• Tartalom

34/2011. (XI. 30.) KIM rendelet

34/2011. (XI. 30.) KIM rendelet

a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásának szabályairól szóló 12/2011. (III. 30.) KIM rendelet módosításáról1

2011.12.01.

Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 124. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet 2. § 6. pont i) alpontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 73. § b) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben – a következőket rendelem el.

1. § A fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásának szabályairól szóló 12/2011. (III. 30.) KIM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. § 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(E rendelet alkalmazásában)

„1. kötelezettségvállaló: a miniszter, a miniszter által az Ámr. 109. § (9) bekezdése szerinti szabályzatban meghatározott személy, valamint az Ámr. 72. § (3) bekezdése alapján a 109. § (9) bekezdése szerinti szabályzatban meghatározott körben a nemzetpolitikáért felelős miniszter és a kabinetfőnöki feladatok, valamint az Új Nemzedék Jövőéért Program koordinációjával kapcsolatos teendők ellátásáért felelős miniszteri biztos,”

2. § A Rendelet 7. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

7. § Az előirányzatok tartalmazzák a működtetésükkel járó valamennyi kezelési – ideérve a Magyar Államkincstár által a számla vezetéséhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtásáért felszámított – díjat és lebonyolítási költséget, amelyek mértéke együttesen sem haladhatja meg az előirányzat – átadás esetében az átadott előirányzat – 15%-át.”

3. § A Rendelet 12. § (2) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[Az (1) bekezdés szerinti értesítésben a kedvezményezettet határidő kitűzésével fel kell hívni a szerződés megkötéséhez szükséges alábbi nyilatkozatok, dokumentumok benyújtására:]

c) gazdálkodó szervezet kedvezményezett esetén a létezését jogszabályban meghatározottak szerint igazoló, 30 napnál nem régebbi, hiteles okirat, különösen cégkivonat, nyilvántartásba vételről szóló igazolás hiteles másolata,”

4. § A Rendelet 14. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

14. § (1) Az előirányzatokból akkor nyújtható támogatás, ha az a támogatás nyújtására vonatkozó feltételek mellett tartalmazza
a) a kedvezményezett cégnevét (nevét), székhelyét (címét), adószámát, számlavezető bankjának nevét, számlaszámát és képviselőjének nevét,
b) a szakmai, műszaki teljesítés mennyiségi és minőségi jellemzőinek meghatározását, határidejét, amelyet a tárgyévi előirányzatok terhére történő kötelezettségvállalás esetében úgy kell megállapítani, hogy a pénzügyi teljesítés határideje – ha törvény vagy kormányrendelet másként nem rendelkezik – ne haladja meg a tárgyévet követő év június 30-át,
c) a tevékenység konkrét meghatározását és szakfeladatrend szerinti besorolását,
d) a kifizetendő összeget, vagy a számlázás alapjául szolgáló egységárat, a pénzügyi teljesítés devizanemét, módját és feltételeit,
e) az összeg kifizetésének határidejét, a következő évek előirányzata terhére vállalt kötelezettségek esetében évenkénti ütemezésben,
f) a jogi és pénzügyi ellenjegyző nevét és aláírását,
g) a kötelezettségvállaló és a kedvezményezett képviseletében eljáró személy nevét és aláírását,
h) a keltezést.
(2) Az előirányzat közreműködő szerv útján történő felhasználása esetén a jogi ellenjegyzés a közreműködő szerv által alkalmazott típusszerződés mintapéldányának ellenjegyzésével is teljesíthető.”

5. § A Rendelet 35. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az előirányzat felhasználása közvetlen módon, a feladat ellátásával megbízott kedvezményezett részére történő kifizetéssel vagy előirányzat átcsoportosítással, továbbá a támogatottal kötött támogatási szerződés alapján történik.”

6. § A Rendelet 43. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az előirányzatból kerül finanszírozásra a nemzetközi szervezeti tagságból adódó tagdíjak, illetve ugyanezen szervezeteknek fizetendő tagállami hozzájárulásból adódó – megállapodáson vagy a nemzetközi szervezet belső előírásán alapuló – egyéb költségek, valamint a nemzetközi szervezetek üléseinek tartalmi előkészítéséhez szükséges szakértői munkák. Az előirányzat biztosítja továbbá a minisztérium valamennyi nemzetközi kötelezettségével összefüggő kiadások és hozzájuk kapcsolódó lebonyolítási költségek fedezetét, ideértve a fordítási díjakat is”.

7. § A Rendelet 45. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

45. § (1) Az előirányzat az európai uniós pályázatokhoz a fejezet irányítása alá tartozó intézmények részére a pályázat által megkövetelt önrész biztosításának forrásául és az Európai Unió által támogatott kiemelt projektek lebonyolításához szükséges kiadások megelőlegezésére, finanszírozására szolgál.
(2) A támogatás felhasználása közvetlen módon, a támogatott részére történő végleges vagy visszatérítendő támogatás nyújtásával, vagy előirányzat-átcsoportosítással, illetve vállalkozási, megbízási szerződések alapján államháztartáson kívüli szervezetek részére történő közvetlen kifizetéssel történik.”

8. § A Rendelet 47. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az előirányzat részben pályázati úton, részben egyedi támogatás útján, továbbá megbízási és vállalkozási szerződés alapján, valamint közvetlen fejezeti kifizetéssel kerül felhasználásra.”

9. § A Rendelet a következő 43/A. alcímmel egészül ki:

„43/A. Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány támogatása (15/3/21)
60/A. § (1) Az előirányzat támogatást nyújt a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány Terror Háza Múzeum munkaszervezete működéséhez.
(2) Az előirányzat felhasználása közvetlen módon a támogatottal kötött támogatási szerződés alapján történik.”

10. § A Rendelet 75. alcíme a következő 92/A. §-sal egészül ki:

92/A. § E rendeletnek a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásának szabályairól szóló 12/2011. (III. 30.) KIM rendelet módosításáról szóló 34/2011. (XI. 30.) KIM rendelettel megállapított rendelkezéseit a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásának szabályairól szóló 12/2011. III. 30.) KIM rendelet módosításáról szóló 34/2011. (XI. 30.) KIM rendelet hatálybalépésekor folyamatban lévő ügyben is alkalmazni kell.”

11. § A Rendelet 4. melléklet 3. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„3. Hozzájárulok, hogy a támogatás utalványozója, folyósítója, az Állami Számvevőszék, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a csekély összegű támogatások nyilvántartásában részt vevő szervek és a jogszabályban meghatározott egyéb jogosultak a Magyar Államkincstár által működtetett monitoring rendszerben nyilvántartott adatokhoz hozzáférjenek.”

12. § A Rendelet 42. Nemzeti Civil Alapprogram alcímének címében a „(15/3/18)” szövegrész helyébe a „(15/3/14)” szöveg, a 73. Fejezeti általános tartalék alcímének címében a „(15/9/21)” szövegrész helyébe a „(15/25/1)” szöveg lép.

13. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

A rendelet a 13. § alapján hatályát vesztette 2011. december 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére