• Tartalom

1338/2011. (X. 14.) Korm. határozat

1338/2011. (X. 14.) Korm. határozat

a Kormány és az ORÖ között kötött keretmegállapodásban foglalt számszerűsíthető célkitűzések elérése érdekében kidolgozott részletes intézkedési tervről

2011.10.15.

A Kormány a társadalmi felzárkózás politikája keretében a romák társadalmi beilleszkedésének elősegítése, a cigány népesség hatékony felzárkózásának előmozdítása érdekében a következőket rendeli el:

1. A közigazgatási és igazságügyi miniszter által vezetett minisztérium honlapján közzétett részletes intézkedési tervben meghatározott beavatkozási területeknek és programoknak megfelelően a végrehajtásért felelősként megjelölt miniszterek a programok tervezésekor olyan ösztönző mechanizmusokat, valamint olyan végrehajtási mechanizmusokat alakítanak ki, amelyek hozzájárulnak a keretmegállapodásban foglalt célok eléréséhez. A programok kijelölt felelősei azon programok esetében, ahol a roma személyek közvetlen, vagy kiemelt célcsoport részét képezik, a programba legalább annyi százalékban roma származású személyeket vonnak be, hogy 2015. augusztus 31-ig az Országos Roma Önkormányzattal (a továbbiakban: ORÖ) kötött megállapodásban szereplő indikátorok teljesüljenek. A tervezett számszerűsített adatokat és a romák felzárkózására jutó forrásrész tervezett arányát a programok indításakor megküldik a közigazgatási és igazságügyi miniszternek, valamint az ORÖ-nak.

Felelős: közigazgatási és igazságügyi miniszter

érintett miniszterek

Határidő: folyamatos, a program indítását követő 1 hónap

2. A részletes intézkedési tervben meghatározott beavatkozási területeknek és programokban vállalt indikátoroknak megfelelően a végrehajtásért felelősként megjelölt miniszterek a bevont személyek számáról, illetve a program eredmény- és hatásindikátorairól, a roma személyek létszámáról legalább évente adatot szolgáltatnak a közigazgatási és igazságügyi miniszternek, valamint az ORÖ-nak.

Felelős: közigazgatási és igazságügyi miniszter

érintett miniszterek

Határidő: folyamatos, de legalább minden év február 28-ig az előző év adatairól

3. A részletes intézkedési tervben meghatározott beavatkozási területeknek és programoknak megfelelően a végrehajtásért felelősként megjelölt miniszterek gondoskodnak arról, hogy az ORÖ részt vehessen a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumon keresztül az együttdöntési mechanizmus keretében a monitoring bizottságok munkájában, a pályázati kiírások előkészítésében és a döntés-előkészítésben az összeférhetetlenségi szabályok betartásával.

Felelős: közigazgatási és igazságügyi miniszter

nemzeti fejlesztési miniszter

érintetett miniszterek

Határidő: folyamatos

4. Ez a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére