• Tartalom

18/2011. (V. 23.) NGM utasítás

18/2011. (V. 23.) NGM utasítás

az iparügyekért felelős miniszter által vezetett minisztériumban működő, a megfelelőségértékelő szervezeteket kijelölő bizottságról, valamint a megfelelőségértékelő szervezetek tevékenységével kapcsolatos hatósági döntések előkészítésének és meghozatalának rendjéről szóló 6/2011. (II. 15.) NGM utasítás módosításáról1

2011.05.24.

A megfelelőségértékelő szervezetek tevékenységéről szóló 2009. évi CXXXIII. törvényben, a megfelelőségértékelő szervezetek kijelöléséről, valamint a kijelölt szervezetek tevékenységének részletes szabályairól szóló 315/2009. (XII. 28.) Korm. rendeletben, valamint az iparügyekért felelős miniszter szabályozási feladatkörébe tartozó forgalmazási követelmények tekintetében eljáró megfelelőségértékelő szervezetek kijelölésének, valamint a kijelölt szervezetek tevékenységének különös szabályairól szóló 5/2010. (I. 14.) NFGM rendeletben foglalt feladatok végrehajtására a következő utasítást adom ki:

1. § Az iparügyekért felelős miniszter által vezetett minisztériumban működő, a megfelelőségértékelő szervezeteket kijelölő bizottságról, valamint a megfelelőségértékelő szervezetek tevékenységével kapcsolatos hatósági döntések előkészítésének és meghozatalának rendjéről szóló 6/2011. (II. 15.) NGM utasítás (a továbbiakban: NGM utasítás) 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A kijelölési bizottság munkájában a Nemzetgazdasági Minisztérium érintett szakmai egységeinek, a Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Főosztály, a Befektetés-stratégiai Főosztály, az Építésgazdasági és Otthonteremtési Főosztály, a Külgazdasági Koordinációs Főosztály és az Iparstratégiai Főosztály 1–1 képviselője állandó tagként vesz részt. A bizottságban a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal 1–1 állandó taggal képviselteti magát.”

2. § Az NGM utasítás 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

5. § A megfelelőségértékelő szervezetek engedélyezési eljárása során a kijelölési határozatot, a kijelölési kérelmet elutasító határozatot, a kiadott engedélyt módosító, részben vagy egészben visszavonó határozatot, továbbá a hatáskör hiánya miatti áttétel kapcsán hozott végzést a miniszter megbízásából a belgazdaságért felelős államtitkár, az egyéb végzéseket és határozatokat a vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkár adja ki a Jogi és Kodifikációs Főosztály egyetértésével.”

3. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

(2) Jelen utasítás rendelkezéseit a hatálybalépésekor folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazni kell.

4. § Az NGM utasítás 2. § (2) bekezdésében a „parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár” szövegrész helyébe a „belgazdaságért felelős államtitkár” szöveg, 6. §-ában „az Innovációs és K+F Főosztály vezetője” szövegrész helyébe a „vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkár” szöveg lép.

1

Az utasítást a 18/2014. (VII. 4.) NGM utasítás 5. § 18. pontja hatályon kívül helyezte 2014. július 5. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére