• Tartalom

1/2011. (VI. 10.) SZTNH utasítás

1/2011. (VI. 10.) SZTNH utasítás

a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnevezéséről, valamint ideiglenes szervezeti felépítéséről és működéséről1

2011.01.03.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnevezés használatáról, valamint az ideiglenes szervezeti felépítéséről és működéséről az alábbi utasítást adom ki:
1.
(1) A Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló 2010. évi XLII. törvénnyel összefüggésben szükséges törvénymódosításokról és egyes iparjogvédelmi tárgyú törvények módosításáról szóló 2010. évi CXLVIII. törvény (megjelent a Magyar Közlöny 2010. évi 191. számában) 265. § (1) bekezdése és egyéb szabályai a Magyar Szabadalmi Hivatal névváltozását írják elő 2011. január 1-jével. A hivatal új neve ezen időponttól kezdődően: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.
(2) A 2011. január 1-jei időpontot követően a hivatal új elnevezését kell használni az elektronikus és nyomtatott külső levelezésekben, valamint minden hivatalos, hivatalon kívüli kommunikáció során.
2.
A Magyar Szabadalmi Hivatal jelen elnöki utasítás hatálybalépésekor hatályos Szervezeti és Működési Szabályzata a Magyar Közlöny 2008. évi 172. számának mellékletét képező Hivatalos Értesítő 2008/49. számában jelent meg [3/2008. (HÉ 49.) TNM utasítás Magyar Szabadalmi Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról]. A kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter utasítása 2009. január 1-jén lépett hatályba. Az azzal kapcsolatos intézkedéseket a 8/2008. számú elnöki utasítás tartalmazza.
3.
(1) Az 1. pont szerinti névváltozásra tekintettel a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala ideiglenes szervezeti felépítését a jelen utasítás 1. melléklete szerint határozom meg 2011. január 3-ától kezdődően, mindaddig ameddig a 2010. évi XLIII. törvény 71. § (1) bekezdésével összhangban, a közigazgatási és igazságügyi miniszter, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szervezeti és működési szabályzatáról normatív utasításban nem rendelkezik.
(2) A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala működésére a Magyar Szabadalmi Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2008. (HÉ 49.) TNM utasítás, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzat hatálybalépésével összefüggő intézkedésekről szóló 8/2008. számú elnöki utasítást a jelen utasítás mellékletében, valamint 4–5. pontjaiban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.
4.
(1) A Magyar Szellemitulajdon-védelmi Tanács a 2010. évi CXLVIII. törvény 265. § (2) bekezdése alapján 2011. január 1-jével megszűnt.
(2) A Magyar Szabadalmi Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatában foglaltaktól eltérően az Informatikai Főosztály mint önálló szervezeti egység megszűnt. A Számítástechnikai Osztályt, feladataival együtt Infokommunikációs Szolgáltatási Osztály néven a Gazdálkodási és Informatikai Főosztály veszi át, egyes további Informatikai Főosztály által ellátott főosztályi feladatokkal együtt. Az Informatikai Főosztály Ügyvitel-fejlesztési Osztályát, feladataival együtt pedig az Iparjogvédelmi Ügyviteli Főosztály veszi át.
(3) A Hatósági Elektronikus Kiadói Osztály és az Ügyviteli Osztály összeolvad, új elnevezése Ügyviteli és Hatósági Publikációs Osztály.
(4) Az Iparjogvédelmi Ügyviteli Főosztály Lajstromozási Osztályát, feladataival együtt Iparjogvédelmi Lajstromvezetési Osztály néven a Jogi és Nemzetközi Főosztály veszi át.
5.
(1) Ez az elnöki utasítás 2011. január 3-án lép hatályba és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló KIM utasítás2 hatálybalépésével3 veszti hatályát.
(2) Ha a korábban kiadott elnöki vagy gazdasági vezetői utasítás valahol
a) Gazdálkodási és Igazgatási Főosztályt, Gazdálkodási Főosztályt, vagy Informatikai Főosztályt említ azon Gazdálkodási és Informatikai Főosztályt,
b) Ügyviteli Osztályt, vagy Hatósági Elektronikus Kiadói Osztályt említ azon Ügyviteli és Hatósági Publikációs Osztályt,
c) Lajstromozási Osztályt említ azon Iparjogvédelmi Lajstromvezetési Osztályt,
d) Számítástechnikai Osztályt említ azon Infokommunikációs Szolgáltatási Osztályt
kell érteni a Szervezeti és Működési Szabályzat bevezetőben említett hatálybalépését követően.
(3) A működés során esetlegesen felmerülő feladatkört érintő vita esetén a Magyar Szabadalmi Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására előkészített és miniszteri jóváhagyásra 2010. augusztus hónapban benyújtott tervezet szabályai az irányadóak.

Melléklet

1

Az utasítás az 5. pont (1) bekezdése alapján hatályát vesztette 2011. május 7. napjával.

3

A hatálybalépés időpontja: 2011. május 7.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére