• Tartalom

26/2011. (V. 6.) NFM utasítás

26/2011. (V. 6.) NFM utasítás

a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 46/2011. (III. 25.) Korm. rendeletben foglaltak végrehajtásának szabályozásáról1

2011.05.07.

A közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 46/2011. (III. 25.) Korm. rendeletben foglalt ellenőrzési és engedélyezési eljárások előkészítésének, lefolytatásának, belső ellenőrzésének felelősségi rendjéről, a nemzeti fejlesztési miniszter nevében eljáró, az eljárásba bevont személyek, szervezetek felelősségi köréről és az eljárások dokumentálási rendjéről a következők szerint rendelkezem:

Az utasítás hatálya

1. § (1) Az utasítás személyi hatálya kiterjed a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: NFM) valamennyi szervezeti egységére, amennyiben a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 46/2011. (III. 25.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) tárgyi hatálya alá tartozó közbeszerzési eljárást, vagy szerződéskötést kezdeményez.

(2) Az utasítás tárgyi hatálya megegyezik a Rendelet tárgyi hatályával.

A döntési jogkör gyakorlója (döntéshozó)

2. § A nemzeti fejlesztési miniszter (a továbbiakban: miniszter) Rendelet 2. § (1) bekezdésében foglalt feladataival kapcsolatos döntési jogkörében az NFM vagyonpolitikáért felelős államtitkára jár el a Rendelet 2. § (2) bekezdésében foglaltak szerint.

A delegálási jogkör gyakorlója (delegáló)

3. § A miniszter a Rendelet 5. § (1) bekezdésében foglalt delegálási jogkörében az NFM vagyonpolitikáért felelős államtitkára által irányított közbeszerzésért felelős helyettes államtitkársága, Közbeszerzési Koordinációs, Felügyeleti és Nyilvántartási Főosztályának (a továbbiakban: Főosztály) vezetője jár el.

Közbeszerzési felügyelő

4. § (1) Jelen utasítás szerinti eljárásokra eljárásonként egy kormánytisztviselő (a továbbiakban: Felügyelő) és helyettesítője kerül kijelölésre. A Felügyelő feladata az ellenőrzési feladatok dokumentált elvégzése, döntés-előkészítő javaslatok (előterjesztések) elkészítése és felterjesztése az 5. § szerinti eljárásrendben, döntéshozatalra. A Felügyelő helyettesítője a Felügyelő akadályoztatása esetén biztosítja a folyamatos ügymenetet.

(2) Felügyelőnek és helyettesítőjének a Főosztálynak az a kormánytisztviselője jelölhető ki, aki a kijelölését megelőzően jogszabályban meghatározott módon vagyonnyilatkozatot tett és legalább B típusú nemzetbiztonsági minősítéssel rendelkezik. A Felügyelő és helyettesítője az adott eljárás vonatkozásában köteles összeférhetetlenségi és – az államtitkot vagy szolgálati titkot, illetőleg alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdeket érintő vagy különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzések sajátos szabályairól szóló 143/2004. (IV. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) hatálya alá tartozó beszerzések esetében – titoktartási nyilatkozatot tenni.

(3) A Felügyelők, helyettesítők tevékenységük során nem vehetnek részt azoknak az ügyeknek az intézésében, amelyeknél részükről a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény 10. §-a – illetve Korm. rendelet hatálya alá tartozó beszerzések esetében a Korm. rendelet 13. §-a – szerinti összeférhetetlenség áll fenn. Az összeférhetetlenségi – és a Korm. rendelet hatálya alá tartozó beszerzések esetében alkalmazandó összeférhetetlenségi és titoktartási – nyilatkozatok mintáját jelen utasítás 1/a. és 1/b. mellékletei tartalmazzák.

(4) A Főosztály az ellenőrzési feladatok ellátásához tanácsadóként belső és külső szakértő(ke)t, szakértő cég(ek)et, hivatalos közbeszerzési tanácsadót is igénybe vehet, ha ezt a közbeszerzés értéke, a feladat speciális jellege indokolja. A külső szakértővel és a hivatalos közbeszerzési tanácsadóval a Főosztály javaslatára az NFM közbeszerzésért felelős helyettes államtitkára (a továbbiakban: helyettes államtitkár) szerződik, a belső szakértőt a Főosztály kéri fel és a Felügyelő vagy helyettesítője tartja velük a kapcsolatot. A Főosztály felelős azért, hogy a belső és a külső szakértő az összeférhetetlenségi és – a Korm. rendelet hatálya alá tartozó beszerzések esetében – a titoktartási nyilatkozatot megtegye. A külső szakértők és a külső hivatalos közbeszerzési tanácsadók szerződésében rögzíteni kell, hogy kötelesek az általuk végzett feladatok (elkészített dokumentumok) tekintetében megfelelőségi nyilatkozatot tenni, amelyben az általuk elvégzett feladatok, elkészített dokumentumok jogszerűségét, illetve az adott szakterület szerinti szakszerűségét tanúsítják.

(5) Az összeférhetetlenségről a Főosztály vezetőjét (a továbbiakban: főosztályvezető) haladéktalanul tájékoztatni kell. Nem lehet Felügyelő, helyettesítő, külső szakértő, akivel szemben az adott eljárás folyamán összeférhetetlenségi ok merült fel. A főosztályvezető a saját személyét érintő összeférhetetlenségi ok esetén az adott eljárásban feladatkörét köteles írásban helyettesére átruházni, amelyről tájékoztatja a helyettes államtitkárt. A külső szakértő személye vonatkozásában felmerülő összeférhetetlenség esetén a főosztályvezető gondoskodik a helyettesítésről. Az adott eljárás megkezdése előtt szükséges gondoskodni az összeférhetetlenségi nyilatkozat aláírattatásáról, és a közbeszerzési eljárás mindaddig nem kezdhető meg, amíg azok nem állnak a Főosztály rendelkezésére. Az adott eljárásra vonatkozó összeférhetetlenségi nyilatkozatokat az adott eljárás dokumentumaként kell kezelni.

(6) Az informatikai tárgyú közbeszerzés, szerződés esetén, továbbá amennyiben a közbeszerzés, vagy a szerződés tárgya nem kizárólag informatikai eszköz vagy szolgáltatás, de az informatikai eszközre, illetve szolgáltatásra eső szerződési érték eléri a nettó ötvenmillió forintot (a továbbiakban együtt: informatikai tárgyú beszerzés) az ellenőrzési, engedélyezési eljárásban az Informatikai Felügyeleti és Ellenőrzési Főosztály vezetője által kijelölt informatikai szakmai referens (a továbbiakban: IT referens) is részt vesz, mint belső szakértő. Az IT referens vonatkozásában a (3) és az (5) bekezdésben rögzített nyilatkozatokra és az összeférhetetlenségre vonatkozó szabályok megfelelően irányadóak.

A központi ellenőrzés és engedélyezés eljárásrendje

5. § (1) A Főosztály végzi

a) a Rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott közbeszerzések indokoltságának vizsgálatát, és a közbeszerzési eljárások, valamint a Rendelet hatálya alá tartozó szerződések ellenőrzését, közbeszerzési eljárások, szerződések Rendelet szerinti kezelését a (2)–(16) bekezdésben foglaltak szerint,

b) az a) pont szerinti engedélyezéshez szükséges döntés-előkészítő feladatokat, a Rendelet végrehajtása hatékonyságának biztosítása érdekében szükséges kiegészítő feladatokat (az érintett szervezetek közbeszerzési terveinek, közbeszerzési szabályzatainak ellenőrzése, KÉ és TED hirdetményeik monitorozása, jogszabálysértés esetén javaslattétel a Közbeszerzési Döntőbizottságnál jogorvoslati eljárás megindítására).

(2) A Rendelet szerinti – a közbeszerzési eljárásokra, szerződésekre vonatkozó – dokumentumok vizsgálata, a közbeszerzési eljárások bonyolítása során személyes részvétellel folytatott ellenőrzések, az indokoltság megítélésének szempontjai a következők:

– a közbeszerzések és szerződések szabályszerűsége,

– a közbeszerzések és a szerződések kormányzati céloknak megfelelő optimalizáltsága,

– a közpénzek takarékos felhasználása,

– a szükséges beszerzések költséghatékony megvalósítása,

– hazai vállalkozások, KKV-k részesedésének növelése az állami beszerzésekből,

– a szociális, a környezetvédelmi, környezetgazdasági szempontok érvényesülése,

– a befolyásolástól mentessége (különböző lobbicsoportok és érdekek befolyásának kiszűrése),

– objektivitás,

– átláthatóság.

(3) A kozbeszerzes.ellenorzes@nfm.gov.hu e-mail címre beérkezett – közbeszerzési eljárás megindítására, szerződés megkötésére, módosítására vonatkozó – előterjesztést és mellékleteit (a beterjesztők által aláírtan scannelve, valamint szerkeszthető formában egyaránt benyújtott dokumentumok) a Nyilvántartási Osztály (a továbbiakban: Nyilvántartás) formai szempontból ellenőrzi és 3 munkanapon belül intézkedik az ellenőrzés eredménye szerint.

(4) Az NFM, mint előterjesztő esetében a közbeszerzési eljárások tekintetében az NFM Közbeszerzési Bizottsága a kezdeményező, szerződéskötés és szerződésmódosítás esetében pedig az NFM illetékes szervezeti egysége.

(5) Formai hiányosság esetén az előterjesztést a Nyilvántartás – a Rendelettel összhangban – elektronikus úton visszaküldi az előterjesztőnek.

(6) Formai megfelelés esetén a Nyilvántartás

– a beérkezett e-mailt iktatja,

– elektronikus mappát nyit az eljárásnak,

– az elektronikus mappában elhelyezi az e-mailt és csatolmányait,

– kérelmezi a főosztályvezetőtől az eljárás Felügyelőjének és helyettesítőjének 2 munkanapon belül történő kijelölését, valamint informatikai tárgyú közbeszerzés, illetve szerződés esetén kérelmezi az Informatikai Felügyeleti és Ellenőrzési Főosztály vezetőjénél az IT referens 2 munkanapon belül történő kijelölését,

– a kijelölést követően – 3 munkanapon belül – az előterjesztőnek iktatott formában, a 2. melléklet szerinti minta alkalmazásával visszaigazolja elektronikusan az előterjesztés nyilvántartásba vételét, megadva a kijelölt Felügyelő és helyettesítőjének nevét, elérhetőségeit.

(7) A kijelölt Felügyelő végzi az előterjesztés és mellékleteinek érdemi vizsgálatát, – informatikai tárgyú beszerzés esetén a 4. § (6) bekezdés szerint kijelölt IT referens álláspontjának figyelembevételével –, kapcsolatot tart az előterjesztő által az előterjesztésben megadott kapcsolattartóval a kiegészítő információk bekérése és az előterjesztés egyértelműsítése érdekében.

(8) A Felügyelő az előterjesztés érdemi vizsgálatának lezárásaként – a visszaigazolás kiküldésének napjától számított legkésőbb 10. munkanapig – a 3. melléklet szerinti jelentést és 4. melléklet szerinti iktatott döntés-előkészítő javaslatot készít, amelyet a főosztályvezető és a helyettes államtitkár útján megküld a döntéshozó részére.

A döntés-előkészítő javaslat hiányossága, nem egyértelműsége esetén a főosztályvezető, a helyettes államtitkár és a döntéshozó a javaslatot rájegyzéssel visszaadja a szolgálati út betartásával a Felügyelőnek.

(9) A döntéshozatalt követően a Nyilvántartás a döntésnek megfelelően az 5. melléklet szerinti minta alkalmazásával elektronikus úton megküldi – legkésőbb a döntés napját követő első munkanapon – az iktatott állásfoglalást a kezdeményezőnek, az illetékes tárcának, valamint e-mailben értesíti a kijelölt Felügyelőt és helyettesítőjét.

Abban az esetben, amennyiben a döntés szerint a közbeszerzési eljárás megindítható, az 5. melléklet kiegészül azzal az értesítéssel, hogy az előterjesztés visszaigazolásakor feltüntetett Felügyelő, illetve helyettesítője a Rendelet 5. § (1)–(3) bekezdése alapján, mint megfigyelő kerül kijelölésre, így jogosult a közbeszerzési eljárás bármely szakaszában delegáltként részt venni.

(10) Elutasítás esetén a nyilvántartásban az ellenőrzési feladat lezárását kell rögzíteni.

(11) Az eljárás megindításának engedélyezése esetén a főosztályvezető – a Felügyelőt és helyettesítőjét értesítő e-mailben – meghatározza az eljárás lebonyolításának ellenőrzési metodikáját (dokumentum alapú és/vagy személyes részvétellel történő) és a Felügyelő ennek megfelelően egyezteti az előterjesztő kapcsolattartójával a technikai részleteket.

(12) A Felügyelő az eljárási szakaszok indító dokumentumainak az előterjesztés mellékleteivel való azonosságát ellenőrzi azok kiadása előtt. Az ellenőrzésről a 6. melléklet szerinti minta alkalmazásával jelentést készít a főosztályvezető részére.

(13) A Felügyelő az eljárás lebonyolításáról ellenőrzési jelentést készít a Főosztályvezető részére, amelyben kitér az adott eljárás valamennyi eljárási cselekményével kapcsolatos megállapításaira és összegező javaslatot tesz a további intézkedés(ek)re.

(14) A Felügyelő az eljárás eredményének megállapítását követően a nyertesnek javasolt ajánlattevő valamennyi iratát ellenőrzi, és iktatott döntés-előkészítő javaslatot készít az 7. melléklet szerinti minta alkalmazásával, amelyet a főosztályvezető és a helyettes államtitkár útján megküld a döntéshozó részére.

A döntés-előkészítő javaslat hiányossága, nem egyértelműsége esetén a főosztályvezető, a helyettes államtitkár és a döntéshozó a javaslatot rájegyzéssel visszaadja a szolgálati út betartásával a Felügyelőnek.

(15) A döntéshozatalt követően a Nyilvántartás a döntésnek megfelelően elektronikus úton megküldi a 8. melléklet szerinti minta alkalmazásával elkészített, iktatott állásfoglalást a kezdeményezőnek, az illetékes tárcának, a Felügyelőnek és helyettesítőjének.

(16) Az eljárással kapcsolatban keletkezett valamennyi iratot (beleértve az e-maileket is), dokumentumot elektronikusan az eljárás elektronikus mappájában kell elhelyezni.

Nyilvántartás

6. § A Főosztály a Rendelet szerint lefolytatott eljárásokról, a közbeszerzési szabályzatokról, a Rendelet hatálya alá tartozó szervezetek által negyedévente megküldött statisztikai adatokról, továbbá a közbeszerzési tervvel, közbeszerzési szabályzattal és azok módosításával kapcsolatos információkról nyilvántartást vezet.

Záró rendelkezések

7. § (1) Jelen utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

(2) Az utasítás rendelkezéseit a hatálybalépését2 megelőzően, de 2011. március 31-ét követően beérkezett előterjesztések esetében is alkalmazni kell a hatálybalépést3 követő eljárási cselekményekre.

(3) Hatályát veszti a jelentős értékű közbeszerzések megindításának egyes kérdéseiről szóló 1132/2009. (VIII. 7.) Korm. határozat végrehajtásának minisztériumon belüli rendjéről szóló 39/2009. (IX. 11.) KHEM utasítás, továbbá „a jelentős értékű közbeszerzések megindításának egyes kérdéseiről szóló 1132/2009. (VIII. 7.) Korm. határozat végrehajtásáról a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél” tárgyú 37/2009. (IX. 11.) KHEM utasítás.

1/a. melléklet a 26/2011. (V. 6.) NFM utasításhoz

Összeférhetetlenségi nyilatkozat
Alulírott ………………………………, mint a ………. számú, a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 46/2011. (III. 25.) Korm. rendelet szerinti eljárásban az NFM által kijelölt felügyelő/felügyelő helyettesítője/IT referens kijelentem, hogy a fentiekben megjelölt eljárásban velem szemben a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 10. §-ában foglalt kizáró körülmények, összeférhetetlenségi okok nem állnak fenn.
Egyúttal kijelentem, hogy fentiekben megjelölt tárgyú közbeszerzési eljárás során tudomásomra jutott, a Kbt. 73. §-ának (1) bekezdésében és a Polgári Törvénykönyv 81. §-ának (2) és (3) bekezdésében így meghatározott üzleti titkot megőrzöm.
Tudomással bírok arról, hogy a Kbt. 10. §-ának (1) bekezdésében foglalt rendelkezések megsértése esetén az eljárás további részében nem lehet ajánlattevő vagy alvállalkozó a jelzett jogszabályhely hatálya alá tartozó vagy az ott felsorolt személyekkel az a)–d) pontok szerinti viszonyban álló érdekelt gazdálkodószervezet.
Kötelezettséget vállalok arra, hogy összeférhetetlenség esetén az összeférhetetlenségi okot az Közbeszerzési Koordinációs, Felügyeleti és Nyilvántartási Főosztály vezetőjének haladéktalanul írásban bejelentem és ezt követően az eljárásban nem veszek részt.
Aláírásommal elismerem, hogy a rendelkezésemre bocsátott …/2011. (…) NFM utasításban foglaltakat megismertem, az abban foglaltakat magamra nézve kötelezőnek ismerem el.
Kelt…………….., ………..év. ……………………hó……nap
………………………………………
aláírása

1/b. melléklet a 26/2011. (V. 6.) NFM utasításhoz

Nyilatkozat
Alulírott, …………..…………….................* (név/cégnév) ...................................………. *(szig.szám/cégjegyzékszám, illetve adószám) ............................……………………….* (lakcím/székhely), a ……….számú, a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 46/2011. (III. 25.) Korm. rendelet szerinti eljárásban az NFM által kijelölt felügyelő/felügyelő helyettesítője/IT referens az államtitkot vagy szolgálati titkot, illetőleg alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdeket érintő vagy különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzések sajátos szabályairól szóló 143/2004. (IV. 29.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezései alapján teljes felelősségem tudatában kijelentem:
– az érdekelt céggel sem én, sem a Ptk. 685. § b) pontja szerinti hozzátartozóm nem áll munkaviszonyban, illetve munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban;
– sem én, sem a Ptk. 685. § b) pontja szerinti hozzátartozóm az érdekelt cégnek nem vezető tisztségviselője, vagy felügyelőbizottsági tagja;
– sem én, sem a Ptk. 685. § b) pontja szerinti hozzátartozóm nem rendelkezik az érdekelt cégben tulajdonosi részesedéssel.
Jelen nyilatkozatot, mint az eljárásban az NFM által kijelölt felügyelő/felügyelő helyettesítője/IT referens teszem.
Kelt…………….., ………..év. ……………………hó……nap
………………………………………
aláírás

2. melléklet a 26/2011. (V. 6.) NFM utasításhoz

iktatószám:……………………
VISSZAIGAZOLÁS
Közbeszerzési eljárás / szerződéskötési /szerződésmódosítási
– 46/2011. (III. 25. Korm. rendelet szerinti –
kezdeményezés nyilvántartásba vételéről
1.    A közbeszerzési eljárást kezdeményező szervezet adatai:
Megnevezése:
Székhelye:
Kapcsolattartó neve:
Telefon:
Fax:
E-mail cím:
Irányítási/felügyeleti/vagyonkezelői jogokat gyakorló tárca megnevezése:
Minisztériumi kapcsolattartó neve:
Minisztériumi kapcsolattartó elérhetősége:
2.    A közbeszerzés/szerződés tárgya, mennyisége és részajánlattétel esetén a részek megnevezése:
3.    Az eljárás/szerződés (becsült) értéke (nettó érték):
4.    A közbeszerzés előterjesztő által javasolt formája (eljárásrend, eljárástípus):
5.    Az előterjesztés NFM-hez érkezésének időpontja:
A fentiek szerint meghatározott közbeszerzési eljárás /szerződéskötés/szerződésmódosítás kezdeményezését az NFM Közbeszerzési Koordinációs, Felügyeleti és Nyilvántartási Főosztálya a megjelölt iktatószámon nyilvántartásba vette.
Az NFM Közbeszerzési Koordinációs, Felügyeleti és Nyilvántartási Főosztály által az előterjesztéshez kijelölt

 

Felügyelő neve:


 

Felügyelő elérhetőségei:

[telefonszám]

[e-mail cím]

 

Felügyelő helyettesítőjének neve:


 

Felügyelő helyettesítőjének elérhetőségei:

[telefonszám]

[e-mail cím]

Kelt…………….., ………..év. ……………………hó……nap
………………………………………
főosztályvezető

3. melléklet a 26/2011. (V. 6.) NFM utasításhoz

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS
1.    A vizsgálatot végző szervezet:
2.    A vizsgálatot végző neve:
3.    A vizsgálatra vonatkozó jogi felhatalmazás: a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 46/2011. (III. 25.) Korm. rendelet
4.    A vizsgálati jelentés száma:
5.    A vizsgálat tárgya (RFRD/AFAD/SZK/SZM):
6.    Szerződés tárgya:
7.    Beszerzés becsült értéke:
8.    A Kezdeményező megnevezése:
9.    Ajánlatkérő típusa:
10.    Eljárási rezsim:
11.    Eljárás típusa:
12.    Beszerzés tárgya:
13.    Észrevételek:
a)    Felhívás
aa) a választott eljárástípus indokoltsága: igen / nem, ha nem, akkor miért?
ab) a választott eljárástípus jogalapjának megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
ac) a kizáró okok megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
ad) a kizáró okok igazolásának megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
ae) a kizáró okok előírásának indokoltsága: igen / nem, ha nem akkor miért?
af) a pénzügyi-gazdasági alkalmasság megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
ag) a pénzügyi-gazdasági alkalmasság igazolásának megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
ah) a pénzügyi-gazdasági alkalmasság előírásának indokoltsága: igen / nem, ha nem akkor miért?
ai) a műszaki-szakmai alkalmasság megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
aj) a műszaki-szakmai alkalmasság igazolásának megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
ak) a műszaki-szakmai alkalmasság indokoltsága: igen / nem, ha nem akkor miért?
al) a bírálati szempont megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
am) a biztosítékok megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
an) a biztosítékok indokoltsága: igen / nem, ha nem akkor miért?
ao) az egyéb információk megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
b)    Dokumentáció
ba) Útmutató megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
bb) Közbeszerzési műszaki leírás megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
bc) Szerződéses feltételek megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
bd) Formanyomtatványok megfelelősége: igen / nem, ha nem akkor miért?
14.    A megállapítások eljáráskockázati megítélése. (Az egyes negatív megállapítások, milyen és milyen mértékű kockázatokat rejtenek)
Kelt…………….., ………..év. ……………………hó……nap
………………………………………
felügyelő

4. melléklet a 26/2011. (V. 6.) NFM utasításhoz

iktatószám:……………………
ELŐTERJESZTÉS
a döntéshozó részére
közbeszerzési eljárás megindítás / szerződéskötés / szerződésmódosítás
iránti – 46/2011. (III. 25.) Korm. rendelet szerinti – előterjesztésre vonatkozó döntéshozatalra
1.    A közbeszerzési eljárást/szerződéskötést/szerződésmódosítást kezdeményező szervezet megnevezése:
Irányítási/felügyeleti/vagyonkezelői jogokat gyakorló tárca megnevezése:
2.    A közbeszerzés / szerződés tárgya, mennyisége és részajánlattétel esetén a részek megnevezése:
3.    Az eljárás / szerződés (becsült) értéke (nettó érték):
4.    A rendelkezésre álló forrás összege és összetétele (előirányzat(ok) megnevezése):
5.    A tervezett beszerzés szükségességének indoka, esetleges előzményei:
6.    A közbeszerzés javasolt formája (eljárásrend, eljárástípus), a választás oka, indoka:
7.    A tervezett szerződés időbeli hatálya:
8.    A szerződésmódosítás indoka:
9.    A kezdeményező előterjesztésének és mellékleteinek vizsgálatát követően, a közbeszerzési eljárás megindítására
/ szerződés megkötésére /szerződés módosítására vonatkozóan, mint a vizsgálatra kijelölt Felügyelő javaslom
□ a hozzájárulás megadását
□ a hozzájárulás megtagadását
□ a hozzájárulás megadását az alábbi feltételek teljesítése esetén:
Kelt…………….., ………..év. ……………………hó……nap
……………………..…………………
felügyelő

A közbeszerzési eljárás megindítására / szerződés megkötésére / szerződés módosítására vonatkozóan
– a Felügyelő javaslatára is tekintettel –, javaslom

□ a hozzájárulás megadását.

□ a hozzájárulás megtagadását.

□ a hozzájárulás megadását a 9. pontban meghatározott feltételek teljesítése esetén.

□ Kérem a felülvizsgálatot és új javaslat elkészítését.

Kelt…………….., ………..év. ……………………hó……nap

…………………………………

főosztályvezető

A közbeszerzési eljárás megindítására / szerződés megkötésére / szerződés módosítására vonatkozóan
– a Felügyelő javaslatára is tekintettel –, javaslom

□ a hozzájárulás megadását.

□ a hozzájárulás megtagadását.

□ a hozzájárulás megadását a 9. pontban meghatározott feltételek teljesítése esetén.

□ Kérem a felülvizsgálatot és új javaslat elkészítését.

Kelt…………….., ………..év. ……………………hó……nap

……………………………………

helyettes államtitkár

A közbeszerzési eljárás megindításához / szerződés megkötéséhez / szerződés módosításához

□ hozzájárulok.

□ nem járulok hozzá.

□ a hozzájárulást a 9. pontban meghatározott feltételek teljesítése esetén adom meg.

Fentiek szerinti döntésem előterjesztővel való közlésével megbízom a Közbeszerzési Koordinációs, Felügyeleti és Nyilvántartási Főosztály vezetőjét.

□ Kérem a felülvizsgálatot és új javaslat elkészítését.

Kelt…………….., ………..év. ……………………hó……nap

………………………………………

döntéshozó

5. melléklet a 26/2011. (V. 6.) NFM utasításhoz

Ikt. szám: NFM/főszám/alszám/év.
[Eljárást kezdeményező neve]
[beosztás] [úr/asszony/úrhölgy]
részére
[Eljárást kezdeményező intézmény]
[Település]
Tisztelt [Beosztás Úr/Asszony/Úrhölgy]!
Tárgy:     Kiértesítés [közbeszerzési eljárás megindításával / szerződés / szerződésmódosítás / megkötésével]
kapcsolatban
A közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 46/2011. (III. 25.) Korm. rendeletben foglaltak (továbbiakban: Korm. rendelet), valamint a Korm. rendelet végrehajtásának szabályozásáról szóló, a nemzeti fejlesztési miniszter …../2011. (…………) NFM utasítása alapján – a Döntéshozótól kapott felhatalmazás szerint –, az [NFM/főszám/alszám/év] számon visszaigazolt beszerzéssel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.
A tervezett beszerzés főbb paraméterei:
1.    A [közbeszerzés / szerződés / szerződésmódosítás] tárgya [és részajánlattétel esetén a részek megnevezése]:
2.    Az [eljárás / szerződés / szerződésmódosítás] (becsült) értéke (nettó érték):
3.    A tervezett szerződés időbeli hatálya:

A fentiek szerint meghatározott [közbeszerzési eljárás megindításához / szerződés megkötéséhez / szerződés módosításához] a kezdeményező előterjesztésének és mellékleteinek vizsgálatát követően a Döntéshozó [hozzájárult / nem járult hozzá / az alábbi feltételek teljesítése esetén járul hozzá:].

Tájékoztatom egyúttal, hogy az előterjesztés visszaigazolásakor feltüntetett Felügyelő, illetve helyettesítője a Rendelet 5. § (1)–(3) bekezdése alapján mint megfigyelő került kijelölésre, így jogosult a közbeszerzési eljárás bármely szakaszában delegáltként részt venni.
Kérem, hogy a közbeszerzési eljárás megindítását követően (a megindító felhívás megküldésétől kezdve) valamennyi, az eljárással kapcsolatosan készített, küldött és kapott dokumentumot másolatban elektronikus úton (scannelve) részünkre beküldeni szíveskedjenek (bírálóbizottsági jegyzőkönyv, hirdetmény-hiánypótlás, dokumentáció, kiegészítő tájékoztatás, felhívás/dokumentációmódosítás stb.).
Kelt…………….., ………..év. ……………………hó……nap
Üdvözlettel:
………………………………………
főosztályvezető

6. melléklet a 26/2011. (V. 6.) NFM utasításhoz

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS (RFAFD)
Tisztelt Főosztályvezető Úr!
A nemzeti fejlesztési miniszter a (közbeszerzés tárgya) tárgyú közbeszerzési eljárás megindításának érdekében benyújtott …………..számon nyilvántartott előterjesztés ügyében az alábbi döntést hozta:
A közbeszerzési eljárás megindításához
□ hozzájárult
□ a hozzájárulást a következő feltételek teljesítése esetén adta meg
Az indító dokumentumok jóváhagyott tartalommal való azonosságát ellenőriztem, az iratanyag tartalma
– az engedélyezett tartalommal egyező;
– az engedélyezett tartalommal nem egyező, az eltérés döntést érintő lényeges adatot nem érint;
– az engedélyezett tartalomtól döntést érintő, lényeges feltételekben eltér.
Javaslat:
1.    Az eljárás folytatható.
2.    Az ajánlatkérő felszólítása a közzétett/megküldött felhívás visszavonására, az eljárás lebonyolítása szándékának fenntartása esetén az NFM miniszteri döntésnek megfelelő tartalmú dokumentumok előállítására és alkalmazására, hivatkozva a 46/2011. (III. 25.) Korm. rendelet 8. §-ában foglaltakra.
Indoklás:     
Kelt…………….., ………..év. ……………………hó……nap
………………………………………
felügyelő

7. melléklet a 26/2011. (V. 6.) NFM utasításhoz

iktatószám:……………………
ELŐTERJESZTÉS
a döntéshozó részére
közbeszerzési eljárás eredményének jóváhagyása
iránti – 46/2011. (III. 25.) Korm. rendelet szerinti – előterjesztésre vonatkozó döntéshozatalra
1.    A közbeszerzési eljárást kezdeményező szervezet adatai:
Megnevezése:
Irányítási/felügyeleti/tulajdonosi jogokat gyakorló tárca megnevezése:
2.    A közbeszerzés tárgya, mennyisége és részajánlattétel esetén a részek megnevezése:
3.    Az eljárás becsült értéke (nettó érték):
4.    A rendelkezésre álló forrás összege és összetétele [előirányzat(ok) megnevezése]:
5.    Az eljárás fajtája:
6.    Eredményes volt-e az eljárás:
7.    Eredménytelenség esetén az eredménytelenség indoka:
8.    A benyújtott ajánlatok száma:
9.    Az érvényes ajánlatot tevők neve, címe és ajánlatuknak a bírálati szempont – az összességében legelőnyösebb ajánlat kiválasztása esetén annak részszempontjai – szerinti tartalmi eleme, illetőleg elemei (részajánlattételi lehetőség esetén részenként):
10.    Az érvénytelen ajánlatot tevők neve, címe és az érvénytelenség indoka:
11.    Eredményes eljárás esetén a nyertes ajánlattevő neve, címe, a szerződés teljesítéséhez a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozó(k) neve és címe, az ellenszolgáltatás összege és ajánlata kiválasztásának indokai:
12.    A nyertes ajánlatot követő legkedvezőbb ajánlatot tevő neve, címe, a szerződés teljesítéséhez a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozó(k) neve és címe, az ellenszolgáltatás összege és ajánlata kiválasztásának indokai:
13.    Az eredményhirdetés, illetőleg az ajánlatok elbírálásáról szóló összegezés megküldésének meghirdetett időpontja:
14.    A szerződéskötés tervezett időpontja:
15.    Az eljárásmegindító hirdetmény KÉ és/vagy TED száma, valamint a megjelenés dátuma:
16.    A közbeszerzési eljárás – kezdeményező által előterjesztett – eredményére vonatkozóan, mint a vizsgálatra kijelölt felügyelő javaslom az eredmény kihirdetéséhez
□ a hozzájárulás megadását
□ a hozzájárulás megtagadását és új eredménymegállapítás kérését az alábbi indok(ok)ra tekintettel:
Kelt…………….., ………..év. ……………………hó……nap
………………………………………
felügyelő

A közbeszerzési eljárás előterjesztett eredményével kapcsolatban – a Felügyelő javaslatára is tekintettel – javaslom

□ a hozzájárulás megadását az eredmény kihirdethetéséhez.

□ a hozzájárulás megtagadását az eredmény kihirdetéséhez; egyben új eredmény megállapítását és

előterjesztését tartom szükségesnek a 16. pontban megadott indok(ok) miatt.

□ Kérem a felülvizsgálatot és új javaslat elkészítését.

Kelt: …………….., ………..év. ……………………hó……nap

………………………………………

főosztályvezető

A közbeszerzési eljárás előterjesztett eredményével kapcsolatban – a Felügyelő javaslatára is tekintettel – javaslom

□ a hozzájárulás megadását az eredmény kihirdethetéséhez.

□ a hozzájárulás megtagadását az eredmény kihirdetéséhez; egyben új eredmény megállapítását és

előterjesztését tartom szükségesnek a 16. pontban megadott indok(ok) miatt.

□ Kérem a felülvizsgálatot és új javaslat elkészítését.

Kelt: …………….., ………..év. ……………………hó……nap

………………………………………

helyettes államtitkár

A közbeszerzési eljárás előterjesztett eredményével kapcsolatban

□ hozzájárulok az eredmény kihirdethetéséhez.

□ nem járulok hozzá az eredmény kihirdetéséhez, egyben új eredmény megállapítását és előterjesztését

tartom szükségesnek a 16. pontban megadott indok(ok) miatt.

Fentiek szerinti döntésem előterjesztővel való közlésével megbízom a Közbeszerzési Koordinációs, Felügyeleti és Nyilvántartási Főosztály vezetőjét.

□ Kérem a felülvizsgálatot és új javaslat elkészítését.

Kelt…………….., ………..év. ……………………hó……nap

………………………………………

döntéshozó

8. melléklet a 26/2011. (V. 6.) NFM utasításhoz

iktatószám:……………………
[Eljárást kezdeményező neve]
[beosztás] [úr/asszony/úrhölgy]
részére
[Eljárást kezdeményező intézmény]
[Település]
Tisztelt [Beosztás Úr/Asszony/Úrhölgy]!
Tárgy:    Kiértesítés [közbeszerzési eljárás megindításával / szerződés /
szerződésmódosítás / megkötésével] kapcsolatban
A közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 46/2011. (III. 25.) Korm. rendeletben foglaltak (továbbiakban: Korm. rendelet), valamint a Korm. rendelet végrehajtásának szabályozásáról szóló, a nemzeti fejlesztési miniszter …../2011. (…………) NFM utasítása alapján – a Döntéshozótól kapott felhatalmazás szerint –, az [NFM/főszám/alszám/év] számon visszaigazolt beszerzéssel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.
A tervezett beszerzés főbb paraméterei:
1.    A [közbeszerzés / szerződés / szerződésmódosítás] tárgya [és részajánlattétel esetén a részek megnevezése]:
2.    Az [eljárás / szerződés / szerződésmódosítás] (becsült) értéke (nettó érték):
3.    A tervezett szerződés időbeli hatálya:

A fentiek szerint meghatározott [közbeszerzési eljárás eredményének kihirdetéséhez a kezdeményező által beküldött dokumentumok vizsgálatát követően a Döntéshozó [hozzájárult / nem járult hozzá és új eredménymegállapítás
előterjesztését írta elő].

Kérem a fenti döntéssel összhangban álló eljárási cselekmények lefolytatását és az erre vonatkozó előzetes tájékoztatást, a keletkező dokumentumok másolatban történő megküldését.
Kelt…………….., ………..év. ……………………hó……nap
Üdvözlettel:
………………………………………
főosztályvezető
1

Az utasítást a 2/2015. (I. 30.) NFM utasítás 28. § a) pontja hatályon kívül helyezte 2015. január 31. napjával.

2

A hatálybalépés időpontja 2011. május 7.

3

A hatálybalépés időpontja 2011. május 7.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére