• Tartalom

40/2011. (IV. 8.) HM utasítás

40/2011. (IV. 8.) HM utasítás

a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásával kapcsolatos feladatok koordinációjáról és a miniszteri biztos kinevezéséről szóló 4/2011. (I. 14.) HM utasítás módosításáról1

2011.04.09.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontja alapján az alábbi utasítást adom ki.

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter (a továbbiakban: miniszter) közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, a miniszter közvetlen és fenntartói irányítása alá tartozó szervezetekre, a miniszter felügyelete alá tartozó szervezetekre, valamint a feladattal érintett katonai szervezetekre terjed ki.

2. § A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban: NKE) létrehozásával kapcsolatban – figyelemmel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásáról szóló 1278/2010. (XII. 15.) Korm. határozatban (a továbbiakban: Határozat) – a HM-re háruló feladatok végrehajtásának teljes körű koordinációjával, valamint azzal összefüggésben a miniszter által meghatározott tárca-képviseleti feladatok ellátására a HM kabinetfőnökét jelölöm ki.

3. § A HM kabinetfőnök

a) a minisztert képviseli az NKE Fenntartói Testületének ülésein;

b) állandó jelleggel képviseli a HM-et a Határozat 11. pontja alapján létrehozott tárcaközi munkacsoportban;

c) a HM szervezeti és működési szabályzatában foglalt szakirányítási jogkörök figyelembevételével szervezi és koordinálja az NKE-vel kapcsolatos fenntartói jogokra, a finanszírozásra, az irányítására, szervezetére és működésére, valamint az oktatók és a hallgatók jogállására vonatkozó speciális szabályokat tartalmazó törvény tervezetének előkészítésével kapcsolatos tárcafeladatokat;

d) folyamatosan együttműködik a Határozat 11. pontja alapján kijelölt, az NKE létrehozásának kormányzati koordinációjáért felelős miniszteri biztossal.

4. § A miniszteri biztos kinevezéséről szóló 4/2011. (I. 14.) HM utasítással (a továbbiakban: Ut.) kinevezett miniszteri biztos a 2. §-ban és 3. § c) pontjában meghatározott feladatkör ellátása során együttműködik a HM kabinetfőnökkel.

5. § Az Ut. 3. § (1) bekezdés felvezető szövegrésze helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A miniszteri biztos a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalakításával összefüggő feladatok kivételével ellátja:”

6. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

(2) Az Ut. 2. § (1) bekezdésében az „a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalakításával,” szövegrész, valamint az Ut. 4. § (4) bekezdése hatályát veszti.

1

Az utasítást a 25/2012. (IV. 21.) HM utasítás 1. § (2) bekezdés q) pontja hatályon kívül helyezte 2012. április 22. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére