• Tartalom

32/2011. (VI. 20.) NEFMI rendelet

32/2011. (VI. 20.) NEFMI rendelet

a helyi önkormányzatok könyvtári és közművelődési érdekeltségnövelő támogatásáról szóló 4/2004. (II. 20.) NKÖM rendelet módosításáról1

2011.06.21.

A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 100. § (3) bekezdés u) pontjában foglalt felhatalmazás alapján az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 41. § j) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § A helyi önkormányzatok könyvtári és közművelődési érdekeltségnövelő támogatásáról szóló 4/2004. (II. 20.) NKÖM rendelet (a továbbiakban: R.) 7. § (6)–(7) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(6) A támogatást az Intézet a (2) és (4) bekezdés szerint bejelentett állománygyarapításra fordított összegek arányában osztja fel az egyes önkormányzatok között, és az erről szóló javaslatát minden év május 10-éig küldi meg a miniszter részére.
(7) A javaslat alapján a miniszter dönt a támogatások odaítéléséről. A támogatásban részesült önkormányzatok és a részükre jóváhagyott támogatás összegének jegyzékét a miniszter minden év június 5-éig utalványozás céljából megküldi a helyi önkormányzatokért felelős miniszternek, ezzel egyidejűleg támogatási döntését közzéteszi a kormány honlapján és a miniszter által vezetett minisztérium hivatalos lapjában.”

2. § (1) Az R. 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A helyi önkormányzatok a támogatást a Melléklet szerint, a Magyar Államkincstár által üzemeltetett elektronikus rendszerben való rögzítéssel, valamint az onnan kinyomtatott adatlapok és a szükséges mellékletek benyújtásával igényelhetik. Az igénylést minden év március 25-éig elektronikusan, valamint egy eredeti és egy másolati példányban kell benyújtani a Magyar Államkincstár területileg illetékes szerve (a továbbiakban: Igazgatóság) részére. A beadási határidő az informatikai rendszerben határnapon éjfélig rögzített igénylésnek legkésőbb másnap történő postára adását jelenti. A határidő elmulasztása jogvesztő. A kizárólag postai úton benyújtott adatlap érvénytelen. Az Igazgatóságok – az esetleges hiánypótlás után – ellenőrzési feladatuk eredményét jelezve – legkésőbb április 20-áig egy eredeti és egy másolati példányban továbbítják az igényléseket a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus részére (a továbbiakban: Művelődési Intézet).”

(2) Az R. 9. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A javaslat alapján a miniszter hirdet eredményt. A támogatásban részesült önkormányzatok és a támogatás összegének jegyzékét a miniszter minden év május 30-áig utalványozás céljából megküldi a helyi önkormányzatokért felelős miniszternek, ezzel egyidejűleg a pályázat eredményét közzéteszi a kormány honlapján és a miniszter által vezetett minisztérium hivatalos lapjában.”
12. § E rendelet alapján kizárólag az Európai Bizottság N 357/2007. számú, a miniszter által vezetett minisztérium költségvetési fejezetének fejezeti kezelésű előirányzataiból és a Nemzeti Kulturális Alapból nyújtott támogatás tárgyában hozott határozatával összhangban nyújtható támogatás.”

4. § (1) Az R. 5. § (6) bekezdésében „az Oktatási és Kulturális Minisztérium” szövegrész helyébe „a kultúráért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter)” szövegrész lép.

(2) Az R. 9. § (2) bekezdésében a „Minisztérium” szövegrész helyébe a „miniszter” szövegrész lép.

5. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

6. § Hatályát veszti az R. 6. § (2)–(5) bekezdése, a 7. § (1) bekezdésében a „90%-a” szövegrész, valamint a melléklet utolsó mondata.

1

A rendelet az 5. § alapján hatályát vesztette 2011. június 22. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére