• Tartalom

99/2010. (XI. 16.) HM utasítás

99/2010. (XI. 16.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium szervezeti korszerűsítése, irányítási és vezetési rendje kialakításának egyes feladatairól szóló 82/2010. (VIII. 27.) HM utasítás módosításáról1

2010.11.17.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontja alapján – a Miniszterelnökségen, a minisztériumokban, az igazgatási és igazgatás jellegű tevékenységet ellátó központi költségvetési szerveknél foglalkoztatottak létszámáról szóló 1166/2010. (VIII. 4.) Korm. határozat módosításáról szóló 1216/2010 (X. 19.) Korm. határozat 1. pontjára is figyelemmel – az alábbi utasítást adom ki:

1. § (1) A Honvédelmi Minisztérium szervezeti korszerűsítése, irányítási és vezetési rendje kialakításának egyes feladatairól szóló 82/2010. (VIII. 27.) HM utasítás (a továbbiakban: utasítás) 3. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A HM feladatrendszerének racionalizálásával a szervezeti struktúrát úgy kell megtervezni és kialakítani, hogy a minisztérium engedélyezett létszáma legfeljebb 550 fő legyen. Ezen a létszámkereten belül a HM hivatali szervezetének (közigazgatási blokk) együttes létszáma 305 fő, a Honvéd Vezérkar együttes létszáma 245 fő.”

(2) Az utasítás 3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A kabinetfőnök közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 36 fő. A parlamenti államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 12 fő. A közigazgatási államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 81 fő. A jogi és igazgatási helyettes államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 53 fő. A védelempolitikai és védelmi tervezési helyettes államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 46 fő. A védelemgazdasági helyettes államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 76 fő.”

(3) Az utasítás 3. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az (1) bekezdésben meghatározott 245 fős létszám a Honvéd Vezérkar főnökét is tartalmazza. A (2) bekezdésben engedélyezett létszámokat a kabinetfőnökkel, a parlamenti államtitkárral, a közigazgatási államtitkárral és a helyettes államtitkárokkal együtt kell érteni.”

2. § Az utasítás 4. § (2) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A közigazgatási államtitkár irányítja:]

b) a HM Munkaköri Jegyzékének és a HM Szervezeti és Működési Szabályzatának kidolgozását;”

3. § (1) Az utasítás 6. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A HM Szervezeti és Működési Szabályzatában jóváhagyott feladatrendszer és működési rend alapján a HM-szervek vezetői kidolgozzák a vezetésük alá tartozó HM-szerv ügyrendjét. Az ügyrendben megállapítják a HM-szerv feladatrendszerét, az egyes szervezeti elemek feladatait és azok ellátásának részletes, belső rendjét és módját. Az ügyrendet a HM Tervezési és Koordinációs Főosztállyal és a HM Jogi Főosztállyal történő véleményeztetést követően az adott HM-szervet közvetlenül irányító minisztériumi vezető, illetve a Honvéd Vezérkar főnöke részére terjesztik elő jóváhagyásra.”

(2) Az utasítás 6. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A HM-szervek (1) bekezdés szerint kidolgozott ügyrendje hatálybalépésének időpontja a HM Szervezeti és Működési Szabályzatának hatálybalépését követő 30. nap, a HVK Hadműveleti Csoportfőnökség és a HVK Kiképzési Csoportfőnökség esetében 2010. december 1-je.”

4. § (1) Az utasítás 13. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A HM Hadműveleti és Kiképzési Főosztály feladatrendszeréből a kiképzés tervezésével, irányításával és ellenőrzésével kapcsolatos feladatok átkerülnek a Honvéd Vezérkar főnöke közvetlen szolgálati alárendeltségében új minisztériumi szervként 2010. december 1-jével megalakításra kerülő HVK Kiképzési Csoportfőnökség feladatrendszerébe. A főosztály megnevezése HVK Hadműveleti Csoportfőnökség megnevezésre módosul.”

(2) Az utasítás 13. §-a a következő (8) bekezdéssel egészül ki:

„(8) A Magyar Honvédség kiképzésének tervezésével, irányításával és ellenőrzésével kapcsolatos minisztériumi feladatok végrehajtásának biztosítása érdekében új HM-szervként – a Honvéd Vezérkar főnökének közvetlen szolgálati alárendeltségében – létrehozásra kerül a HVK Kiképzési Csoportfőnökség.”

5. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba és a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.

(2) Hatályát veszti a Honvédelmi Minisztérium Hatásköri Jegyzékének kiadásáról szóló 84/2006. (HK 17/I.) HM utasítás, a Honvédelmi Minisztérium Hatásköri Jegyzékének módosításáról szóló 5/2010. (I. 15.) HM utasítás, valamint a Honvédelmi Minisztérium Hatásköri Jegyzékének módosításáról szóló 40/2010. (IV. 16.) HM utasítás.

1

Az utasítás az 5. § (1) bekezdése alapján hatályát vesztette 2010. november 18. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére