• Tartalom

49/2011. (IX. 29.) NFM rendelet

49/2011. (IX. 29.) NFM rendelet

a XIX. Uniós fejlesztések fejezetbe tartozó fejezeti kezelésű előirányzatok 2011. évi felhasználásának rendjéről szóló 38/2011. (VII. 20.) NFM rendelet módosításáról1

2011.09.30.

Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 124. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló 2010. évi CLXIX. törvény 54. § (6) bekezdésében és az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 84. § a) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 73. § b) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben – a következőket rendelem el:

1. § A XIX. Uniós fejlesztések fejezetbe tartozó fejezeti kezelésű előirányzatok 2011. évi felhasználásának rendjéről szóló 38/2011. (VII. 20.) NFM rendelet (a továbbiakban: R.) 6. §-a a következő e) ponttal egészül ki:

(A tartalék előirányzat a részben európai uniós forrásból finanszírozott programok, projektek előre nem látható kiadásainak finanszírozására használható fel, különösen a következő esetekben:)

e) ha a kedvezményezettnek fel nem róható okból a támogatási szerződés a Kormány döntése következtében megszüntetésre került.”

2. § Az R. 7. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

7. § A 6. § szerinti esetekben a tartalék terhére történő finanszírozást az adott programért felelős irányító hatóság kezdeményezi. A tartalék felhasználásról szóló igényt az NFÜ gazdasági vezetője részére kell eljuttatni. Az NFÜ a beérkezett igényeket időrendi sorrendben dolgozza fel, és a tartalék előirányzat terhére előirányzat-átcsoportosítással teljesítheti. A 6. § c) pontja szerinti finanszírozási igényről annak teljesítésével egyidejűleg az államháztartásért felelős minisztert tájékoztatni kell. Ha a tartalék eredeti előirányzata teljes összegben felhasználásra kerül, a 6. § szerinti kiadások fedezetét az európai uniós bevételek zavartalan lehívása érdekében az érintett európai uniós előirányzat támogatási előirányzata terhére kell biztosítani.”

3. § Az R. 2. Az előirányzatok rendeltetésszerű felhasználása alcíme a következő 10/A. §-sal egészül ki:

10/A. § A MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. kizárólagos joggal végzi el a 2007–2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásához kapcsolódó, az NFÜ és a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. közötti külön megállapodásban meghatározott dokumentumok digitalizálását és dokumentumkezelését.”

4. § Az R. 19. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) E rendeletnek a XIX. Uniós fejlesztések fejezetbe tartozó fejezeti kezelésű előirányzatok 2011. évi felhasználásának rendjéről szóló 38/2011. (VII. 20.) NFM rendelet módosításáról szóló 49/2011. (IX. 29.) NFM rendelettel (a továbbiakban: módosító rendelet) megállapított 6. §-át, valamint 7. §-át a Kormány által a módosító rendelet hatálybalépését megelőzően meghozott döntés következtében a módosító rendelet hatálybalépését megelőzően megszüntetésre került, illetve azt követően megszüntetésre kerülő támogatási szerződések esetében is alkalmazni kell.”

5. § Az R. 6. §-ában a „programok, projektek előre nem látható kiadásainak finanszírozására” szövegrész helyébe a „programokkal, projektekkel kapcsolatos támogatási eljárások előre nem látható kiadásainak – ennek keretében a visszaköveteléssel érintett felhasznált támogatás (ideértve a visszakövetelt összeg után fizetendő kamatot is), továbbá a visszaköveteléssel érintett és fel nem használt támogatás után fizetendő kamat, valamint a felhasznált önerő – finanszírozására” szöveg lép.

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

A rendelet a 6. § alapján hatályát vesztette 2011. október 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére