készítette: ..............................................
...........................................................
Cégszerű aláírás

4. melléklet a 9/2010. (III. 23.) PM rendelethez

Kárkintlévőségi állomány .... év ...... negyedév

 

A

B

C

D

E

F

G

1.

Ügyfél

Ország

Kárfizetés éve

Kárkintlévőség összege

Kárkintlévőség összesen

Forint

Deviza

Forint

Deviza

2.

Módozatonként

 

 

 

 

 

 

...

 

 

 

 

 

 

 

3.

Összesen

 

 

 

 

 

 

Dátum: ....................................................
Készítette: ..............................................
...........................................................
Cégszerű aláírás

5. melléklet a 9/2010. (III. 23.) PM rendelethez

1. táblázat a kármegtérülés elszámolásról .... év ......... negyedévben

 

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Ügyfél

Ország

Ügylet

Árfolyam

Kármegtérülés összege

Kárfizetés

Forint

Deviza

Forint

Deviza

2.

Módozatonként

 

 

 

 

 

 

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

Összesen:

 

 

 

 

 

 

 

Dátum: .................................................
Készítette: ...........................................
...........................................................
Cégszerű aláírás
2. táblázat a Mehib Zrt. által a Magyar Állam javára behajtott kárkintlévőségekről szóló jelentésről
... év ... hónapban befolyt követelések

 

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Sorszám

Ország

Bonyolító hitelintézet

Ügyfél

Devizanem

Összeg

Jutalék

Forint (jutalék alapja)

Deviza

Forint

...

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

Összesen:

 

 

 

 

 

 

 

Dátum: ....................................................
Készítette: ..............................................
.........................................................
Cégszerű aláírás

6. melléklet a 9/2010. (III. 23.) PM rendelethez

1. táblázat a Mehib Zrt. által vállalt más hitelbiztosító által viszontbiztosított biztosítási kötelezettségvállalásról a Mehib Korm. rendelet alapján

 

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

1.

Módozat

Ország

Mehib által vállalt összes kötelezettség összege

... év
... negyed-
év

Lejárati év

Összesen

Viszont-
biztosító neve

VB%

Összesen (Forint)

Forint

Deviza

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

Összesen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dátum: ............................................................
Készítette: ......................................................
...........................................................
Cégszerű aláírás
2. táblázat a viszontbiztosító által teljesített fizetés elszámolásáról a Mehib Korm. rendelet alapján

 

A

B

C

D

E

F

1.

Módozat

Viszontbiztosító

Összeg (Deviza)

Árfolyam

Összeg (Forint)

neve

%

...

 

 

 

 

 

 

2.

Összesen:

 

 

 

 

 

Dátum: .......................................................
Készítette: .................................................
...........................................................
Cégszerű aláírás

7. melléklet a 9/2010. (III. 23.) PM rendelethez

1. táblázat a biztosítási és viszontbiztosítási kötelezettségvállalási állományról 20... év .... negyedévében a Mehib viszontbiztosítási Korm. rendelet alapján

 

A

B

C

1.

Megnevezés

Érték

 

millió Forint

ezer USD árfolyam: ... (Forint/USD)

2.

Maximális kötelezettség vállalás
(direkt biztosítás)

 

 

3.

Maximális kötelezettség vállalás
(KKV direkt biztosítás)

 

 

4.

Maximális kötelezettség vállalás
(viszontbiztosított)

 

 

5.

Összes maximális kötelezettségvállalás
(2+3+4)

 

 

„Direkt biztosítás” = Teljes forgalom típusú szállítói hitelbiztosítás teljesítés utáni időszakra, választható gyártási kockázat kiegészítéssel a Mehib viszontbiztosítási Korm. rendelet alapján.
„KKV direkt biztosítás” = Kis és középvállalkozások számára nyújtott teljes forgalmú exporthitel biztosítás teljesítés utáni időszakra, választható gyártási kockázat kiegészítéssel a Mehib viszontbiztosítási Korm. rendelet alapján.
Dátum: ............................................................
Készítette: ......................................................
...........................................................
Cégszerű aláírás
2. táblázat a várható kárfizetési állomány előrejelzéséről ... év ... negyedév végén a Mehib viszontbiztosítási Korm. rendelet alapján

 

A

B

C

D

E

F

G

1.

Ügyfél

Ország

Ügylet

Kárfizetés

Kárfizetés

jogcíme

várható időpont

Forint

Deviza

2.

Módozatonként

 

 

 

 

 

 

...

 

 

 

 

 

 

 

3.

Év:

 

 

 

 

 

 

4.

Negyedéves várható kárfizetés összesen:

 

 

 

 

 

 

5.

Ebből:
belföld

 

 

 

 

 

 

6.

export

 

 

 

 

 

 

Dátum: ........................................................
Készítette: ..................................................
...........................................................
Cégszerű aláírás
3. táblázat a kárkintlévőségi állományról .... év .... negyedév végén a Mehib viszontbiztosítási Korm. rendelet alapján

 

A

B

C

D

1.

 

Ország

Eredeti lejárat (év)

Összesen

2.

Mehib által biztosított/ Viszontbiztosított

 

 

 

3.

Módozatonként

 

 

 

4.

Devizánként

 

 

 

5.

 

 

 

 

6.

Összesen:

 

 

 

7.

Devizánként

 

 

 

Dátum: ........................................................
Készítette: ..................................................
...........................................................
Cégszerű aláírás

8. melléklet a 9/2010. (III. 23.) PM rendelethez

Viszontbiztosítási elszámolás a Mehib viszontbiztosítási Korm. rendelet alapján
Időszak: ...........

Viszontbiztosított:

Viszontbiztosító:

 

A

B

C

D

E

F

G

H

I

K

1.

Kötvényszám, kárszám

Kárakta szám

Biztosított

Adós

Export

Belföld

Hitelbizto-
sítási év

Mehibet terhelő kárfizetés összege

Kárfizetés dátuma

Forint

Deviza

2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

Összesen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

ebből: belföld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

export

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dátum: .............................................................
Készítette: .......................................................
...........................................................
Cégszerű aláírás

9. melléklet a 9/2010. (III. 23.) PM rendelethez

1. táblázat a biztosítási kármegtérülés elszámolásáról a Mehib viszontbiztosítási Korm. rendelet alapján .... év ......... negyedév

 

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

1.

Ügyfél

Ország

Biztosí-
tási
szerző-
dés
száma

Árfolyam

Kármegtérülés öszszege

Tőke

Kamat

Kárfizetés összege

Forint

Deviza

Forint

Deviza

Forint

Deviza

Forint

Deviza

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

Összesen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

ebből: belföld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

export

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dátum: ........................................................
Készítette: ..................................................
...........................................................
Cégszerű aláírás
2. táblázat a viszontbiztosítási kármegtérülés elszámolásáról a Mehib viszontbiztosításiKorm. rendelet alapján .... év ......... negyedév

 

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Ügyfél

Ország

Biztosítási szerződés száma

Árfolyam

Mehibet megillető kármegtérülés összege

Megtérülés dátuma

Kárfizetés összege

Forint

Deviza

Forint

Deviza

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

Összesen:

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

Ebből:
belföld

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

export

 

 

 

 

 

 

 

 

Dátum: .......................................................
Készítette: .................................................
...........................................................
Cégszerű aláírás
1

A rendelet a 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2011. január 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére