• Tartalom

106/2011. (IX. 30.) HM utasítás

106/2011. (IX. 30.) HM utasítás

a polgári felsőoktatási intézmények hallgatóival köthető ösztöndíjszerződés, valamint az ösztöndíj folyósításának rendjéről szóló 72/2006. (HK 16.) HM utasítás módosításáról1

2011.10.01.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontja alapján a polgári felsőoktatási intézmények hallgatóival köthető ösztöndíjszerződés, valamint az ösztöndíj folyósításának rendjéről szóló 72/2006. (HK 16.) HM utasítás módosításáról a következő utasítást adom ki:

1. § A polgári felsőoktatási intézmények hallgatóival köthető ösztöndíjszerződés, valamint az ösztöndíj folyósításának rendjéről szóló 72/2006. (HK 16.) HM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

1. § Az utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter alárendeltségébe tartozó szervezetekre, a Magyar Honvédség katonai szervezeteire, továbbá a katonai nemzetbiztonsági szolgálatokra.”

2. § Az Utasítás 2. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A pályázatokat a pályázatra kiírt szakoknak megfelelően létrehozott munkacsoport bírálja el és dönt az ösztöndíjszerződés megköthetőségéről. A munkacsoport elnöke a HVK Személyzeti Csoportfőnökség (a továbbiakban: HVK SZCSF) vezetője, tagjai a kiírt szakok delegált képviselői, valamint a HM Humánpolitikai Főosztály Humánstratégiai Osztály vezetője. A munkacsoport megalakulását követően működéséről ügyrendet fogad el.”

3. § (1) Az Utasítás 3. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az ösztöndíjszerződések megkötésével, módosításával, valamint felmondásával kapcsolatos feladatokat a HVK SZCSF végzi. Az ösztöndíjszerződés megkötésére a HM Humánpolitikai Főosztály beleegyezésével kerülhet sor. Az ösztöndíjszerződést a Honvédelmi Minisztérium képviseletében a HVK SZCSF vezetője írja alá.”

(2) Az Utasítás 3. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Az ösztöndíjszerződésben foglalt tanulmányi időszak legfeljebb két szemeszter időtartamra történő meghosszabbítása (halasztás) a hallgató kérelmére – az illetékes szakmai szerv egyetértésével – engedélyezhető, amelytől csak különös méltánylást érdemlő helyzetben lehet eltérni.”

4. § Az Utasítás 6. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

6. § (1) Az ösztöndíjszerződés kötelező elemeit az utasítás melléklete tartalmazza. A szerződést három példányban kell elkészíteni. Az 1. számú példány a hallgatóé, a 2. számú példány a HVK SZCSF-é, a 3. számú példány a HM KPH nyilvántartásába kerül.
(2) Ez az utasítás a közzétételét követő 8. napon lép hatályba, egyidejűleg a honvédségi ösztöndíjról és folyósításának rendjéről szóló 47/1997. (HK 17.) HM utasítás, az azt módosító 21/1999. (HK 10.) HM utasítás és 37/2001. (HK 11.) HM utasítás, a polgári felsőoktatási intézményekben tanuló egyes honvédségi ösztöndíjasokat megillető juttatások folyósításáról szóló 58/1997. (HK 19.) HM utasítás, és az azt módosító 52/1998. (HK 15.) HM utasítás hatályát veszti, azzal hogy a jelen utasítás hatálybalépését megelőzően kötött honvédségi ösztöndíj szerződéseket a jelen utasítás rendelkezései nem érintik.”

5. § Az Utasítás

a) 2. § (1) bekezdésében az „intézményeiben” szövegrész helyébe az „intézményében”,

b) 2. § (2) bekezdésében és 3. § (1) bekezdés a) pontjában a „kizárólag magyar állampolgár” szövegrész helyébe a „magyar állampolgár”,

c) 3. § (3) bekezdésében a „HM SZEF” szövegrész helyébe a „HVK SZCSF”,

d) 4. § (5) és (7) bekezdésében a „ZMNE” szövegrész helyébe a „HVK SZCSF”,

e) Melléklete bevezetésében a „HM személyzeti főosztályvezető” szövegrész helyébe a „HVK személyzeti csoportfőnök”, 1. b) pontjában a „Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet (a továbbiakban: ZMNE)” szövegrész helyébe a „HVK Személyzeti Csoportfőnökséget (a továbbiakban: HVK SZCSF)”, 5. pontjában a „HM személyzeti főosztályvezető” szövegrész helyébe a „HVK személyzeti csoportfőnök”, záradékában a „HM SZEF” szövegrész helyébe a „HVK SZCSF”, a „ZMNE” szövegrész helyébe a „HM KPH”

szöveg lép.

6. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

(2) Az utasítás rendelkezéseit 2011. szeptember 1-jétől kell alkalmazni.

1

Az utasítás a 6. § (1) bekezdése alapján hatályát vesztette 2011. október 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére