• Tartalom

4/2011. (I. 25.) KIM utasítás

4/2011. (I. 25.) KIM utasítás

a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Cafetéria Szabályzatának kiadásáról1

2012.03.01.

A cafetéria-juttatások rendszerének célja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban dolgozó munkatársak részére, egységes elvek alapján szabályozott, az egyéni igényekhez igazodó béren kívüli juttatások biztosítása.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (a továbbiakban: minisztérium) Cafetéria Szabályzatát (a továbbiakban: szabályzat) a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (a továbbiakban: Ktv.) 49/F. §-a, valamint a köztisztviselők cafetéria-juttatásának részletes szabályairól szóló 305/2009. (XII. 23.) Korm. rendelet (a továbbiakban: kormányrendelet) alapján, a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja törvény) rendelkezéseire is figyelemmel a következők szerint állapítom meg.

I. Fejezet

BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK

A szabályzat hatálya

1. § (1) A szabályzat hatálya kiterjed

a)2 a minisztérium állományába tartozó állami vezetőkre;

b)3 a minisztérium állományába tartozó, illetve oda kirendelt kormánytisztviselőkre és kormányzati ügykezelőkre;

c) a minisztérium állományába beosztott bírókra és ügyészekre;

d) a minisztériummal munkaviszonyban álló munkavállalókra;

e) azokra a személyekre, akik számára a cafetéria jogosultságot a minisztérium megállapodás vagy egyedi intézkedés alapján biztosítja

(a továbbiakban együtt: munkatárs).

(2)4 Nem jogosult cafetéria-juttatásra a tartós külszolgálaton lévő, illetve az Európai Unió vagy nemzetközi szervezetek által finanszírozott fejlesztési programok keretében szakértői tevékenységet ellátó, továbbá a nemzeti szakértőként foglalkoztatott kormánytisztviselő.

(3) A cafetéria-juttatások éves keretösszegének (a továbbiakban: cafetéria keret) 30%-a illeti meg a prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvény alapján a prémiumévek programban foglalkoztatott, valamint a különleges foglalkoztatási állományba helyezett munkatársakat.

(4) A cafetéria-juttatások rendszere a következő, a munkatársak által választható béren kívüli juttatásokat tartalmazza:

a) helyi utazási bérlet,

b)5 Széchenyi Pihenő Kártya

ba) szálláshely alszámlájára,

bb) vendéglátás alszámlájára,

bc) szabadidő alszámlájára

utalt támogatás,

c)6 Erzsébet-utalvány,

d)7

e) önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztári hozzájárulás,

f) önkéntes kölcsönös egészségpénztári, önsegélyező pénztári hozzájárulás,

g) iskolakezdési támogatás.

Általános szabályok

2. § (1) Az egyes munkatársakat megillető éves cafetéria keret – ezer forintra kerekítve – egységesen, külön miniszteri utasításban kerül meghatározásra.

(2)8 A cafetéria-keret egy naptári évben, kizárólag a törvényben meghatározott béren kívüli juttatási formákra vehető igénybe, a (7), (8) és (11a) bekezdés kivételével az Szja. törvényben meghatározott mértékben, a munkatárs nyilatkozata alapján. A nyilatkozat év közben nem módosítható. Az éves cafetéria-keretről, a választható juttatások maximális mértékéről, a minimálbér összegéről, a cafetéria-keretet terhelő és a minisztérium által megfizetendő közterhek mértékéről az (5) bekezdés szerinti elektronikus levél tartalmaz tájékoztatást.

(3)9 Nem jogosult cafetéria-juttatásra a munkatárs azon időtartam vonatkozásában, amelyre illetményre, munkabérre nem jogosult, feltéve, hogy a távollét időtartama meghaladja a 30 napot.

(4) A cafetéria keret ezer forintra kerekített időarányos részére jogosult

a) a határozott idejű kinevezéssel, munkaszerződéssel rendelkező munkatárs, illetve

b) azon munkatárs, akinek a minisztériummal fennálló jogviszonya év közben keletkezik vagy szűnik meg.

(5)10 A választható elemeket tartalmazó, nyilatkozattételt lehetővé tevő programot a Pénzügyi és Számviteli Főosztály az éves keretet meghatározó miniszteri utasítás kiadását követően teszi elérhetővé – elektronikus úton – a munkatársak részére. A program elérhetőségéről a Pénzügyi és Számviteli Főosztály elektronikus levélben tájékoztatja a munkatársakat. A cafetéria keret és a választható juttatások ismeretében a munkatárs igény szerint választ, figyelemmel az egyes juttatásoknál ismertetett jogszabályi korlátozásokra. A választás során az egyes cafetéria elemeket úgy kell figyelembe venni, hogy a nyilatkozattételt követően 1000 forint feletti maradványösszeg ne képződjön. A választás során figyelemmel kell lenni arra is, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya vendéglátás alszámlájára utalandó támogatást, az Erzsébet-utalványt, az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztári hozzájárulást, az önkéntes kölcsönös egészségpénztári, önsegélyező pénztári hozzájárulást a munkatárs csak teljes évre, havi egyenlő összegben igényelheti.

(6) Amennyiben a munkatárs a nyilatkozattételét követően más juttatótól is ugyanazon a jogcímen részesül juttatásban, a másik juttató felé van bejelentési kötelezettsége a minisztériumtól igénybe vett támogatás tekintetében.

(7)11 A munkatárs a nyilatkozatát elektronikusan tölti ki. A kitöltött és kinyomtatott nyilatkozat egy példányát a 2. § (5) bekezdésében megjelölt elektronikus levél kézhezvételét követő 10 munkanapon belül kell a Pénzügyi és Számviteli Főosztályra aláírva eljuttatni, melyhez csatolni kell a választott juttatási formákhoz tartozó dokumentumokat az egyes juttatásoknál meghatározottak szerint. Amennyiben a munkatárs a nyilatkozattételt önhibájából elmulasztja – a kedvezményesen adózó értéket meghaladóan is – Erzsébet-utalványra jogosult, cafetéria keretének mértékéig.

(8) Hiányosan előterjesztett nyilatkozat esetében a munkatársat a Pénzügyi és Számviteli Főosztály hiánypótlásra hívja fel. Amennyiben a hiánypótlási kötelezettségnek a felhívás kézhezvételét követő 15 napon belül nem tesz eleget, nyilatkozatát a rendelkezésre álló adatok alapján kell figyelembe venni. Amennyiben a hiány olyan természetű, hogy pótlása nélkül a nyilatkozat egyetlen eleme sem vehető figyelembe, úgy kell eljárni, mintha a nyilatkozattételt elmulasztotta volna.

(9) A tárgyévben fel nem használt cafetéria keret nem vihető át a következő évre. Amennyiben maradványösszeg képződik, az a munkatársak részére a munkáltató által meghatározott rendben kerül kifizetésre. A cafetéria keretből megmaradt, ezer forint alatti összeget a munkatárs nem veheti igénybe.

(10) A munkatárs köteles a Pénzügyi és Számviteli Főosztálynak írásban haladéktalanul bejelenteni, ha a cafetéria-juttatásokra való jogosultsága év közben bármilyen okból módosul.

(11)12 A cafetéria-jogosultság év közbeni megnyílása esetén a munkatársat a Személyügyi és Biztonsági Főosztály tájékoztatja a cafetéria-juttatásra való jogosultságáról, és haladéktalanul értesíti a Pénzügyi és Számviteli Főosztályt, ahol a nyilatkozattételt lehetővé tevő programot elérhetővé teszik számára. A munkatárs a nyilatkozattételi kötelezettségét az értesítést követő 10 munkanapon belül teljesíti, és aláírt nyilatkozatát eljuttatja a Pénzügyi és Számviteli Főosztályra. A cafetéria-jogosultság év közbeni megnyílása esetén az igényelt juttatás adóévben történő kiadásának biztosítása érdekében a Pénzügyi és Számviteli Főosztály vezetője a szabályzatban meghatározott határidőktől eltérhet.

(11a)13 Ha a munkatárs jogviszonya, illetve cafetéria-jogosultsága anélkül szűnik meg, hogy a (7), illetve (11) bekezdés szerint nyilatkozat tételére lehetősége lett volna, a számára időarányosan járó cafetéria-juttatást – a Pénzügyi és Számviteli Főosztály felhívása alapján – külön írásbeli nyilatkozata szerint kell kiadni azzal, hogy ha a munkatárs e nyilatkozattételi kötelezettségét önhibájából elmulasztja, részére az őt időarányosan megillető cafetéria-juttatás erejéig a (7) bekezdés szerinti cafetéria-juttatást kell kiadni.

(12) Ha a munkatárs jogviszonya, illetve jogosultsága év közben megszűnik, köteles a részére nyújtott cafetéria-juttatások – Pénzügyi és Számviteli Főosztály által meghatározott – időarányos részt meghaladóan igénybe vett összegét a minisztériumnak visszafizetni, illetve – a munkatárs választása szerint, ha a juttatás természete ezt lehetővé teszi – vissza kell adni. Ha a kormánytisztviselőt év közben áthelyezik, a cafetéria-juttatásokra az egyes munkáltatóknál időarányosan jogosult. Amennyiben a kormánytisztviselő a korábbi munkáltatónál az időarányos részt meghaladó értékű cafetéria-juttatást vett igénybe, visszafizetési kötelezettség nem terheli, azonban az időarányos részt meghaladó mértékkel az új munkáltatónál igénybe vehető cafetéria-juttatás értékét csökkenteni kell. Igénybe vett juttatásnak kell tekinteni az egyes önkéntes kölcsönös pénztári hozzájárulások tárgyhavi összegét.

(13) A visszafizetés módja elsősorban a munkatársat megillető járandóságokból történő levonás. Amennyiben ez nem lehetséges, a visszafizetés a munkatárs részéről átutalással, illetve készpénz-átutalási megbízással történő befizetéssel történik.

(14) A jogosultsági idő számításakor az adott év naptári napjainak számát kell figyelembe venni.

(15) A szabályzat vonatkozásában közeli hozzátartozónak minősül a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 685. § b) pontja értelmében: a házastárs, a bejegyzett élettárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér.

II. Fejezet

A CAFETÉRIA RENDSZERBE TARTOZÓ EGYES JUTTATÁSOK

Helyi utazási bérlet

3. § (1) A minisztérium a helyi utazási bérletet a tárgyévre érvényes éves BKV-bérlet formájában, a tárgyévet megelőző évben juttatott bérleten megjelölt érvényességi idő (tárgyév január 5-e) lejárta előtt biztosítja, melyet nyilatkozata alapján a munkatárs kizárólag saját használatára vehet igénybe.

(2)14 A bérletszelvények beszerzését és átadását minden esetben a Pénzügyi és Számviteli Főosztály végzi. Amennyiben a munkatárs cafetéria jogosultsága év közben megszűnik, az igényelt bérlet típusától függően van lehetőség a bérlet visszaadására. A visszaadás szándékát minden esetben a munkatárs köteles jelezni, legkésőbb az utolsó munkában töltött napon. A Pénzügyi és Számviteli Főosztály a bérletszelvényeket az utolsó munkában töltött napot követő napig veszi vissza.

(3)15 A cafetéria-jogosultság év közbeni megnyílása esetén a munkatársak részére a helyi utazási bérletet a Pénzügyi és Számviteli Főosztály a cafetéria nyilatkozat megérkezését követő hónap első napjától érvényes, kizárólag a Pénzügyi és Számviteli Főosztály által kiadott bérletszelvény formájában biztosítja.

(4) A helyi utazási bérletre a munkatárs folyamatos igénybevétel esetén jogosult. Nincs lehetőség a bérletet kizárólag egyes hónapokra kérni, vagy megszakítással igénybe venni. Amennyiben a munkatárs a nyilatkozattétel időpontjáig betölti a 65. életévét, helyi utazási bérletre nem jogosult.

Széchenyi Pihenő Kártya16

4. §17 (1) A Széchenyi Pihenő Kártya támogatás keretében a munkatárs alszámlákra – egy-egy alszámlára vagy mindegyikre – igényelhet támogatást, az Szja. törvény 71. § (1) bekezdés c) pontjában az egyes alszámlákra meghatározott mérték erejéig.

(2) Az egyes támogatások igénylése során a munkatárs – az éves cafetéria-kerete és a törvényben előírt mérték mellett – alszámlánként figyelembe veszi a más juttatótól a tárgyévben az adott alszámlára biztosított támogatás összegét is. A munkatárs a más juttatótól származó támogatás összegéről a vonatkozó alszámla tekintetében nyilatkozatot tesz.

(3) A munkatárs a Széchenyi Pihenő Kártya

a) szálláshely alszámlájára egy összegben igényli a támogatást, amit a minisztérium április 30. napjáig utal el az alszámlára,

b) vendéglátás alszámlájára havi bontású támogatási összeget igényel, amelyeket a minisztérium április 30., július 31., illetve október 31. napjáig utal el tárgynegyedévenként előre, kivéve az első negyedévre eső támogatást, amelynek alszámlára történő utalására április 30-ig kerül sor,

c) szabadidő alszámlájára egy összegben igényli a támogatást, amit a minisztérium április 30. napjáig utal el az alszámlára.

(4) A cafetéria-jogosultság év közbeni megnyílása, illetve késedelmes nyilatkozattétel esetén a nyilatkozattétel időpontjától függően az utalásra július 31., illetve október 31. napjáig kerül sor, október 31-e után a minisztérium a tárgyhó végén egyszer teljesít utalást. Az utalási határidőket a minisztérium abban az esetben tudja tartani, ha a határidő előtt egy hónappal a munkatárs megteszi nyilatkozatát.

(5) A támogatást a minisztérium a kártyakibocsátó intézménytől általa megrendelt kártyán keresztül biztosítja a munkatárs számára. A munkatárs hozzájáruló nyilatkozatot ad az általa megadott személyes adatoknak a támogatás biztosítása céljából, az ehhez szükséges mértékben, a kártyakibocsátó intézmény részére történő átadásához. A kártya megrendelésével, használatával, a támogatás igénybevételével kapcsolatban a munkatársat semmilyen költség nem terheli.

(6) Ilyen irányú igénye esetén a munkatárs rendeli meg a pótkártyát, illetve a közeli hozzátartozó és az élettárs részére a társkártyát, közvetlenül a kártyakibocsátó intézménytől, kivéve, ha társkártya igénylésére a cafetéria-nyilatkozat megtételekor kerül sor. Utóbbi esetben – a munkatárs választása szerint – a társkártyát a minisztérium is megrendelheti, ekkor a munkatárs a Pénzügyi és Számviteli Főosztályra, a rendelkezésére bocsátott nyomtatványon, papír alapon is leadja társkártyaigénylését. Élettárs részére igényelt társkártya esetén a munkatárs az élettársi kapcsolat fennállásáról a minisztérium felé nyilatkozik. A pót-, illetve társkártya előállítási és kézbesítési költsége – a rendelő személyétől függetlenül, pót-, illetve társkártyánként – a munkatársat terheli, az a cafetéria-keretösszeg terhére nem teljesíthető.

(7) A tárgyévben kártya útján adott, a következő naptári év december 31-ig fel nem használt támogatás visszatérítésére, illetve az egyes alszámlákra igényelt összegek módosítására nincs lehetőség.

Erzsébet-utalvány18

5. §19 (1) A minisztérium az étkezési hozzájárulást papír alapú Erzsébet-utalvány formájában biztosítja, – a 2. § (7), (8) és (11a) bekezdésében előírtak kivételével – legfeljebb az Szja. törvény 71. § (1) bekezdés b) pont bb) alpontjában meghatározott havi mértékig. Az igényelt összeget havi bontásban kell megadni. A legkisebb igényelhető összeg 300 forint/hó, az igényelt összegnek 100 forinttal oszthatónak kell lennie.

(2) Az utalványok rendelkezésre bocsátása negyedévente előre, egyenlő összegben történik, kivéve az első negyedévet, amikor az utalványok a negyedév végén kerülnek átadásra. Cafetéria-jogosultság év végi megnyílása esetén a minisztérium november, illetve december hónapban is kiadja az utalványokat.

6. §20

Önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztári hozzájárulás

7. § (1) Önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztári hozzájárulás annak fizethető, aki

a) önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztár tagja,

b)21 a Pénzügyi és Számviteli Főosztályon – ha ez még nem történt meg – a cafetéria-nyilatkozatával egyidejűleg a tagsági jogviszonyának fennállását igazoló okirat másolatát leadja.

(2) Az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztári hozzájárulás mértéke egységesen havi 10 000 forint. A munkatársnak lehetősége van a havi munkáltatói hozzájárulás összegét ettől eltérő mértékben meghatározni éves keretén belül, azonban ha a hozzájárulást az egységesen meghatározott havi 10 000 forintnál alacsonyabb összegben kívánja igénybe venni, a különbözetről a nyilatkozatában le kell mondania. A nyilatkozatban választott összegnek el kell érnie az adott pénztár által meghatározott tagdíjminimumot. A havi munkáltatói hozzájárulás legfeljebb a mindenkori minimálbér 50% -át meg nem haladó mértékben igényelhető.

A juttatás igénybevétele esetén a munkatársnak nyilatkoznia kell arról, hogy azonos időszakra az adott jogcímen más juttatótól nem szerez bevételt.

Önkéntes kölcsönös egészségpénztári, önsegélyező pénztári hozzájárulás

8. § (1) Az önkéntes kölcsönös egészségpénztári, önsegélyező pénztári hozzájárulás annak a munkatársnak fizethető, aki

a) önkéntes kölcsönös egészségpénztár, önsegélyező pénztár tagja,

b)22 a Pénzügyi és Számviteli Főosztályon – ha ez még nem történt meg – a cafetéria-nyilatkozatával egyidejűleg a tagsági jogviszonyának fennállását igazoló okirat másolatát leadja.

(2) Az önkéntes kölcsönös egészségpénztári, önsegélyező pénztári hozzájárulás mértéke egységesen havi 10 000 forint. A munkatársnak lehetősége van a havi munkáltatói hozzájárulás összegét ettől eltérő mértékben meghatározni éves keretén belül, azonban ha a hozzájárulást az egységesen meghatározott havi 10 000 forintnál alacsonyabb összegben kívánja igénybe venni, a különbözetről a nyilatkozatában le kell mondania. A nyilatkozatban választott összegnek el kell érnie az adott pénztár által meghatározott tagdíjminimumot. A havi munkáltatói hozzájárulás legfeljebb a mindenkori minimálbér 30%-át meg nem haladó mértékben igényelhető.

A juttatás igénybevétele esetén a munkatársnak nyilatkoznia kell arról, hogy azonos időszakra az adott jogcímen más juttatótól nem szerez bevételt.

Iskolakezdési támogatás

9. § (1) Iskolakezdési támogatást az a munkatárs vehet igénybe, akinek gyermeke a közoktatásban vagy bármely EGT-államban ennek megfelelő oktatásban tanulói jogviszonyban áll, nappali tagozatos oktatásban vesz részt, feltéve, hogy a munkatárs a gyermeknek – a családok támogatásáról szóló törvény vagy bármely EGT-állam hasonló jogszabálya alapján családi pótlékra vagy hasonló ellátásra jogosult – szülője vagy e szülőnek vele közös háztartásban élő házastársa.

(2) Az iskolakezdési támogatást a minisztérium iskolakezdési utalvány formájában a tanév első napját megelőző és követő 60 napon belül biztosítja. Az utalvány kizárólag tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására vehető igénybe.

(3) Az iskolakezdési támogatás igénylése során a munkatárs nyilatkozik

a) arról, hogy a gyermek alapfokú nevelési-oktatási intézményben folytat tanulmányokat vagy középfokú nevelési-oktatási intézményben tanul, OKJ-szakképzésben, illetve bármely EGT-állam közoktatásában vesz részt, és őt saját háztartásban tartja el,

b) ő vagy a vele közös háztartásban élő házastársa jogosult-e családi pótlékra,

c) a támogatásban részesített gyermek adóazonosító jeléről, ennek hiányában TAJ-számáról.

(4) A juttatás mértéke gyermekenként a minimálbér 30%-a, mindkét szülő igénybe veheti, amennyiben a fenti feltételeknek megfelelnek.

III. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

10. § Jelen utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, ezzel egyidejűleg a Miniszterelnöki Hivatal Cafetéria Szabályzatának kiadásáról szóló 1/2010. (I.15.) MeHVM utasítás hatályát veszti.

11. §23

1. melléklet24

1

Az utasítást a 16/2013. (V. 17.) KIM utasítás 3. § a) pontja hatályon kívül helyezte 2013. május 18. napjával.

2

Az 1. § (1) bekezdés a) pontja az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

Az 1. § (1) bekezdés b) pontja az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

Az 1. § (2) bekezdése az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

5

Az 1. § (4) bekezdés b) pontja az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

6

Az 1. § (4) bekezdés c) pontja az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Az 1. § (4) bekezdés d) pontját az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 7. § (1) bekezdés a) pontja hatályon kívül helyezte.

8

A 2. § (2) bekezdése az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 2. § (3) bekezdése az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 7. § (2) bekezdése szerint módosított szöveg.

10

A 2. § (5) bekezdése az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 2. § (2) bekezdése szerint módosított szöveg.

11

A 2. § (7) bekezdése az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 5. § a) pontja szerint módosított szöveg.

12

A 2. § (11) bekezdése az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 2. § (11a) bekezdését az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 2. § (4) bekezdése iktatta be.

14

A 3. § (2) bekezdése az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 5. § b) pontja szerint módosított szöveg.

15

A 3. § (3) bekezdése az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 5. § c) pontja szerint módosított szöveg.

16

A 4. §-t megelőző alcím a 61/2011. (IX. 30.) KIM utasítás 2. §-ával megállapított szöveg.

17

A 4. § az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 3. §-ával megállapított szöveg.

18

Az 5. §-t megelőző alcím az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 4. §-ával megállapított szöveg.

19

Az 5. § az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 4. §-ával megállapított szöveg.

20

A 6. §-t és az azt megelőző alcímet az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 7. § (1) bekezdés b) pontja hatályon kívül helyezte.

21

A 7. § (1) bekezdés b) pontja az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 5. § d) pontja szerint módosított szöveg.

22

A 8. § (1) bekezdés b) pontja az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 5. § d) pontja szerint módosított szöveg.

24

Az 1. mellékletet az 5/2012. (II. 2.) KIM utasítás 7. § (1) bekezdés d) pontja hatályon kívül helyezte.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére