• Tartalom

103/2011. (IX. 23.) HM utasítás

103/2011. (IX. 23.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium, valamint az irányítása alá tartozó egyes szervezetek szervezeti és létszám-racionalizálásának feladatairól1

2012.06.01.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontja alapján – a költségvetési forrásokkal történő takarékosabb gazdálkodás megvalósítása érdekében – a Honvédelmi Minisztérium, valamint az irányítása alá tartozó egyes szervezetek szervezeti és létszám-racionalizálásának feladatairól az alábbi utasítást adom ki.

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe, valamint felügyelete alá tartozó szervezetekre, továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) végrehajtásban érintett katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: érintett szervezetek) terjed ki.

2. § (1) Az érintett szervezetek szervezeti, illetve létszám-racionalizálása egyes szervezetek feladatrendszerének, struktúrájának és rendszeresített létszámának korrekciójával, új szervezetek létrehozásával, más szervezetek egyesítésével, illetve megszüntetésével kerül végrehajtásra.

(2) A szervezeti, illetve létszám-racionalizálás során kiemelt figyelmet kell fordítani:

a) a szervezetek közötti feladatköri párhuzamosságok elkerülésére, illetve megszüntetésére;

b) a feladatok végrehajtásához szükséges optimális humán erőforrás létszámának meghatározására;

c) a vezetői munkakörök számának csökkentésére;

d) a hatályos jogszabályoknak megfelelő munkakörök, illetve katonai beosztások rendszeresítésére;

e) a szervezetből kiválni kényszerülők jogszabályban rögzített járandóságainak biztosítására;

f) a HM főosztályok (csoportfőnökségek) létszáma 16 főnél, a HM önálló szervezeti egységeinél (főosztályok, csoportfőnökség, kabinet, titkárság, iroda), parancsnokságon és háttérintézménynél kialakításra kerülő osztályszintű szervezetek létszáma 7 főnél kevesebb ne legyen.

3. § (1) A szervezési tevékenység (időszak):

a) kezdete: 2011. október 15.;

b) befejezése: 2012. április 30.

(2) A szervezeti racionalizálás következtében megszűnő szervezetek megszüntetésének időpontja 2011. november 14.

(3) A szervezeti racionalizálás következtében a szervezetek átalakításának és új szervezeti rend szerinti működésének időpontja 2011. november 15.

(4) A létszám-racionalizálás következtében a szervezetből kiválók felmentésének:

a) legkorábbi időpontja: 2011. november 15.,

b) legkésőbbi időpontja: a szervezési időszak utolsó napja.

A szervezeti, illetve létszám-racionalizálás végrehajtásának irányítása

4. § (1) A szervezeti, illetve létszám-racionalizálás tárca szintű előkészítéséért a közigazgatási államtitkár, az MH katonai szervezetei tekintetében a Honvéd Vezérkar főnöke felelős.

(2) Az érintett szervezetek szervezeti racionalizálásának irányításáért a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek tekintetében a közigazgatási államtitkár, az MH katonai szervezetei tekintetében a Honvéd Vezérkar főnöke felelős.

(3) A közigazgatási államtitkár irányítja:

a) az érintett szervezetek alapító okirata módosításának, illetve megszüntető okiratának előkészítését;

b) a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek munkaköri jegyzékének, illetve munkaköri jegyzéke módosításának előkészítését;

c) a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek tekintetében a végrehajtás folyamatában szükséges honvédelmi miniszteri döntések előkészítését;

d) szervezeti, illetve létszám-racionalizálás végrehajtásával összefüggő normatív szabályzók előkészítését.

(4) A Honvéd Vezérkar főnöke irányítja:

a) az érintett katonai szervezetek állománytáblájának, állománytáblája módosításának előkészítését;

b) a katonai szervezetek tekintetében a végrehajtás folyamatában szükséges honvédelmi miniszteri döntések előkészítését.

(5) A Honvéd Vezérkar főnöke a katonai szervezetek szervezeti, illetve létszám-racionalizálása keretében előkészített javaslatait a közigazgatási államtitkár útján terjeszti fel a honvédelmi miniszter részére.

Létszámkeretek

5. §2

Működési alapokmányok előkészítése

6. § (1) Az érintett szervezetek alapító okiratának módosítását – a szervezet vezetőjének javaslata alapján – a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály (a továbbiakban: HM TKF) a HM Jogi Főosztállyal (a továbbiakban: HM JF) együttműködésben készíti elő az alábbi határidők betartásával:

a) az alapító okirat módosítására vonatkozó javaslatok kidolgozása és a HM TKF részére történő megküldése az utasítás hatálybalépését követő második napig;

b) a tervezetek véleményeztetése, pontosítása, felterjesztése honvédelmi miniszteri jóváhagyásra 2011. szeptember 30-ig;

c) a kincstári nyilvántartás pontosításának kezdeményezése az okiratok honvédelmi miniszteri jóváhagyását követő 8 napon belül.

(2) A megszűnő szervezetek megszüntető okiratainak tervezetét a HM TKF készíti elő és az érintett szervezetek vezetőivel és a HM JF-fel történő véleményeztetést és egyeztetést követően terjeszti fel jóváhagyásra az alábbi határidők betartásával:

a) a megszüntető okiratok tervezetének előkészítése és egyeztetése az utasítás hatálybalépését követő második napig;

b) a tervezetek véglegezése és felterjesztése honvédelmi miniszteri jóváhagyásra 2011. szeptember 30-ig.

(3) Az érintett szervezetek kincstári nyilvántartásának pontosításához, illetve nyilvántartásból való törlésének kezdeményezéséhez szükséges okmányokat a HM TKF készíti elő, és az azokra vonatkozó okirat honvédelmi miniszteri aláírását követően a Magyar Államkincstár részére haladéktalanul megküldi.

(4) Az érintett szervezetek az alapító okiratukban meghatározott határidőig kidolgozzák és jóváhagyásra felterjesztik Szervezeti és Működési Szabályzatukat, illetve annak módosítását.

7. § (1) Az érintett HM szervezetek munkaköri jegyzékét, illetve annak módosítását az adott szervezet irányítását végző minisztériumi vezető javaslata alapján – az állománytáblákról és munkaköri jegyzékekről szóló 138/2006. (HK 1/2007.) HM utasítás szerinti eljárásrendben és az érintett szervezetek vezetőivel együttműködésben – a HM TKF készíti elő az alábbi határidők betartásával:

a) a szervezet munkaköri jegyzékére vonatkozó javaslat összeállítása és megküldése a HM TKF részére az utasítás hatálybalépését követő második napig;

b) a tervezet egyeztetése és véglegesítése, előkészítése jóváhagyásra 2011. október 7-ig;

c) az okmányok jóváhagyása 2011. október 10-ig;

d) a jóváhagyott okmányok kiadása 2011. október 14-ig.

(2) Az érintett MH katonai szervezetek állománytábláját, illetve annak módosítását – az állománytáblákról és munkaköri jegyzékekről szóló 138/2006. (HK 1/2007.) HM utasítás szerinti eljárásrendben és az érintett szervezetek vezetőivel együttműködésben – a HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség készíti elő az alábbi határidők betartásával:

a) a tervezet előkészítése, egyeztetése és felterjesztése jóváhagyásra 2011. október 7-ig;

b) a jóváhagyott okmányok kiadása 2011. október 14-ig.

(3) A HM Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását a HM TKF készíti elő és a honvédelmi miniszteri jóváhagyást követően gondoskodik a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős miniszter részére történő megküldéséről az alábbi határidők betartásával:

a) a tervezet szakmai véleményeztetésre történő előkészítése, szakmai véleményeztetése és véglegesítése 2011. október 25-ig;

b) a tervezet honvédelmi miniszteri jóváhagyása és megküldése a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős miniszter részére 2011. október 31-ig.

(4) Az (1) és (2) bekezdés szerinti okmányok hatályba lépésének időpontja 2011. november 15.

A szervezeti racionalizálás feladatai

8. § (1) A HM Miniszteri Kabinet feladatrendszere kiegészül a katonai emlékhely-, hadisír- és hadigondozással, valamint a hagyományőrzéssel kapcsolatos feladatokkal, szervezetében létrehozásra kerül a Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó Osztály.

(2) A HM Parlamenti Államtitkári Titkárság feladatrendszere kiegészül a társadalmi szervezetekkel való kapcsolattartással összefüggő feladatokkal, szervezetében létrehozásra kerül a Társadalmi Kapcsolatok Iroda.

(3) A HM Közigazgatási Államtitkári Titkárság feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken.

9. § (1) A HM TKF szervezete, feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken.

(2) A HM Humánpolitikai Főosztály szervezete, feladatrendszere és létszáma módosul. A főosztály a HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivataltól és a HVK Személyzeti Csoportfőnökségtől átveszi az illetményekkel, költségtérítésekkel és egyéb juttatásokkal összefüggő szabályozási és elemzési feladatokat, továbbá a képzésekhez kapcsolódó tárcaszintű feladatokkal, a HM KGIR+ humán erőforrás alrendszere fejlesztésének szakmai követelménytámasztásával kapcsolatos tevékenységeket.

(3) A megszűnő HM Belső Ellenőrzési Hivatal szervezeti egységeiből – a közigazgatási államtitkár közvetlen irányítása alatt – új HM szervként létrehozásra kerül a HM Belső Ellenőrzési Főosztály.

10. § (1) A HM JF feladatrendszere módosul. A főosztály átveszi a HVK Vezérkari Iroda és a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek által végzett egyes jogi, illetve szabályozási feladatokat.

(2) A HM Igazgatási és Jogi Képviseleti Főosztály feladatrendszere módosul. A főosztály átveszi a HVK Vezérkari Iroda és a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek által végzett egyes igazgatási és jogi képviseleti feladatokat.

11. § (1) A HM Védelempolitikai Főosztály feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken.

(2) A HM Védelmi Tervezési Főosztály feladatrendszere módosul, létszáma csökken.

(3) A megszűnő HM Nemzetközi Együttműködési és Fegyverzet-ellenőrzési Hivatal nemzetközi együttműködéssel kapcsolatos feladatainak és az azok ellátásához szükséges szakállománynak átvételével – a védelempolitikai és védelmi tervezési helyettes államtitkár közvetlen irányítása alatt – új HM-szervként létrehozásra kerül a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály.

12. § (1) A HM Gazdasági Tervezési Főosztály létszáma csökken és megnevezése HM Gazdasági Tervezési és Szabályozási Főosztály megnevezésre változik. A főosztály átveszi a HM Kontrolling és Szabályozási Főosztálytól a gazdálkodás szabályozásával kapcsolatos feladatokat.

(2) A HM Hadfelszerelési és Vagyonfelügyeleti Főosztály feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken.

(3) A HM Kontrolling és Szabályozási Főosztály feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken és megnevezése HM Kontrolling Főosztály megnevezésre változik. A főosztály feladatrendszeréből kikerülnek a gazdálkodás szabályozásával kapcsolatos feladatok.

13. § (1) A HVK Személyzeti Csoportfőnökség feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken. Feladatrendszeréből kikerülnek a képzésekhez kapcsolódó tárcaszintű, illetve a HM KGIR+ humán erőforrás alrendszere fejlesztésének szakmai követelménytámasztási tevékenységével, a katonai igazgatás szakirányításával, a NATO Nemzeti Tartalék Erők Tanácsa (NRFC) tagsággal kapcsolatos feladatok. Feladatrendszere kiegészül a Humánstratégia megvalósításával összefüggő feladatokkal.

(2) Az MH felderítő és elektronikai hadviselési tevékenységének tervezésével, irányításával és ellenőrzésével kapcsolatos minisztériumi feladatok végrehajtásának biztosítása érdekében a HVK Hadműveleti Csoportfőnökség Felderítő Osztályából és más szervtől átvett szervezeti elemekből új HM szervként – a Honvéd Vezérkar főnökének közvetlen szolgálati alárendeltségében – létrehozásra kerül a HVK Felderítő Csoportfőnökség.

(3) A HVK Hadműveleti Csoportfőnökség feladatrendszere, létszáma módosul. Feladatrendszeréből és szervezetéből kikerülnek a felderítéssel és elektronikai hadviseléssel kapcsolatos feladatok, és az azok ellátásához szükséges szakállomány.

(4) A HVK Logisztikai Csoportfőnökség létszáma módosul, feladatrendszere kiegészül a megszűnő HVK Egészségügyi Csoportfőnökség által ellátott egyes feladatokkal.

(5) A HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken.

14. § (1) A HVK Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség feladatrendszere módosul, létszáma csökken. Feladatrendszeréből kikerülnek a NATO–NYEU Központi Nyilvántartató feladatai, és az azokat ellátó szervezeti egység, melyek átadásra kerülnek az MH Támogató Dandár részére.

(2) A HVK Kiképzési Csoportfőnökség feladatrendszere módosul, létszáma csökken. Feladatrendszere kiegészül a Katonai Sportok Nemzetközi Tanács tagsággal (CISM), a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivataltól átvett, a kiképzéstechnikai és szimulációs rendszerek stratégiai szintű tervezésével kapcsolatos feladatokkal.

(3) A HVK Egészségügyi Csoportfőnökség megszűnik. Állományából megalakul a HVK Logisztikai Csoportfőnökség Egészségügyi Osztálya.

(4) A HVK Vezérkari Iroda feladatrendszere módosul, feladatrendszeréből a jogi koordinációs, fegyelmi, méltatlansági, büntetőkivizsgálási, fegyelmi nyilvántartási, valamint értékelő és a kommunikációs feladatok átadásra kerülnek a HM JF, a HM Igazgatási és Jogi Képviseleti Főosztály és a HM Sajtóiroda részére.

15. § (1) A Honvédkórház – Állami Egészségügyi Központ (Honvéd Rendészeti és Vasútegészségügyi Központ) megnevezése MH Honvédkórház megnevezésre módosul, és a Honvéd Vezérkar főnöke közvetlen szolgálati alárendeltségébe kerül az MH Hadrendjébe tartozó katonai szervezetként. Szervezetébe beolvadnak az MH Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ részei.

(2)3 A HM Hatósági Hivatal feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken és az MH Támogató Dandártól 2012. február 15-ei hatállyal átveszi az adatvédelmi felügyelettel kapcsolatos feladatokat és a feladat ellátásához szükséges személyi állományt.

(3) A HM Védelmi Hivatal feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken.

(4) A HM Belső Ellenőrzési Hivatal, mint önálló HM szervezet megszűnik, szervezeti egységeiből megalakul a HM Belső Ellenőrzési Főosztály.

(5) A HM Protokoll és Rendezvényszervező Igazgatóság feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken.

16. § (1) A HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal feladatrendszere módosul, létszáma csökken. Feladatrendszeréből és szervezetéből kikerülnek az illetményekkel, költségtérítésekkel és egyéb juttatásokkal összefüggő szabályozási és elemzési feladatok, az érintett szervezetek pénzügyi ellátásával kapcsolatos egyes feladatok és az azokat ellátó szervezeti egységek. Ezen feladatok, kapcsolódó felelősségi körök és szervezeti egységek, átadásra kerülnek a HM Humánpolitikai Főosztály továbbá az érintett szervezetek részére. A jogi képviseleti tevékenység ellátása a HM Igazgatási és Jogi Képviseleti Főosztály részére kerül átadásra. A HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivataltól átveszi az egyes központi előirányzat nyilvántartási tevékenység támogatásával kapcsolatos feladatokat.

(2) A HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal feladatrendszere módosul, létszáma csökken. Feladatrendszeréből és szervezetéből kikerülnek az egyes központi előirányzat nyilvántartási és gazdálkodási tevékenység támogatásával, a nem fegyveres külszolgálatot folytatók ellátásához kapcsolódó nemzeti támogatással, a kiképzéstechnikai és szimulációs rendszerek stratégiai szintű tervezésével, illetve az intézményi támogatással, az ellátással kapcsolatos, továbbá a jogi képviseleti feladatok és az azokat ellátó szervezeti egységek, melyek átadásra kerülnek a HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal, a HVK Kiképzési Csoportfőnökség, valamint az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, továbbá az MH Támogató Dandár részére. A jogi képviseleti tevékenység ellátása a HM Igazgatási és Jogi Képviseleti Főosztály részére kerül átadásra.

(3) A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum feladatrendszere módosul, létszáma csökken, a HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivataltól átveszi a szervezet pénzügyi ellátásával kapcsolatos egyes feladatokat, felelősségi köröket és az azok ellátásához szükséges személyi állományt.

(4) A HM Nemzetközi Együttműködési és Fegyverzet-ellenőrzési Hivatal, mint önálló HM szervezet megszűnik. A nemzetközi együttműködési feladatai átadásra kerülnek az új HM szervként létrehozásra kerülő HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály, a fegyverzet ellenőrzéssel kapcsolatos feladatai az MH Vezetési és Doktrinális Központ részére az azok ellátásához szükséges állománnyal.

(5) A HM Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatal, mint önálló HM szervezet megszűnik. A katonai emlékhely-, hadisír- és hadigondozással, valamint a hagyományőrzéssel kapcsolatos feladatai átadásra kerülnek a Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó Osztály, a társadalmi szervezetekkel való kapcsolattartással összefüggő feladatai a Társadalmi Kapcsolatok Iroda, továbbá a Katonai Sportok Nemzetközi Tanács tagsággal (CISM) kapcsolatos feladatai a HVK Kiképzési Csoportfőnökség részére az azok ellátásához szükséges állománnyal.

(6) A HM Tábori Lelkészi Szolgálat létszáma csökken.

17. § (1) A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken.

(2) A Honvéd Vezérkar főnöke szolgálati alárendeltségébe tartozó érintett katonai szervezetek a HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivataltól átveszik a pénzügyi ellátásukkal kapcsolatos egyes feladatokat, felelősségi köröket és az azok ellátásához szükséges személyi állományt.

(3) Az MH Műveleti és Doktrinális Központ feladatrendszere racionalizálásra kerül, létszáma csökken, megnevezése MH Vezetési és Doktrinális Központ megnevezésre módosul. Átveszi a HM Nemzetközi Együttműködési és Fegyverzet-ellenőrzési Hivataltól a fegyverzet-ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat és az azok ellátásához szükséges személyi állományt.

(4) Az MH Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ, mint önálló MH szervezet megszűnik. Az MH Támogató Dandár részére átadásra kerülő, a Róbert Károly körúti telephelyen működő fogorvosi rendelő kivételével beolvad az MH Honvédkórház szervezetébe.

(5) Az MH Támogató Dandár átveszi a HVK Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökségtől a NATO–NYEU Központi Nyilvántartó, az MH Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központtól a Róbert Károly körúti telephelyen működő fogorvosi rendelő, valamint a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivataltól az intézményi támogatással és ellátással kapcsolatos feladatokat és az azok ellátásához szükséges személyi állományt.

(6)4 Az MH Honvédkórház a módosított alapellátási körével összhangban 2012. február 15-ei hatállyal átveszi az MH Támogató Dandártól a Róbert Károly körúti telephelyen működő fogorvosi rendelőt és a fogászati ellátáshoz szükséges személyi állományt.

(7)5 Az MH Támogató Dandár 2012. február 15-ei hatállyal átadja az adatvédelmi felügyelettel kapcsolatos feladatokat és a feladat ellátásához szükséges személyi állományt a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatal részére.

18. § (1) Az MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ megnevezése MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megnevezésre módosul és szervezetébe beolvadnak a területi hadkiegészítő parancsnokságok, valamint a HVK Személyzeti Csoportfőnökség Katonai Igazgatási Osztálya. Feladatrendszere kiegészül a katonai igazgatás szakirányításával, a NATO Nemzeti Tartalék Erők Tanácsa (NRFC) tagsággal kapcsolatos feladatokkal.

(2) Az MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság és az MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság, mint önálló MH szervezetek megszűnnek és beolvadnak az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szervezetébe.

(3) Az MH Központi Kiképző Bázis megnevezése MH Altiszti Akadémia megnevezésre változik és szervezetébe beolvadnak az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola oktatási tevékenységet nem végző szervezeti elemei.

(4) Az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola feladatrendszere racionalizálásra kerül, rendszeresített létszáma csökken. Oktatási tevékenységet nem végző szervezeti elemei beolvadnak az MH Altiszti Akadémia szervezetébe.

(5) Az MH Ludovika Zászlóalj szervezete racionalizálásra kerül, létszáma csökken.

(6) Az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivataltól átveszi a nem fegyveres külszolgálatot folytatók ellátásához kapcsolódó nemzeti támogatással kapcsolatos feladatrendszert és az azok végrehajtásához szükséges személyi állományt.

(7) Az MH 25. Klapka György Lövészdandár harckocsizó, tüzér és páncéltörő képessége fejlesztésre, szervezete racionalizálásra kerül.

Vegyes rendelkezések

19. § (1) Az érintett szervezetek ezen utasításban meghatározottakhoz kapcsolódó szakfeladatait a közigazgatási államtitkár és a Honvéd Vezérkar főnöke együttes intézkedésben szabályozza. Az együttes intézkedés tervezetét a HM tervezési és koordinációs főosztályvezető ezen utasítás hatálybalépését követő 8 munkanapon belül készíti elő.

(2) A Honvéd Vezérkar főnöke a szolgálati alárendeltségébe tartozó, ezen utasításban meghatározott feladatok végrehajtásában érintett MH katonai szervezetek részletes feladatainak szabályozására és az MH Hadrendjének módosítására ezen utasítás hatályba lépését követő 8 munkanapon belül intézkedik.

(3) Ezen utasításban meghatározott feladatokkal összhangban az illetékes szakmai szervek és szervezetek vezetői gondoskodnak a költségvetési gazdálkodásra vonatkozó szabályozók felülvizsgálatáról. A szükséges módosítások előkészítését olyan számvetéssel tervezzék, hogy azok a szervezeti és létszám-racionalizálás végrehajtásával párhuzamosan hatályba léphessenek.

(4) Az új szervezeti struktúrának megfelelő pénzügyi-számviteli utaltsági rend a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese és a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár közös megállapodásában kerül rögzítésre. Az új utaltsági rendre történő áttérést úgy kell ütemezni, hogy az biztosítsa az előző időszak gazdálkodásának jogszabályokban meghatározott formában és határidőre történő zárását, illetve az új szervezeti struktúrában a gazdálkodási feladatok zökkenőmentes végrehajtását.

(5) A katonai igazgatási feladatok struktúrájának változása, a hadkiegészítő parancsnokságok és MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ egy szervezetbe történő integrálása következtében szükségessé váló törvénymódosításokat a HM JF készíti elő a HVK Személyzeti Csoportfőnökséggel együttműködésben. A HVK Személyzeti Csoportfőnökség szakmai javaslatait a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény módosításának előkészítése érdekében 2011. szeptember 30-ig megküldi a HM JF részére.

(6)6 A Honvéd Vezérkar főnöke – a Honvédelmi Minisztérium, valamint az irányítása alá tartozó egyes szervezetek szervezeti és létszám-racionalizálásának feladatairól szóló 103/2011. (IX. 23.) HM utasítás módosításáról szóló 9/2012. (II. 10.) HM utasítás hatálybalépését7 követő nyolc napon belül – intézkedik a szolgálati alárendeltségébe tartozó, az utasítás 17. § (6) és (7) bekezdéseiben meghatározott feladatok végrehajtásában érintett MH katonai szervezetek részletes feladatainak szabályozására.

20. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba és 2012. szeptember 30-án hatályát veszti.

1

Az utasítás a 20. § alapján hatályát vesztette 2012. szeptember 30. napjával.

2

Az 5. §-t a 37/2012. (V. 31.) HM utasítás 10. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

3

A 15. § (2) bekezdése a 9/2012. (II. 10.) HM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 17. § (6) bekezdését a 9/2012. (II. 10.) HM utasítás 2. §-a iktatta be.

5

A 17. § (7) bekezdését a 9/2012. (II. 10.) HM utasítás 2. §-a iktatta be.

6

A 19. § (6) bekezdését a 9/2012. (II. 10.) HM utasítás 3. §-a iktatta be.

7

A hatálybalépés időpontja 2012. február 11.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére