• Tartalom

3/2011. (I. 28.) LÜ utasítás

3/2011. (I. 28.) LÜ utasítás

a legfőbb ügyészi utasítások módosításáról1

2011.02.01.

A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény 19. §-ának (6) bekezdése alapján – az ügyészségi munkavállalói érdek-képviseleti szervezetek és az Ügyészségi Alkalmazottak Országos Tanácsa egyetértésével – a következő utasítást adom ki:

1. § Az ügyészségi szolgálati viszonnyal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/1995. (ÜK. 3.) LÜ utasítás 13. §-a (3) bekezdésének a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A munkáltatói jogkör gyakorlójának jogkörébe tartozik, törvény keretei között:)

a) az ügyész, ügyészségi titkár, ügyészségi ügyintéző szakági és szakterületi beosztásának – ügyészek szakági beosztása esetében kivételes esetben, az érintett legfőbb ügyész helyettesek véleményének ismeretében, a legfőbb ügyész engedélyével történő – megváltoztatása,”

2. § Az ügyészi szervezetben a munkaerővel és egyes személyi juttatásokkal történő gazdálkodásról szóló 3/1998. (ÜK. 11.) LÜ utasítás 2. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg a jelenlegi (6) bekezdés számozása (7) bekezdésre változik:

„(6) A fellebbviteli főügyész és a főügyész az álláshelyek szakági felosztását az érintett legfőbb ügyész helyettesek véleményének ismeretében, a legfőbb ügyész engedélyével módosíthatja.”

3. § Az ügyészségi alkalmazottak szolgálati igazolványáról szóló 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasítás 5. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az érvénytelen igazolványokról szóló tájékoztatást a főosztály az Ügyészségi Közlönyben és a Hivatalos Értesítőben közzéteszi.”

4. § Az ügyészségek illetékességi területéről szóló 2/2006. (ÜK. 1.) LÜ utasítás 2. §-ának (3)–(4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A Győri Fellebbviteli Főügyészség illetékessége Győr-Moson-Sopron megye, Komárom-Esztergom megye, Vas megye és Veszprém megye területére terjed ki.
(4) A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség illetékessége Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye és Zala megye területére terjed ki.”

5. § A közérdekű adatok szolgáltatásáról szóló 4/2006. (ÜK. 1.) LÜ utasítás 4. § (1) bekezdés a)–b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az Eitv. „Általános közzétételi listája” szerinti intézményi adatfelelősök:)

a) a „Szervezeti, személyzeti adatok” című I. rész I/1., I/2., I/3., I/4., I/6., I/9. és I/10. pontjai tekintetében a Legfőbb Ügyészség személyügyi, továbbképzési és igazgatási főosztálya, továbbá a katonai ügyészi szervezet vonatkozásában a Katonai Főügyészség személyügyi és információs önálló osztálya is;
b) a „Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok” című II. rész II/1., II/2. és II/10. pontja szerinti adatközlés intézményi adatfelelőse a Legfőbb Ügyészség személyügyi, továbbképzési és igazgatási főosztálya – a 2. pont tekintetében a Nemzetközi és Európai Ügyek Főosztálya, a 10. pont tekintetében a Katonai Főügyészség személyügyi és információs önálló osztálya is –; a II/6., II/7., II/12., II/14. és II/15. pontokban írt adatközlések esetében a Legfőbb Ügyészség számítástechnika-alkalmazási és információs főosztálya – a 7. pont tekintetében a Legfőbb Ügyészség személyügyi, továbbképzési és igazgatási főosztálya is; a II/13. pont esetében a Legfőbb Ügyészség adatvédelmi és biztonsági önálló osztálya, míg a II/11. pont esetében az illetékes szakmai főosztályok;”

6. § (1) Ez az utasítás – a (2) bekezdésben megjelölt kivétellel – 2011. február 1-jén lép hatályba.

(2) A 4. § 2011. március 1-jén lép hatályba.

(3) Ez az utasítás 2011. március 2-án hatályát veszti.

1

Az utasítás a 6. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2011. március 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére