• Tartalom

134/2011. (XII. 22.) VM rendelet

134/2011. (XII. 22.) VM rendelet

a vágóállatok vágás utáni minősítéséről szóló 75/2003. (VII. 4.) FVM rendelet módosításáról1

2012.01.01.

Az állattenyésztésről szóló 1993. évi CXIV. törvény 49. § (1) bekezdés a) pont 17. alpontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 94. § a) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva, a következőket rendelem el:

1. § (1) A vágóállatok vágás utáni minősítéséről szóló 75/2003. (VII. 4.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) 1. § 2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„2. Minősítő szervezet: a vágóállatok minősítésére jogosult jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet.”

(2) Az R. 1. § 8. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„8. Vágóállat: azonosító jelöléssel és azonosításra szolgáló dokumentumokkal ellátott vágósertés, vágómarha, vágójuh és vágókecske a vágóhelyre való útra indításától a vágóhelyen történő leöléséig.”

2. § Az R. 3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A vágóállatok vágás utáni minősítésével kapcsolatos feladatok ellátásával összefüggő adatokat tartalmazó központi adatbázist az MgSzH működteti. Az MgSzH az illetékes terméktanács számára az adatbázisból előre egyeztetett módon és tartalommal – személyes adatokat nem tartalmazó – adatot szolgáltat.”

3. § Az R. 18. § (2) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[Az MgSzH hatósági feladatai körében]

e) vágóállatokra vonatkozóan az Európai Bizottság jelentéseihez szükséges vágott test minősítési adatbázist működtet és adatot szolgáltat a minisztérium részére.”

4. § Az R. 19. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A 2. § alapján minősítésre kötelezett vágóhíd az MgSzH minősítő helyre vonatkozó engedélye nélkül, illetve engedélyt visszavonó határozata alapján vágási tevékenységet nem végezhet.”

5. § Az R. 2. § (1) bekezdésében a „nem tenyészállatként tartott sertés” szövegrész helyébe a „vágósertés” szöveg, a 2. § (2) bekezdésének b) pontjában a „nem tenyészállatként tartott sertésre” szövegrész helyébe a „vágósertésre” szöveg lép.

6. § (1) Az R. 2. § (2) bekezdésében a „Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (a továbbiakban: MgSzH) területi szerve” szövegrész helyébe a „megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatósága (a továbbiakban: élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság)” szöveg, 19. § (2) bekezdésében az „MgSzH illetékes területi szervével” szövegrész helyébe az „élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatósággal” szöveg lép.

(2) Az R. 2. § (4) bekezdésében az „adnia az MgSzH” szövegrész helyébe az „adnia a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (a továbbiakban: MgSzH)” szöveg lép.

(3) Az R. 2. § (4) bekezdésében az „MgSzH Központ” szövegrész helyébe az „MgSzH” szöveg lép.

(4) Az R. 4. § (1) bekezdésében az „MgSzH Központjával” szövegrész helyébe az „MgSzH-val” szöveg lép.

(6) Az R. 4. § (5) bekezdésében, 6. § (2) és (6) bekezdésében, 10/A. § (2) és (4) bekezdésében az „MgSzH Központjához” szövegrész helyébe az „MgSzH-hoz” szöveg lép.

(8) Az R. 15. § (1) és (2) bekezdésében az „MgSzH Központjától” szövegrész helyébe az „MgSzH-tól” szöveg lép.

(9) Az R. 18. § (6) bekezdés e) pontjában az „MgSzH Központját” szövegrész helyébe az „MgSzH-t” szöveg lép.

(10) Az R. 4. § (6) bekezdésében és 6. § (5) bekezdésében a „Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Értesítőben” szövegrész helyébe a „Vidékfejlesztési Értesítőben” szöveg lép.

7. § Ez a rendelet 2012. január 1-jén lép hatályba, és 2012. január 2-án hatályát veszti.

1

A rendelet a 7. § alapján hatályát vesztette 2012. január 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére