• Tartalom

10/2011. (II. 15.) VM rendelet

10/2011. (II. 15.) VM rendelet

a 2011. évi iskolatej program szabályozásáról szóló 44/2010. (XII. 22.) VM rendelet módosításáról1

2011.02.16.

A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 81. § (3) bekezdés a) pontjában és (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 94. § a) és b) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – a következőket rendelem el:

1. § A 2011. évi iskolatej program szabályozásáról szóló 44/2010. (XII. 22.) VM rendelet (a továbbiakban: R.) 5. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az 1. mellékletben meghatározott adattartalmú jóváhagyási kérelmet – amelyet az MVH rendszeresít és a honlapján közlemény formájában tesz közzé – a jóváhagyással nem rendelkező kérelmezőnek legkésőbb a szerződésnek a 8. § (1) bekezdés szerinti első alkalommal történő benyújtásával egyidejűleg kell benyújtania a kérelmező székhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltségéhez. A 8. § (2) bekezdés a) pontja szerinti időszak esetében a jóváhagyási kérelmet – a szerződéssel egyidejűleg vagy önállóan – legkésőbb 2011. február 28-áig kell benyújtani. A jóváhagyási kérelmek benyújtási határideje jogvesztő.”

2. § Az R. 6. § (7)–(8) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(7) A támogatás igénylésének további feltétele, hogy a szerződésnek a támogatás előfinanszírozását vállaló szerződő fél személyére vonatkozó elemét a felek a már megkezdett – a 8. § (2) bekezdésében meghatározott – időszak vonatkozásában ne módosítsák.
(8) Ha a fenntartó a 8. § (2) bekezdése szerinti valamely időszakra szerződést kötött, az e rendelet szerinti támogatásra akkor jogosult, ha ugyanazon időszakra nem köt újabb szerződést.”

3. § Az R. 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az iskolatej program keretében a 2. § (1) bekezdés szerinti ellátotti kör részére a foglalkozási és a tanítási napokon az alábbi termékek kerülhetnek kiszállításra:
a) a mezőgazdasági piacok közös szervezésének létrehozásáról, valamint egyes mezőgazdasági termékekre vonatkozó egyedi rendelkezésekről („az egységes közös piacszervezésről szóló rendelet”) szóló, 2007. október 22-i 1234/2007/EK tanácsi rendelet (a továbbiakban: tanácsi rendelet) XIII. számú mellékletének III. pontja szerinti teljes tej és/vagy 2,8% (m/m) zsírtartalmú tej, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 152/2009. (XI. 12.) FVM rendelet (a továbbiakban: MÉ) 13. számú melléklet B rész 1.1.1. pontja szerinti ízesített tejkészítmények, azzal a feltétellel, hogy az ízesített késztermékben – a bizottsági rendelet I. számú melléklete I. b) pontjának megfelelően – a tejhányad legalább 90% (m/m) és az 1.3. pontja szerint zsíros vagy félzsíros kategóriába esik (a továbbiakban együtt: I. kategória);
b) a tanácsi rendelet XIII. számú mellékletének III. pontja szerint zsírszegény tej (1,5–1,8% m/m%), a MÉ 13. számú melléklet B rész 1.1.1. pontja szerint ízesített tejkészítmények, azzal a feltétellel, hogy az ízesített késztermékben – a bizottsági rendelet I. számú melléklete I. b) pontjának megfelelően – a tejhányad legalább 90% (m/m) legyen, továbbá azzal a feltétellel, hogy a MÉ 13. számú melléklet B rész 1.3. pontja szerint zsírszegény vagy sovány kategóriába esik (a továbbiakban: II. kategória);
c) a MÉ 13. számú melléklet B rész 7.1.1. vagy 7.1.2. pontban meghatározott, nem ízesített ömlesztett sajtok, amely a bizottsági rendelet I. számú mellékletének megfelelően 90 tömegszázalékban tartalmaz sajtot és megfelel a MÉ 13. számú melléklet B rész 7.3. pontja szerinti félzsíros vagy zsíros kategóriának (a továbbiakban: III. kategória).”

4. § Az R. 8. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A támogatás előfinanszírozását vállaló szerződő fél köteles a szerződés másolati példányát a szerződésben szereplő első szállítási napot követő tizenöt napon belül, a szerződésmódosítás másolati példányát a megkötésétől számított tizenöt napon belül a székhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltségéhez benyújtani. A 8. § (2) bekezdés a) pontja szerinti időszak esetében a szerződés benyújtási határideje 2011. február 28. ”

5. § Az R. 9. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) A megyei önkormányzatok, országos kisebbségi önkormányzatok, gesztor települési önkormányzatok, alapítványok, egyházak, valamint a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény alapján alakított többcélú kistérségi társulások fenntartásában működő iskolák esetében a 4–6. mellékletek szerinti besorolás alapja – a (4)–(6) bekezdésben foglaltaktól eltérően – a közoktatási intézmény székhelye, a székhelyen kívül más településen működő intézményegység esetén pedig az a település, ahol a tagintézmény működik.”

6. § Az R. a következő 16. §-sal egészül ki:

„E rendeletnek a 2011. évi iskolatej program szabályozásáról szóló 44/2010. (XII. 22.) VM rendelet módosításáról szóló 10/2011. (II. 15.) VM rendelettel (a továbbiakban: módosító rendelet) módosított 5. § (1) bekezdését, 6. § (7)–(8) bekezdését, 7. § (1) bekezdését, 8. § (1) bekezdését és 9. § (7) bekezdését a módosító rendelet hatálybelépésekor folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.”

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

A rendelet a 7. § alapján hatályát vesztette 2011. február 17. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére