• Tartalom

14/2011. (VIII. 19.) ORFK utasítás

14/2011. (VIII. 19.) ORFK utasítás

az Országos Rendőr-főkapitányság kezelésében lévő üdülők, szálláshelyek működéséről és az általuk nyújtható szolgáltatások igénybevételének rendjéről1

2015.07.11.
Az ORFK kezelésében lévő üdülők és szálláshelyek által nyújtható szolgáltatások igénybevételének, az üzemeltetés rendjének szabályozására kiadom az alábbi utasítást:
ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK
1. Az utasítás hatálya kiterjed az országos rendőrfőkapitány irányítása alá tartozó szervekre (a továbbiakban: Rendőrség), valamint azok teljes személyi állományára.
2. Az utasítás alkalmazásában az Országos Rendőr-főkapitányság (a továbbiakban: ORFK) kezelésében lévő üdülő és szálláshely (a továbbiakban: ORFK üdülő és szálláshely) olyan, hitelesített vásárlók könyvével és adóigazgatási azonosításra alkalmas nyugta adását biztosító pénztárgéppel vagy egyszerűsített számlatömbbel ellátott, az utasításban felsorolt személyek által üdülésre, pihenésre és rekreációs célokra igénybe vehető szálláshely, amely egyidejűleg alkalmas rendezvények lebonyolítására és szolgálati célú szállásigények kielégítésére is, a fennmaradó szabad férőhelyek pedig egyéb igénybe vevők részére hasznosíthatók.
MŰKÖDTETÉS, ÜZEMELTETÉS
3.2 Az üzemeltetést, az üdültetés szervezését és lebonyolítását a Készenléti Rendőrség Gazdasági Igazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (a továbbiakban: KR GI GEK) üdültetésért felelős osztálya végzi.
4.3 A KR GI GEK üdültetésért felelős osztályának vezetője:
a) a nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról szóló Korm. rendeletben meghatározott tartalommal nyilvántartásba vétel iránti kérelmet nyújt be az üdülő székhelye szerint illetékes jegyző részére;
b) felelős
ba) az ORFK üdülők és szálláshelyek vezetéséért, működtetéséért,
bb) a személyi és tárgyi feltételek biztosításáért,
bc) a házirendek és működési rendek elkészítéséért;
c) rendelkezik az ORFK üdülők és szálláshelyek férőhelyeiről.
5. Az ORFK üdülők és szálláshelyek orvos-egészségügyi, közegészségügyi, járványügyi és munkabiztonsági ellenőrzését a területileg illetékes alapellátó egészségügyi szolgálatok, valamint munkavédelmi szakemberek végzik, a szakirányítást és szakfelügyeletet az ORFK Humánigazgatási Szolgálat Egészségügyi és Pszichológiai Osztálya gyakorolja.
AZ IGÉNYBEVÉTEL ÉS AZ IGÉNYLÉS RENDJE
6. Az 1. számú mellékletben felsorolt üdülők és szálláshelyek a működési rendekben szabályozott időszakokban vehetők igénybe, melyek kialakításakor figyelembe kell venni a karbantartási időszakokat.
7. Az ORFK üdülők és szálláshelyek szolgáltatásainak igénybevétele biztosított:
a) a Rendőrség állományába tartozó személyek és a velük együtt érkező hozzátartozóik (házastárs, bejegyzett élettárs, élettárs, jegyes, testvér, egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és nevelt gyermek, az örökbefogadó, a mostoha- és a nevelőszülő);
b) a Rendőrség és a Határőrség állományából nyugállományba vonult személyek és velük együtt érkező hozzátartozóik;
c) a fennmaradó szabad kapacitás terhére:
ca) menetlevél ellenében, szolgálati célból térítésmentesen a Rendőrség állományába tartozó személyek,
cb) egyéb személyek
részére.
8. Az ORFK üdülők és szálláshelyek – külön megállapodásban – meghatározott szobáinak igénybevételéről a szakszervezetek döntenek.
9. Az igénybevételért fizetendő szállásdíjak I. és II. kategóriába sorolhatóak, a díjfizetési kötelezettség az alábbiak szerint alakul:
a) az I. kategória szerinti díj fizetésére kötelezettek:
aa) a Rendőrség állományának tagjai és hozzátartozóik,
ab) a Rendőrség és a Határőrség állományából nyugállományba vonult személyek és hozzátartozóik;
b) a II. kategória szerinti díj fizetésére kötelezettek az I. kategóriában fel nem sorolt személyek;
c) három éves korig a gyermekek részére a szállás térítésmentes;
d) 3–14 éves korú gyermekek vonatkozásában a pótágyakra megállapított díjak alkalmazandóak.
10.4 Az igényt a KR GI GEK üdültetésért felelős osztályának vezetője részére – az utasítás 2. számú melléklete szerinti – átiratban, e-mailen vagy online foglalással kell benyújtani. Az igényeket a beérkezés sorrendjében kell figyelembe venni azzal, hogy a Rendőrség állományába tatozó személyek – az igény elbírálása során – elsőbbséget élveznek.
11.5 A KR GI GEK üdülésért felelős osztálya az igény beérkezésétől számított 5 munkanapon belül visszajelzést küld az igénylőnek.
12. Az igénybevételért fizetendő szállásdíjat – a visszaigazolással együtt megküldött számla alapján – átutalással vagy a helyszínen lehet befizetni.
13. Az étkezési szolgáltatást nyújtó ORFK üdülőkben és szálláshelyeken a menü szerinti étkezés térítési díját a gondnoknál előre kell kifizetni, az idegenforgalmi adó a helyszínen külön fizetendő.
14. Étlap szerinti és büféből való fogyasztás esetén az étkezés végén, illetve a fogyasztás befejeztével a számlát ki kell egyenlíteni.
15.6 Az üdülési igények lemondását – a KR GI GEK üdülésért felelős osztályához címzett írásbeli lemondó nyilatkozattal – az üdülés megkezdését megelőző 5. naptári napig lehet elfogadni. Amennyiben az üdülési díj befizetésre került, a visszautalás a lemondást követő 30 napon belül, a lemondónyilatkozatban meghatározott folyószámlára történik.
16.7 Öt napon belüli lemondás esetén lemondási díj kerül felszámításra, amelynek összege a fizetendő térítési díj 20%-a. Különös méltánylást érdemlő esetekben a a KR GI GEK vezetője eltekinthet a lemondási díj követelésétől.
17.8 Az ORFK üdülők és szálláshelyek közös helyiségeit – az ott üdülő személyek zavarása és az alapszolgáltatás veszélyeztetése nélkül – a KR GI GEK üdültetésért felelős osztály vezetőjének előzetes engedélyével a Rendőrség állományába tartozó személyek rendezvény megtartására – térítés ellenében – igénybe vehetik.
ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK
18.9 Az egyes ORFK üdülők és szálláshelyek igénybevételéről, az igénylés rendjéről, valamint a térítési díjakról a a KR GI GEK vezetője tájékoztatást ad ki. A szállásdíjak, valamint az étteremet működtető üdülők étkezési térítési díjainak önköltségszámításon alapuló újraszabályozására minden év március 31-éig kerül sor.
19. Az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.
20. Hatályát veszti:
a) az ORFK kezelésében lévő üdülők által nyújtható szolgáltatások igénybevételének rendjéről és működéséről szóló 47/2008. (OT 28.) ORFK utasítás;
b) az ORFK Oktatási Igazgatóság Csopaki Továbbképző és Módszertani Központ szolgáltató tevékenységének szabályairól szóló 1/2007. (V. 8.) ORFK GIGF GEI–ORFK OKI együttes intézkedés.

1. számú melléklet a 14/2011. (VIII. 19.) ORFK utasításhoz

KIMUTATÁS AZ ORFK KEZELÉSÉBEN LÉVŐ ÜDÜLŐKRŐL

Sorszám

Üdülő neve, címe

Besorolási kategória

1.

8749 Zalakaros Üdülő, Sport u. 4–6.

„B”

2.

Fertő-tó pihenőház
Fertőrákos, Fertő-tavi üdülősor

3.

Tómalom pihenőház
Sopron-Tómalom üdülősor

4.

9727 Bozsok, Rákóczi u. 103/a.

„C”

5.

9919 Csákánydoroszló, Magyarbükkös út

„C”

6.

Gyopáros
5900 Orosháza, Tópart u.15.

„C”

7.

Rakaca
3574 Szalonna, Gyöngyvirág u. 10.

„C”

8.

8229 Csopak, Nosztori Major

„C”

9.

Adyliget
1029 Budapest, Zrínyi u. 1–3.

2. számú melléklet a 14/2011. (VIII. 19.) ORFK utasításhoz10

Üdülési kérelem-minta
FEJLÉC
KR GI GEK
Tisztelt Vezető Asszony/Úr!
............................................................................................................................................................................................... (igénylő neve) a .................................................................................................................................................. (fő) kapitányság stb. .................................... dolgozója (vagy nyugdíjasa) azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy részemre, valamint családom ............. felnőtt és ............ gyerek (......................................................................................................... születési ideje) részére 20__.............................................................. (tól) ........................................................... (ig) ............ (éjszakák száma) ............ szobát (faház, apartman) biztosítani szíveskedjen a(z) ........................................................................ üdülőben.
Budapest,
Tisztelettel:
igénylő
Elérhetőség:
Cím:
BM telefonszám:
BM faxszám:
Mobilszám:
1

Az utasítást a 6/2016. (III. 23.) ORFK utasítás 11. pontja hatályon kívül helyezte 2016. március 24. napjával.

2

A 3. pont a 13/2015. (VII. 10.) ORFK utasítás 51. pont a) alpontja szerint módosított szöveg.

3

A 4. pont nyitó szövegrésze a 13/2015. (VII. 10.) ORFK utasítás 51. pont b) alpontja szerint módosított szöveg.

4

A 10. pont a 13/2015. (VII. 10.) ORFK utasítás 51. pont b) alpontja szerint módosított szöveg.

5

A 11. pont a 13/2015. (VII. 10.) ORFK utasítás 51. pont b) alpontja szerint módosított szöveg.

6

A 15. pont a 13/2015. (VII. 10.) ORFK utasítás 51. pont b) alpontja szerint módosított szöveg.

7

A 16. pont a 13/2015. (VII. 10.) ORFK utasítás 51. pont c) alpontja szerint módosított szöveg.

8

A 17. pont a 13/2015. (VII. 10.) ORFK utasítás 51. pont b) alpontja szerint módosított szöveg.

9

A 18. pont a 13/2015. (VII. 10.) ORFK utasítás 51. pont c) alpontja szerint módosított szöveg.

10

A 2. számú melléklet a 13/2015. (VII. 10.) ORFK utasítás 51. pont d) alpontja szerint módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére