• Tartalom

1035/2011. (III. 3.) Korm. határozat

1035/2011. (III. 3.) Korm. határozat

a Kormány által alapított közalapítványokkal és alapítványokkal kapcsolatos időszerű intézkedésekről szóló 1159/2010. (VII. 30.) Korm. határozat által előírt felülvizsgálati eljárás megállapításai alapján szükséges intézkedésekről szóló 1316/2010. (XII. 27.) Korm. határozat módosításáról1

2011.03.04.

1. A Korm. határozat 1. pontja a következő 1.12. alponttal egészül ki:

(1. A Kormány megbízza az állami vagyon felügyeletéért felelős minisztert és a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős minisztert, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket az alábbi közalapítványok és alapítványok megszüntetése érdekében azzal, hogy az érintett alapítványok, közalapítványok céljainak megvalósítására, feladatának további ellátására többségi részesedéssel, közhasznú szervezetként, nonprofit gazdasági társaságot kíván alapítani:)

„1.12. Határon Túli Magyar Oktatásért Apáczai Közalapítvány.”

2. A Korm. határozat 3. pontja a következő 3.1.5. ponttal egészül ki:

(3. A Kormány felkéri az állami vagyon felügyeletéért felelős minisztert, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján gondoskodjon a 2. pont szerint megalapításra kerülő nonprofit gazdasági társaságok vagyonkezelésére vonatkozó szerződés megkötéséről, valamint a vagyonkezelői joggyakorlás módjának megállapodásban történő rendezéséről

3.1. a közigazgatási és igazságügyi miniszterrel:)

„3.1.5. a Határon Túli Magyar Oktatásért Apáczai Közalapítvány;”

(tekintetében.)

3. A Korm. határozat 4. pontja a következő 4.25. és 4.26. alpontokkal egészül ki:

(4. A Kormány megbízza az állami vagyon felügyeletéért felelős minisztert és a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős minisztert, hogy a közalapítványok és alapítványok által ellátott feladatok felett szakmai felügyeletet gyakorló miniszter bevonásával tegyék meg a szükséges intézkedéseket az alábbi közalapítványok és alapítványok megszüntetése érdekében azzal, hogy az érintett alapítványok, közalapítványok céljainak megvalósítása, feladatának további ellátása központi költségvetési szerv, illetve egyéb közfeladatot ellátó szervezet által történik. Az átalakítás során a megszüntetésre kerülő alapítvány vagy közalapítvány által ellátott feladatok tekintetében a szakmai szempontú döntéshozatali mechanizmus megerősítése érdekében tanácsadó testület hozható létre a megszüntetésre kerülő alapítvány vagy közalapítvány kuratóriumának bázisán.)

„4.25. Kármán Alapítvány,
4.26. Tudományos és Technológiai Alapítvány.”

4. A Korm. határozat 4. pontjában a „Határidő: 2011. április 30.” szövegrész helyébe a „Határidő: 2011. április 30.; a 4.22. pont tekintetében 2011. december 31.” szöveg lép.

5. A Korm. határozat 5.2.19. alpontjának helyébe a következő szöveg lép:

(5. A 4. pont szerint megszüntetésre kerülő alapítvány vagy közalapítvány működése felett szakmai felügyelet gyakorlásával a Kormány megbízza

5.2. a nemzeti erőforrás minisztert)

„5.2.19. a Kármán Alapítvány”

(tekintetében.)

6. A Korm. határozat a következő 5.4. alponttal egészül ki:

(5. A 4. pont szerint megszüntetésre kerülő alapítvány vagy közalapítvány működése felett szakmai felügyelet gyakorlásával a Kormány megbízza)

„5.4. a külügyminisztert
5.4.1. a Tudományos és Technológiai Alapítvány”

(tekintetében.)

7. A Korm. határozat a következő 6.3. alponttal egészül ki:

(6. A Kormány felhívja az oktatásért felelős minisztert, hogy a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős miniszter és az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter bevonásával gondoskodjon)

„6.3. az Ipar a Korszerű Mérnökképzésért Alapítvány”

(tekintetében alapítói értekezlet összehívásáról és ott a Kormány alapítói joggyakorlása irányának, az ágazati érdekekre és az állami vagyon megtartására figyelemmel történő meghatározásáról, majd az ennek érvényesítéséhez szükséges alapítói döntések – különös tekintettel az alapító okirat módosítására – meghozataláról és végrehajtásáról.)

8. A Korm. határozat 7. pontjában a „gondoskodjon a Magyar Mozgókép Közalapítvány alapítói értekezletének összehívásáról” szövegrész helyébe a „gondoskodjon a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a Fórum Film Alapítvány alapítói értekezletének összehívásáról” szöveg lép.

9. A Kormány által alapított közalapítványokkal és alapítványokkal kapcsolatos időszerű intézkedésekről szóló 1159/2010. (VII. 30.) Korm. határozat által előírt felülvizsgálati eljárás megállapításai alapján szükséges intézkedésekről szóló 1316/2010. (XII. 27.) Korm. határozat (a továbbiakban: Korm. határozat) 9. pontja a következő 9.5.8. alponttal egészül ki:

(9. A Kormány a kormányzati struktúrában történt változásokra tekintettel az alapítói jogok gyakorlásával megbízza

9.5. a nemzeti erőforrás minisztert)

„9.5.8. a Hajléktalanokért Közalapítvány”

(tekintetében.)

10. Ez a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba, és hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

11. Hatályát veszti a Korm. határozat 4.6–4.9, 4.24, 5.1.2, 5.2.4–5.2.6 pontja.

1

A határozat a 10. pont alapján hatályát vesztette 2011. március 5. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére