• Tartalom

17/2011. (II. 18.) HM utasítás

17/2011. (II. 18.) HM utasítás

a kormánytisztviselők cafetéria-juttatásáról1

2011.10.08.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontja és a 97. § (1) bekezdés o) pontja alapján – a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (a továbbiakban: Ktv.) 49/F. §-a végrehajtása érdekében, figyelemmel a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény 2. § (1) és (6) bekezdésére, a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvényre (a továbbiakban: Szja. törvény), valamint a köztisztviselők cafetéria-juttatásának részletes szabályairól szóló 305/2009. (XII. 23.) Korm. rendeletre (a továbbiakban: R.) a kormánytisztviselők cafetéria-juttatásáról a következő utasítást adom ki.

Általános rendelkezések

1. § (1) Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra, a HM Védelmi Hivatalra, a HM Belső Ellenőrzési Hivatalra, a HM Hatósági Hivatalra, a HM Nemzetközi Együttműködési és Fegyverzet-ellenőrzési Hivatalra, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatalra, valamint az e szervezeteknél foglalkoztatott kormánytisztviselőkre, kormányzati ügykezelőkre, valamint a prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvény hatálya alatt álló közszolgálati jogviszonyban állókra (a továbbiakban együtt: kormánytisztviselők) terjed ki.

(2) Az utasítás előírásai a kormánytisztviselők közeli hozzátartozói tekintetében csak a külön nevesített esetekben alkalmazhatók.

2. § Az utasítás alkalmazásában

a)2

b) étkezési utalvány: az Szja. törvény szabályainak megfelelő, kizárólag étkezőhelyi vendéglátás, munkahelyi étkeztetés, közétkeztetés vagy fogyasztásra kész étel igénybevételére jogosító utalvány,

c) SZPK támogatás: az Szja. törvény szabályainak megfelelő, Széchenyi Pihenő Kártyához (a továbbiakban: Kártya) kapcsolódóan átutalt támogatás,

d) iskolakezdési utalvány: kizárólag tankönyv, taneszköz vagy ruházat vásárlására jogosító utalvány formájában biztosított iskolakezdési támogatás,

e) helyi bérlet: kizárólag helyi utazásra szolgáló bérlet formájában juttatott bevétel,

f) önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás: az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárba a magánszemély javára átutalt munkáltatói hozzájárulás,

g) önkéntes egészségpénztári hozzájárulás: az önkéntes kölcsönös egészségpénztárba a magánszemély javára átutalt munkáltatói hozzájárulás,

h) munkáltatói hozzájárulások: az f)–g) pontok szerinti hozzájárulás,

i) internethasználat támogatása: az Szja. törvény szabályainak megfelelő, internetszolgáltatás költségének megtérítése vagy a kizárólag erre jogosító utalvány nyújtása,

j)–l)3

m) pénzügyi és számviteli szerv: a saját pénzügyi és számviteli elemmel nem rendelkező honvédelmi szervezet esetében a pénzügyi és számviteli feladatok központosított végrehajtására kijelölt honvédelmi szervezet állományából kikülönített szervezeti elem,

n) keretösszeg: a kormánytisztviselőt adott időpontban ténylegesen megillető éves cafetéria-juttatás összege,

o)4 felhasználás: a kormánytisztviselő részére adott időpontig ténylegesen kifizetett, átutalt, átadott a)–i) pontokban szereplő juttatások,

p) lekötött keret: a kormánytisztviselő nyilatkozatában szereplő azon juttatások összege, melyek még nem kerültek felhasználásra,

q) szabad keret: a keretösszeg, valamint a felhasználás és a lekötött keret különbözete, ha az pozitív előjelű,

r) kerettúllépés: a keretösszeg, valamint a felhasználás és a lekötött keret különbözete, ha az negatív előjelű,

s) túlköltekezés: a keretösszeg, valamint a felhasználás különbözete, ha az negatív előjelű.

A cafetéria-juttatás összege és felhasználása

3. § (1) A kormánytisztviselőt megillető cafetéria-juttatás 2011. évre vonatkozó keretösszegét 200 000 forintban határozom meg.

(2) Az év közben cafetéria-juttatásra jogosultságot szerző kormánytisztviselő keretösszegét legkésőbb a jogosultság keletkezésének napján, a kinevezéshez kapcsolódó, a Ktv. 11. § (7) és (8) bekezdése szerinti tájékoztató okmányban kell megállapítani. A kormánytisztviselőt megillető keretösszeg módosulását a módosulás napján egyéni személyügyi okmányban kell megállapítani.

4. §5 A kormánytisztviselő cafetéria-juttatásként a Ktv. 49/F. § (1) bekezdésében felsorolt juttatásokra az Szja. törvényben szereplő feltételekkel jogosult. Az egyes juttatások választható mértéke az Szja. törvényben meghatározott mértéket meghaladhatja.

5. § (1) Amennyiben a kormánytisztviselő a Ktv. 49/F. § (5) és (6) bekezdésében nem szereplő esetben a tárgyév december 31-én túlköltekezésben van, annak összegével a következő évre szóló, a 3. § szerint megállapított keretösszegét csökkenteni kell.

(2) Ha ezzel a módszerrel a túlköltekezés összege teljes mértékben nem rendezhető, a fennmaradó összeget a tárgyévet követő január 31-ig vissza kell követelni. A kormánytisztviselő választhatja visszafizetés helyett a juttatás visszaadását is, amennyiben azt az adott juttatás természete lehetővé teszi és jelen utasítás nem zárja ki.

A nyilatkozat

6. § (1) A kormánytisztviselőnek a Ktv. 49/F. § (3) bekezdése szerinti nyilatkozatát módosítania kell a keretösszegének jogszabály – különösen a Ktv. 49/F. (2) és (5)–(6) bekezdése – rendelkezésén alapuló csökkenése esetén. A nyilatkozat módosítását

a) amennyiben a keretösszeg Ktv. 49/F. § (2) bekezdés miatti csökkenése

aa) előre látható, legkésőbb az azt megelőző napon,

ab) előre nem látható, a távollét vége utáni első munkanapon,

b) legkésőbb a jogviszony megszűnésekor vagy áthelyezéskor

kell végrehajtani.

(2) A nyilatkozatot a változás hatályba lépésének napját követő 10 munkanapon belül kell módosítani, ha az eredeti nyilatkozattétel időpontjában ismert, tárgyévre vonatkozó

a) minimálbér,

b) az illetmény havi összege,

c) munkáltatói hozzájárulások összege, mértéke,

d) adó- és társadalombiztosítási jogszabályok cafetéria-juttatásra vonatkozó szabálya változik és módosítás nélkül a felhasználás és a lekötött keret együttesen meghaladja a keretösszeg 105%-át. Egyéb esetekben a (4) bekezdésben foglaltak szerint kell eljárni.

(3) Ha a kormánytisztviselő a nyilatkozat tételét a tárgyév január 15-ig, illetve az R. 4. § (4) bekezdés szerinti időpontig, módosítását a (1) bekezdés szerinti időpontig akadályoztatása miatt nem tudta megtenni, arra az akadályoztatás okának megjelölésével az akadály megszűnésétől számított 15 napon belül, de legkésőbb a tárgyév december 15-ig van lehetőség.

(4) A nyilatkozat a tárgyév szeptember 1-je és 15-e között módosítható. A nyilatkozat a tárgyév november 1-je és november 30-a között is módosítható – figyelemmel az R. 2. § (3) bekezdésében foglaltakra –, ha szabad keret áll rendelkezésre. A módosítási határidők jogvesztők.

7. § (1) Az 1. melléklet szerinti nyilatkozatot a rendelkezésre bocsátott számítógépes programmal, kivételes esetben papír alapon kell kitölteni. A nyilatkozatot három példányban kell elkészíteni és aláírva a pénzügyi és számviteli szerv részére átadni.

(2) A pénzügyi és számviteli szerv a vonatkozó szabályoknak megfelelően kitöltött, számszakilag ellenőrzött nyilatkozat egyik példányán igazolja az átvételt. A pénzügyi és számviteli szerv az ellenőrzött nyilatkozat egy példányát átadja a személyügyi szerv részére.

8. § (1) Ha a kormánytisztviselő a nyilatkozat határidőben történő megtételét önhibájából elmulasztja, akkor a cafetéria-juttatás havonta biztosítandó összegét úgy kell meghatározni, hogy a keretösszegből le kell vonni a (2) bekezdés szerinti felhasználást, és az így kapott értéket kell osztani a tárgyévből még hátralévő jogosultsági hónapok számával.

(2) A kormánytisztviselő részére az (1) bekezdés szerinti esetben, a rendelkezésre álló összegig – az alábbi sorrendben – a következő juttatásokat kell biztosítani:

a) önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás,

b) önkéntes egészségpénztári hozzájárulás,

c) étkezési utalvány.

(3) A munkáltatói hozzájárulások csak a 14. § (1) bekezdésében foglalt feltételek teljesülése esetén, a 14. § (2)–(4) bekezdésének figyelembevételével biztosíthatóak.

A cafetéria-juttatás rendelkezésre bocsátása

9. §6

10. § (1)7 Az étkezési utalvány nyilatkozatban választott éves értékének ötszáz forinttal oszthatónak kell lennie.

(2)–(3)8

(4)9 Az étkezési utalvány havi értékét a nyilatkozat tételekor úgy kell meghatározni, hogy a választott értéket a cafetéria-juttatásra jogosultság tárgyévi hónapjainak számával kell osztani. A törthónapok egész hónapnak számítanak.

(5)10 A nyilatkozat módosításakor az étkezési utalvány módosítást követő hónaptól biztosítandó havi értékét úgy kell meghatározni, hogy a választott értékből le kell vonni az e jogcímen történt felhasználást, és az így kapott értéket kell osztani a módosítást követő hónaptól számítva a tárgyévből még hátralévő jogosultsági hónapok számával.

(6) A (4)–(5) bekezdés szerinti esetben, amennyiben a havi összeg ötszáz forinttal nem osztható, az ötszáz forinttal oszthatóságot a kerekítés általános szabályai szerint kell biztosítani úgy, hogy a maradványérték a jogosultság utolsó hónapjában kerüljön biztosításra.

(7)11 A nyilatkozat tárgyév december hónapban történő módosítása esetén az étkezési utalvány választott értékéből le kell vonni az e jogcímen történt felhasználást és az így kapott értéket kell biztosítani.

(8)12 A (4)–(6) bekezdés szerint meghatározott értékű étkezési utalványt – a (9) bekezdésben szereplő esetet kivéve – minden hónapban előre, a hónap ötödik munkanapjáig kell átadni, kivéve, ha a nyilatkozat tételére ezt követően kerül sor. Ekkor a nyilatkozat tételének hónapjára járó étkezési utalványt és művelődési utalványt a következő hónap ötödik munkanapjáig kell a kormánytisztviselő részére átadni.

(9)13 A január hónapra járó étkezési utalványt legkésőbb február ötödik munkanapjáig kell átadni. A (7) bekezdés szerinti esetben az étkezési utalványt a tárgyév december 23-ig kell a kormánytisztviselő részére átadni.

11. § (1) SZPK-támogatás választása esetén a kormánytisztviselőnek az Szja. törvény 71. § (1) bekezdés c) pontja és 71. § (4) bekezdése alapján nyilatkoznia kell a más juttatótól kapott SZPK-támogatás értékéről.

(2) A Kártyára és az SZPK-támogatásra alkalmazni kell a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló kormányrendeletben foglaltakat.

12. § (1) Az iskolakezdési támogatás címén juttatott bevétel biztosítása iskolakezdési utalvány formájában történik. Iskolakezdési utalvány választása esetén a nyilatkozatban fel kell tüntetni az arra jogosító gyermek(ek) nevét. Az iskolakezdési utalvány gyermekenként meghatározott értéke a minimálbér 30%-ának megfelelő, vagy ettől eltérő, ezer forinttal osztható értéknek kell lennie.

(2) Amennyiben a nyilatkozat tétele a tárgyév szeptember 15-e után történik, iskolakezdési utalvány nem választható.

(3) Amennyiben a nyilatkozat módosítása a tárgyév szeptember 15-e után történik, az iskolakezdési utalvány értékét a (4) bekezdés szerinti igénybejelentésben szereplő összegnek megfelelően kell módosítani.

(4) Az iskolakezdési utalványt a tárgyév június 1-jétől szeptember 15-ig a 2. melléklet szerinti formanyomtatvány alkalmazásával kell igényelni, a benyújtási határidő jogvesztő. Az igénybejelentésben szereplő gyermekenkénti összegek nem haladhatják meg a nyilatkozatban szereplő összeget.

(5) Az igénybejelentéshez csatolni kell a jogosultsági feltételek megállapítására alkalmas bizonylatokat, az iskolalátogatási igazolás – amennyiben az igénybejelentés időpontjában még nem áll rendelkezésre – a tárgyév szeptember 30-ig pótolható.

(6) Az iskolakezdési támogatásra vonatkozó igénybejelentést a benyújtástól számított harminc napon belül érdemben el kell bírálni függetlenül az iskolalátogatási igazolás meglététől. Amennyiben az iskolalátogatási igazolás a tárgyév szeptember 30-ig nem kerül benyújtásra, vagy utólag a jogosultsági feltételek hiánya kerül megállapításra, a közterhek tekintetében az Szja. törvény rendelkezései szerint kell eljárni.

(7) A kormánytisztviselő az igényelt iskolakezdési utalványt köteles átvenni, annak visszavételére lehetőség nincs.

13. § (1) A kormánytisztviselő helyi utazására szolgáló bérlet a munkáltató nevére szóló számla alapján számolható el. A lakóhely (tartózkodási hely) és a munkahely szerinti településen igénybe vett helyi bérlet is elszámolható.

(2) Kétheti vagy havi (30 napos) bérlet elszámolásakor a számlához a bérletszelvényt is csatolni kell. Éves vagy negyedéves bérlet elszámolásakor a számla leadásakor a kitöltött bérletszelvényt és a bérletigazolványt a pénzügyi és számviteli szerv részére be kell mutatni.

(3) A hivatásos, szerződéses és hadköteles katonák, valamint a honvédségi közalkalmazottak egyes költségtérítéseiről szóló 21/2002. (IV. 10.) HM rendelet helyi szolgálati utazásokra vonatkozó 45. §-a alapján a kormánytisztviselő részére bérlet (bérlet-hozzájárulás) nem juttatható, a helyi szolgálati utazásokhoz előreváltott menetjegyet (gyűjtőjegyet, napijegyet) kell biztosítani.

14. § (1) A munkáltatói hozzájárulások csak akkor választhatóak, ha a kormánytisztviselő

a) az adott típusú pénztár tagja és az erről szóló dokumentumot a munkáltatónak átadta, vagy nyilatkozatával egyidejűleg átadja, és

b) az Szja. törvény 71. § (3) bekezdése szerinti nyilatkozatot megteszi.

(2) A munkáltatói hozzájárulások törvényben meghatározott módon, a munkáltató által megállapított, minden munkavállaló részére azonos összegben vagy mértékben kerülnek biztosításra, melynél a kormánytisztviselő által választott munkáltatói hozzájárulás(ok) összege vagy mértéke nem lehet magasabb.

(3) A nyilatkozat tételekor a munkáltatói hozzájárulások (2) bekezdés szerinti havi mértékének az alábbi mértékeket (összegeket) kell tekinteni:

a) önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás az illetmény 4%-a,

b) önkéntes egészségpénztári hozzájárulás havi 3600 forint.

(4) A kormánytisztviselő – törvényben meghatározott módon – írásban kérheti a munkáltatói hozzájárulás(ok) teljes összege, vagy egy része teljesítésének szüneteltetését. Amennyiben a nyilatkozatban a választott munkáltatói hozzájárulás(ok) összege alacsonyabb a (3) bekezdés szerinti várható éves összeg(ek)nél, vagy a kormánytisztviselő az adott típusú pénztár tagja, de a nyilatkozatban munkáltatói hozzájárulást nem kér, azt szüneteltetési kérelemnek kell tekinteni.

(5) Amennyiben a nyilatkozat tétele a tárgyév december 5-e után történik, munkáltatói hozzájárulás nem választható.

(6) Amennyiben a nyilatkozat módosítása a tárgyév december 5-e után történik, a munkáltatói hozzájárulások összegét a felhasználás és a korábbi nyilatkozat alapján várható december havi munkáltatói hozzájárulás együttes összegében kell figyelembe venni.

(7) A tárgyhó 15-ig – december hónapban 5-ig – tett, módosított nyilatkozat esetén a munkáltatói hozzájárulás választását, módosítását a tárgyhónapra is figyelembe kell venni.

15. § (1) Az internethasználat biztosítása, költségeinek átvállalása a kormánytisztviselő vagy a vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozója nevére szóló tárgyévi számla ellenében történhet.

(2) Vezetékes és mobilinternet egyaránt elszámolható, szolgáltatásonként összesen 12 havi számlát lehet elszámolni.

(3) Elektronikus úton kibocsátott számla elszámolása nem lehetséges.

16–17. §14

Eljárási szabályok

18. § (1) A pénzbeni juttatások folyósításának szabályairól szóló 39/2008. (HK 9.) HM utasításban foglaltakat a cafetéria-juttatás kifizetése során is alkalmazni kell.

(2) A kormánytisztviselő részére a felhasznált cafetéria-juttatás összegéről havonta a változás-visszaigazoláson juttatásonként összesített elszámolást kell adni.

(3) Az iskolakezdési utalvány biztosítására és a kapcsolódó feladatokra a hivatásos és szerződéses katonák, a honvédségi közalkalmazottak egyes pénzbeli szociális juttatásairól szóló 11/2009. (VII. 10.) HM rendelet 15. § (1)–(3) bekezdésében foglalt szabályokat kell alkalmazni.

(4)15 Az étkezési utalványt, a honvédelmi szervezet személyügyi szerve által készített jegyzék alapján kell a kormánytisztviselő részére átadni. A jegyzék tartalmazza a kormánytisztviselő nevét, az utalvány fajtáját, címletenkénti darabszámát, sorszámát, összértékét, az átvevő aláírását, valamint a jegyzéket készítő nevét és a jogosultságot igazoló munkáltatói jogkört gyakorló vezető jóváhagyását.

(5)16 Az étkezési utalvány, szigorú számadású nyomtatvány. A jogosultak által aláírt jegyzéket a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásához kell csatolni és azzal együtt megőrizni.

(6)17 Az étkezési utalvány, beszerzéséhez szükséges előirányzat tervezése, az utalványok megrendelése, tárolása, nyilvántartása a pénzügyi és számviteli szerv feladata.

(7)–(9)18

Záró rendelkezések

19. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2011. január 1-jétől kell alkalmazni.

(2) Az utasítás hatálybalépésével egyidejűleg a köztisztviselők cafetéria-juttatásáról szóló 3/2010. (I. 8.) HM utasítás a hatályát veszti.

(2)19 Azok a kormánytisztviselők, akik a 2011. évre vonatkozó cafetéria-juttatás keretösszegéből 2011. március 1-je után igényeltek üdülési csekket, 2011. október 15-ig módosíthatják a 2011. évre vonatkozó, a cafetéria-juttatásról szóló nyilatkozatukat.

1. melléklet a 17/2011. (II. 18.) HM utasításhoz20


NYILATKOZAT
A VÁLASZTHATÓ BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL


Alulírott, …………………………………………………
Adóazonosító jel: …………………… Születési dátum: ……………… KGIR+ azonosító: ………….
Szervezet: ………………………………………………………
kormánytisztviselője kijelentem, hogy a felsorolt választható elemek közül ………. évre az alábbiakat kívánom igénybe venni:
Éves keretösszeg: ……………. Ft

1E09896_0

Juttatás elemei

Szorzó

Személyenkénti
összeg

Név

Felhasználás
(Ft)

Ingyenes vagy kedvezményes internethasználat

1,1904

 


……………

Iskolakezdési utalvány

1,1904

……………

…………………………………

……………

 

……………

……………

…………………………………

……………

…………………………………

……………

……………

…………………………………

……………

……………

…………………………………

……………

……………

…………………………………

……………

Helyi bérlet

1,1904

 

……………

SZPK-támogatás

1,1904

……………

Étkezési utalvány

1,1904

……………

Önkéntes egészségpénztári hozzájárulás

1,1904


……………

Önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás

1,1904


……………

Összesen:

……………



Önkéntes nyugdíjpénztári, önkéntes egészségpénztári tagság esetén:
(ha az adott típusú pénztár tagja, az egyes bekezdésekben feltüntetett két választási lehetőség közül a nyilatkozatban szereplő összegnek megfelelően az egyiket kell bejelölni, különben a munkáltatói hozzájárulás szüneteltetésre kerül)

Az önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulást
□    az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény (a továbbiakban: Öpt.) 12. § (3) bekezdése szerinti mértékben kívánom igénybe venni,
□    az Öpt. 12. § (8) bekezdése alapján, a nyilatkozatban megjelölt mértékben kívánom igénybe venni.


Az önkéntes egészségpénztári munkáltatói hozzájárulást
□    az Öpt. 12. § (3) bekezdése szerinti mértékben kívánom igénybe venni,
□    az Öpt. 12. § (8) bekezdése alapján, a nyilatkozatban megjelölt mértékben kívánom igénybe venni.


Az önkéntes nyugdíjpénztár által meghatározott egységes tagdíj mértékéig a tagdíj fennmaradó részének illetményemből történő levonásához:
□    hozzájárulok
□    nem járulok hozzá.


Az önkéntes egészségpénztár által meghatározott egységes tagdíj mértékéig a tagdíj fennmaradó részének illetményemből történő levonásához:
□    hozzájárulok
□    nem járulok hozzá.



Amennyiben önkéntes nyugdíjpénztár vagy önkéntes egészségpénztár tagja vagyok, és a nyilatkozatban munkáltatói hozzájárulást nem kértem, azt a munkáltatói hozzájárulás szüneteltetésére vonatkozó kérelmemnek kell tekinteni.



…………………………………., 201…………………………

………………………………………
nyilatkozó aláírása




Ellenjegyezte: ………………………………………


VÁLASZTOTT BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK


Név: ……………………………………………………………………………    Szervezet: ………………………………………………….
Adóazonosító jel: …………………………    Születési dátum: …………    KGIR+ azonosító: ……………………
Éves keretösszeg: ……………………… Ft    Illetmény: ………………… Ft

Juttatás elemei

Szorzó

Jan.

Febr.

Márc.

Ápr.

Máj.

Jún.

Júl.

Aug.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen

Ingyenes vagy kedvezményes internethasználat

1,1904

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolakezdési utalvány

1,1904

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helyi bérlet

1,1904

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SZPK-támogatás

1,1904

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Étkezési utalvány

1,1904

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önkéntes egészségpénztári hozzájárulás

1,1904

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás

1,1904

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen felhasznált:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



…………………………………., 201………………………………
……………………………………………………
nyilatkozó aláírása

Ellenjegyezte: ………………………………..

2. melléklet a 17/2011. (II. 18.) HM utasításhoz



……………………………………………………
a honvédelmi szervezet megnevezése


…………………………………………………………


Tárgy: Igénybejelentés

Alulírott ……………………………………………… (név) kormánytisztviselő kérem a miniszter/főigazgató urat (úrhölgyet), hogy a kormánytisztviselők cafetéria-juttatásáról szóló 17/2011. (II. 18.) HM utasítás szerinti cafetéria-juttatásra vonatkozó nyilatkozatom alapján az alább felsorolt, velem közös háztartásban élő gyermekemre (gyermekeimre) tekintettel iskolakezdési támogatást folyósítani szíveskedjen.

A gyermek

 

 

 

 

neve:

 

 

 

 

anyja neve:

 

 

 

 

szül. helye, ideje:

 

 

 

 

lakcíme:

 

 

 

 

adóazonosító jele:

 

 

 

 

tb. azonosító jele:

 

 

 

Oktatási intézmény neve:

 

 

 

Az iskolakezdési támogatás
összege (a cafetéria-juttatásra
vonatkozó nyilatkozat szerint):

 

 

 

Megjegyzések:

 

 



A fenti adatok a valóságnak megfelelnek.


…………………………, 201… ………………… hó … nap

……………………………………
szülő aláírása

3. melléklet a 17/2011. (II. 18.) HM utasításhoz21

1

Az utasítást a 12/2012. (II. 24.) HM utasítás 16. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte 2012. február 25. napjával.

2

A 2. § a) pontját a 113/2011. (X. 7.) HM utasítás 3. § (2) bekezdés a) pontja hatályon kívül helyezte.

3

A 2. § j)–l) pontját a 100/2011. (IX. 9.) HM utasítás 4. § (2) bekezdés a) pontja hatályon kívül helyezte. Alkalmazására lásd e módosító utasítás 3. §-át.

4

A 2. § o) pontja a 100/2011. (IX. 9.) HM utasítás 1. § a) pontja szerint módosított szöveg. Alkalmazására lásd e módosító utasítás 3. §-át.

5

A 4. § a 100/2011. (IX. 9.) HM utasítás 1. § b) pontja szerint módosított szöveg. Alkalmazására lásd e módosító utasítás 3. §-át.

6

A 9. §-t a 113/2011. (X. 7.) HM utasítás 3. § (2) bekezdés b) pontja hatályon kívül helyezte.

7

A 10. § (1) bekezdése a 100/2011. (IX. 9.) HM utasítás 4. § (3) bekezdés a) pontja szerint módosított szöveg. Alkalmazására lásd e módosító utasítás 3. §-át.

8

A 10. § (2)–(3) bekezdését a 100/2011. (IX. 9.) HM utasítás 4. § (2) bekezdés b) pontja hatályon kívül helyezte. Alkalmazására lásd e módosító utasítás 3. §-át.

9

A 10. § (4) bekezdése a 100/2011. (IX. 9.) HM utasítás 4. § (3) bekezdés a) pontja szerint módosított szöveg. Alkalmazására lásd e módosító utasítás 3. §-át.

10

A 10. § (5) bekezdése a 100/2011. (IX. 9.) HM utasítás 4. § (3) bekezdés a) pontja szerint módosított szöveg. Alkalmazására lásd e módosító utasítás 3. §-át.

11

A 10. § (7) bekezdése a 100/2011. (IX. 9.) HM utasítás 4. § (3) bekezdés a) pontja szerint módosított szöveg. Alkalmazására lásd e módosító utasítás 3. §-át.

12

A 10. § (8) bekezdése a 100/2011. (IX. 9.) HM utasítás 4. § (3) bekezdés b) pontja szerint módosított szöveg. Alkalmazására lásd e módosító utasítás 3. §-át.

13

A 10. § (9) bekezdése a 100/2011. (IX. 9.) HM utasítás 4. § (3) bekezdés b) és c) pontja szerint módosított szöveg. Alkalmazására lásd e módosító utasítás 3. §-át.

14

A 16–17. §-t a 100/2011. (IX. 9.) HM utasítás 4. § (2) bekezdés c) pontja hatályon kívül helyezte. Alkalmazására lásd e módosító utasítás 3. §-át.

18

A 18. § (7)–(9) bekezdését a 100/2011. (IX. 9.) HM utasítás 4. § (2) bekezdés d) pontja hatályon kívül helyezte. Alkalmazására lásd e módosító utasítás 3. §-át.

19

A 19. § második (2) bekezdését a 113/2011. (X. 7.) HM utasítás 1. §-a iktatta be.

20

Az 1. melléklet a 113/2011. (X. 7.) HM utasítás 2. §-ával megállapított szöveg.

21

A 3. mellékletet a 100/2011. (IX. 9.) HM utasítás 4. § (2) bekezdés e) pontja hatályon kívül helyezte. Alkalmazására lásd e módosító utasítás 3. §-át.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére