• Tartalom

38/2011. (XII. 29.) KIM rendelet

38/2011. (XII. 29.) KIM rendelet

a cégbejegyzési eljárás és a cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 21/2006. (V. 18.) IM rendelet és a számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzétételéről szóló 11/2009. (IV. 28.) IRM–MeHVM–PM együttes rendelet módosításáról1

2012.01.01.

A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény 128. § a) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 12. § a) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva, az 5. és 6. § tekintetében a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény 128. § j) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 73. § e) pontjában eljáró nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben a következőket rendelem el:

1. § A cégbejegyzési eljárás és a cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 21/2006. (V. 18.) IM rendelet (a továbbiakban: Cvhr.) 5. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Ha a cég képviseletére feljogosított vezető tisztségviselő vagy a cég cégjegyzékbe bejegyzett (bejegyezni kívánt) tagja külföldi személy vagy külföldi szerv, az állami adóhatósághoz történő bejelentkezés esetén a bejegyzési (változásbejegyzési) nyomtatványon az állami adóhatóság által kiadott adóazonosító számot kell feltüntetnie. Az állami adóhatóság által kiadott adóazonosító szám hiányában a külföldinek az illetősége szerinti államban kiadott, bármely közteherviseléssel kapcsolatos azonosító számot kell feltüntetnie.”

2. § A Cvhr. 8. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A cégbíróság a nonprofit gazdasági társaság közhasznú szervezeti jogállását akkor jegyzi be a cégjegyzékbe, ha a nonprofit gazdasági társaság a közhasznú jogállás megszerzésének feltételeit szabályozó jogszabályban foglalt követelményeket teljesíti.”

3. § A Cvhr. 1. számú melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

4. § Hatályát veszti a Cvhr. 1. számú mellékletében a „14+ Cég- és változásbejegyzési kérelem A közhasznú társaság adatai Kiegészítő és változásbejegyzési lap” elnevezésű teljes táblázat.

5. § A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzétételéről szóló 11/2009. (IV. 28.) IRM–MeHVM–PM együttes rendelet (a továbbiakban: R.) a következő 3/A. §-sal egészül ki:

3/A. § A céginformációs szolgálat a közzétételi költségtérítésről kiállított számlát elektronikus úton bocsátja ki.”

6. § Az R. 3. § (1) bekezdésében a „www.e-beszamolo.kim.gov.hu” szövegrész helyébe az „e-beszamolo.kim.gov.hu” szöveg lép.

7. § Ez a rendelet 2012. január 1-jén lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1. melléklet a 38/2011. (XII. 29.) KIM rendelethez

1. A Cvhr. 1. számú mellékletének „Cégbejegyzési kérelem Általános Adatok” elnevezésű táblázat 13/1. rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
2. A Cvhr. 1. számú mellékletének „03 Cégbejegyzési kérelem (cégformától függő adatok) A közkereseti társaság adatai” elnevezésű táblázat 1/1. rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
3. A Cvhr. 1. számú mellékletének „06 Cégbejegyzési kérelem (cégformától függő adatok) A betéti társaság adatai” elnevezésű táblázat 1/1. és 2/1. rovatának helyébe a következő rendelkezések lépnek:
4. A Cvhr. 1. számú mellékletének „07 Cégbejegyzési kérelem (cégformától függő adatok) Az egyesülés adatai” elnevezésű táblázat 1/1. rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
5. A Cvhr. 1. számú mellékletének „09 Cégbejegyzési kérelem (cégformától függő adatok) A korlátolt felelősségű társaság adatai” elnevezésű táblázat 1/1. rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
6. A Cvhr. 1. számú mellékletének „10/Z Cégbejegyzési kérelem (cégformától függő adatok) A zártkörűen működő társaság adatai” elnevezésű táblázat 1/1. rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
7. A Cvhr. 1. számú mellékletének „11 Cégbejegyzési kérelem (cégformától függő adatok) Az egyéni cég adatai” elnevezésű táblázat 1/1. rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
8. A Cvhr. 1. számú mellékletének „18 Cégbejegyzési kérelem (cégformától függő adatok) A végrehajtói iroda adatai” elnevezésű táblázat 1/1. és 2/1. rovatának helyébe a következő rendelkezések lépnek:
9. A Cvhr. 1. számú mellékletének „19 Cégbejegyzési kérelem (cégformától függő adatok) Az európai gazdasági egyesülés adatai” elnevezésű táblázat 1/1. rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
10. A Cvhr. 1. számú mellékletének „20 Cégbejegyzési kérelem (cégformától függő adatok) Az európai részvénytársaság adatai” elnevezésű táblázat 1/1. rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
11. A Cvhr. 1. számú mellékletének „21 Cégbejegyzési kérelem (cégformától függő adatok) A közjegyzői iroda adatai” elnevezésű táblázat 1/1. rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
12. A Cvhr. 1. számú mellékletének „I+ Cég- és változásbejegyzési kérelem Általános Adatok Kiegészítő és változásbejegyzési lap” elnevezésű táblázat 13/__ rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
13. A Cvhr. 1. számú mellékletének „03+ Cég- és változásbejegyzési kérelem A közkereseti társaság adatai Kiegészítő és változásbejegyzési lap” elnevezésű táblázat 1/__ rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
14. A Cvhr. 1. számú mellékletének „06+ Cég- és változásbejegyzési kérelem A betéti társaság adatai Kiegészítő és változásbejegyzési lap” elnevezésű táblázat 1/__ és 2/__ rovatának helyébe a következő rendelkezések lépnek:
15. A Cvhr. 1. számú mellékletének „07+ Cég- és változásbejegyzési kérelem Az egyesülés adatai Kiegészítő és változásbejegyzési lap” elnevezésű táblázat 1/__ rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
16. A Cvhr. 1. számú mellékletének „08+ Cég- és változásbejegyzési kérelem A közös vállalat adatai Kiegészítő és változásbejegyzési lap” elnevezésű táblázat 1/__ rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
17. A Cvhr. 1. számú mellékletének „09+ Cég- és változásbejegyzési kérelem A korlátolt felelősségű társaság adatai Kiegészítő és változásbejegyzési lap” elnevezésű táblázat 1/__ rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
18. A Cvhr. 1. számú mellékletének „10/Z+ Cég- és változásbejegyzési kérelem A zártkörűen működő részvénytársaság adatai Kiegészítő és változásbejegyzési lap” elnevezésű táblázat 1/__ rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
19. A Cvhr. 1. számú mellékletének „11+ Cég- és változásbejegyzési kérelem Az egyéni cég adatai Kiegészítő és változásbejegyzési lap” elnevezésű táblázat 1/__ rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
20. A Cvhr. 1. számú mellékletének „18+ Cég- és változásbejegyzési kérelem A végrehajtói iroda adatai Kiegészítő és változásbejegyzési lap” elnevezésű táblázat 1/__ és 2/__ rovatának helyébe a következő rendelkezések lépnek:
21. A Cvhr. 1. számú mellékletének „19+ Cég- és változásbejegyzési kérelem Az európai gazdasági egyesülés adatai Kiegészítő és változásbejegyzési lap” elnevezésű táblázat 1/__ rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
22. A Cvhr. 1. számú mellékletének „20+ Cég- és változásbejegyzési kérelem Az európai részvénytársaság adatai Kiegészítő és változásbejegyzési lap” elnevezésű táblázat 1/__ rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
23. A Cvhr. 1. számú mellékletének „21+ Cég- és változásbejegyzési kérelem A végrehajtói iroda adatai Kiegészítő és változásbejegyzési lap” elnevezésű táblázat 1/__ rovatának helyébe a következő rendelkezés lép:
1

A rendelet a 7. § alapján hatályát vesztette 2012. január 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére