• Tartalom

54/2011. (V. 13.) HM utasítás

54/2011. (V. 13.) HM utasítás

az egyes HM utasítások módosításáról1

2011.05.14.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontja alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A szolgálati útlevelek igényléséről és az ügyintézés rendjéről szóló 26/2002. (HK 11.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut1.) 3. § (2) és (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A kérelmet az egyébként irányadó szolgálati út betartásával
a) az 1. § (1) bekezdés a) pontja szerinti szerv esetén a HM Humánpolitikai Főosztály részére kell megküldeni, aki a megküldött kérelmeket havonkénti összefoglaló irattal terjeszti fel a HM védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkár (továbbiakban: HM VPVTHÁT) és a HM közigazgatási államtitkár (a továbbiakban: HM KÁT) útján a honvédelmi miniszterhez,
b) az 1. § (1) bekezdés b) pontja szerinti szerv esetén a kérelmeket a szolgálati út betartásával havonként összefoglaló irattal kell megküldeni a HVK Személyzeti Csoportfőnökség (a továbbiakban: HVK SZCSF) részére. A megküldött kérelmeket a HVK SZCSF havonkénti összefoglaló irattal terjeszti fel a Honvéd Vezérkar főnöke (a továbbiakban: HVKF) és a HM KÁT útján
a honvédelmi miniszterhez.
(3) A honvédelmi miniszter a HM VPVTHÁT, a HVKF és a HM KÁT véleményének figyelembevételével dönt a szolgálati útlevél kiadásának kezdeményezéséről. A havonkénti összefoglaló iratban történő felterjesztéstől rendkívül indokolt esetben el lehet térni. A rendkívül indokolt esetet megalapozó körülményeket a felterjesztésben fel kell tüntetni.”

2. § Az Ut1. 5. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) Az (1) bekezdés szerint kijelölt főügyintéző munkaköri leírásában a kijelölést szerepeltetni kell.”

3. § A társadalmi szervezeteknek nyújtott költségvetési támogatásokról szóló 45/2004. (HK 11.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut2.) 4/D. § (2) és (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A HM Munkabizottság elnöke: a HM Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatal (a továbbiakban: HM TKHH) igazgatója, akadályoztatása esetén szervezetszerű helyettese. A HM Munkabizottság tagjai: a HM Honvéd Vezérkar képviselője, a HM KPH képviselője, a HM Igazgatási és Jogi Képviseleti Főosztály (a továbbiakban: HM IJKF) képviselője és a HM TKHH szakállományából 5 fő. Amennyiben az adott pályázat témájának speciális jellege miatt indokolt, a HM Munkabizottság elnöke eseti jelleggel a HM vagy az MH állományából további szakértőt hívhat meg a HM Munkabizottságba. A meghívott szakértő véleményezési joggal rendelkezik.
(3) A HM Munkabizottság döntését a HM TKHH hozza, jogi szempontok tekintetében a HM IJKF, pénzügyi szempontok tekintetében a HM KPH véleményének figyelembevételével.”

4. § A nemzetközi gyakorlatok, rendezvények egyes költségvetési és pénzügyi kérdéseiről szóló 98/2008. (HK 19.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut3.) 5. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal (a továbbiakban: HM FHH) és az MH Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ (a továbbiakban: MH HEK) a véleményezés eredményéről 5 munkanapon belül tájékoztatja a felterjesztőt.”

5. § A korengedményes nyugdíjazással kapcsolatos feladatokról szóló 1/2009. (I. 10.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut4.) 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Ha az utasítás hatálya alá tartozó szervezeteknél foglalkoztatott kormánytisztviselő, közalkalmazott (a továbbiakban együtt: foglalkoztatott) korengedményes nyugdíjazásról szóló megállapodás (a továbbiakban: Megállapodás) megkötése céljából írásban kérelmet terjeszt elő a munkáltatónál, a munkáltató a kérelmet és a kérelemmel kapcsolatos javaslatát (a továbbiakban: munkáltatói javaslat) a kérelem megérkezésétől számított 15 napon belül megküldi a HVK Személyzeti Csoportfőnökség (a továbbiakban: HVK SZCSF) részére.”

6. § Az Ut4. 3. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Ha a munkáltatói javaslat, illetve a csatolt mellékletek megfelelnek a 2. §-ban előírt követelményeknek, illetve a munkáltató a hiánypótlásnak eleget tett, a HVK SZCSF a munkáltatói javaslat tárgyában a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár részére felterjesztést készít és azt, illetve a munkáltatói javaslatot, valamint mellékleteit 8 napon belül megküldi a HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal (a továbbiakban: HM KPH) részére.”

7. § Az Ut4. 4. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Ha a korengedményes nyugdíjazás miatt felmerülő költségek átvállalásához szükséges költségvetési fedezet rendelkezésre áll, a HM KPH főigazgatója a HVK SZCSF által készített felterjesztésen erről nyilatkozatot tesz, és a felterjesztést, illetve a munkáltatói javaslatot és mellékleteit a HVK SZCSF részére haladéktalanul visszaküldi.
(2) A HVK SZCSF a korengedményes nyugdíjazásra vonatkozó HM KPH főigazgatója nyilatkozatát is tartalmazó felterjesztését, illetve a munkáltatói javaslatot és mellékleteit a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár részére haladéktalanul felterjeszti.”

8. § (1) Az Ut4. 5. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A 4. § (2) bekezdés szerinti felterjesztés esetén a korengedményes nyugdíjazás miatt felmerülő költségek átvállalásáról, illetve elutasításáról a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár dönt. A döntésről a HVK SZCSF a munkáltatót, illetve a HM KPH-t írásban értesíti.”

(2) Az Ut4. 5. § (2) bekezdésének a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A korengedményes nyugdíjazás miatt felmerülő költségek átvállalásáról szóló döntés esetén)

a) a HM KPH főigazgatója, vagy az általa kijelölt személy aláírja az „Adatszolgáltatás” elnevezésű nyomtatványt, majd azt a HVK SZCSF útján a munkáltató részére megküldi,”

9. § (1) A Honvédelmi Minisztérium és a miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó egyes szervezetek éves és havi munkaterveinek elkészítésével összefüggő feladatokról szóló 30/2009. (IV. 24.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut5.) 7. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A Honvédelmi Minisztérium havi munkaterveinek összeállítása, egyeztetése és határidejük:
a) az 1. §-ban meghatározott szervek, szervezetek vezetői javaslataikat a 3. §-ban meghatározottak szerint legkésőbb a tárgyhónapot megelőző hónap 15-ig a HM TKF-re küldik meg. Amennyiben a meghatározott határnap munkaszüneti vagy ünnepnapra esik, illetve egyéb indokolt esetben az eltérő határidőt a megelőző havi munkaterv tartalmazza;
b) a HM TKF főosztályvezetője a beérkezett javaslatok alapján összeállított és pontosított munkaterv tervezetét legkésőbb minden hónap utolsó előtti hetének csütörtökéig megküldi a javaslatot tevő szervek, szervezetek vezetőinek, akik észrevételeiket, javaslataikat a tervezetben meghatározott határidőig teszik meg;
c) az egyeztetéseket követően elkészített munkatervet a HM TKF főosztályvezetője a HVKF egyetértésével felterjeszti a közigazgatási államtitkár részére jóváhagyásra;
d) a HM TKF főosztályvezető a jóváhagyott tervet megküldi a végrehajtásban érintett szervek, szervezetek vezetőinek úgy, hogy azt a tárgyhónapot megelőző hónap utolsó munkanapjáig megkapják.”

(2) Az Ut5. 7. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A munkatervhez a javaslatok és észrevételek továbbítása – azok vezetők által jóváhagyott/aláírt lapjának faxon történő egyidejű megküldésével –, valamint a jóváhagyott munkaterv kiadása elektronikus úton történik.”

10. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

(3) Ez az utasítás a hatálybalépését követő napon a hatályát veszti.

11. § A szolgálati, közszolgálati, közalkalmazotti jogviszonyon és munkaviszonyon kívüli tevékenységek díjazásáról szóló 99/2006. (HK 19.) HM utasítás

a) 1. § (2) bekezdésében a „köztisztviselők” szövegrész helyébe a „kormánytisztviselők”,

b) 10. § (2) bekezdésében a „köztisztviselő” szövegrész helyébe a „kormánytisztviselő”,

c) 6. § (2) bekezdésében a „honvédelmi miniszter” szövegrész helyébe „HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár”

szöveg lép.

12. § A honvédségi járművek fenntartásával kapcsolatos feladatok végrehajtásáról szóló 97/2009. (XII. 11.) HM utasítás

a) 3. § (2) bekezdésében a „HM kabinetfőnök (a továbbiakban: HM KF)” szövegrész helyébe a „HM közigazgatási államtitkár (a továbbiakban: HM KÁT)”,

b) 7. § (1) bekezdésében, 8. § (1) bekezdésében és 13. § (2) bekezdés c) pontjában a „HM KF” szövegrésze helyébe a „HM KÁT”,

c) 8. § (2) bekezdésében a „HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség vezérigazgatója” szövegrész helyébe a „HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal főigazgatója”

szöveg lép.

13. § A szolgálati könyvek és a főnökségi kiadványok kiadásának rendjéről szóló 93/2006. (HK 18.) HM utasítás 12. § (2) bekezdés b) pontjában a „HM kabinetfőnök” szövegrész helyébe a „HM közigazgatási államtitkár” szöveg lép.

14. § (1) Az Ut1.

a) 2. § felvezető szövegében a „köztisztviselője” szövegrész helyébe „kormánytisztviselője”,

b) 3. § (5) bekezdésében „a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség Nemzetközi és Szolgáltatási Igazgatóság (a továbbiakban: HM FLÜ NSZI)” szövegrész helyébe a „HM Protokoll és Rendezvényszervező Igazgatóság (a továbbiakban: HM PRI)”,

c) 4. §-ában és a 8. §-ban a „HM FLÜ NSZI” szövegrész helyébe a „HM PRI”,

d) 4. § b) pontjában és a 7. § (3) bekezdésében a „HM FLÜ NSZI-n” szövegrész helyébe a „HM PRI-n”,

e) 5. § (1) bekezdésében a „HM FLÜ NSZI-t” szövegrész helyébe a „HM PRI-t”,

f) 5. § (2) bekezdés f) pontjában a „HM FLÜ NSZI-nek” szövegrész helyébe a „HM PRI-nek”

szöveg lép.

(2) Az Ut2.

a) 4. § (2) bekezdésében a „HM kabinetfőnökét” szövegrész helyébe a „HM parlamenti államtitkárát”,

b) 4. § (5) bekezdésében a „HM kabinetfőnöke” szövegrész helyébe a „HM parlamenti államtitkára”,

c) 4. § (6)–(8) bekezdésében a „HM kabinetfőnök” szövegrész helyébe a „HM parlamenti államtitkár”,

d) 4. § (8) bekezdésébe a „HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség (a továbbiakban: HM KPÜ)” szövegrész helyébe „HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal (a továbbiakban: HM KPH)”,

e) 4. § (9) bekezdésében a „HM kabinetfőnöknek” szövegrész helyébe a „HM parlamenti államtitkárnak”,

f) 4. § (12) bekezdésében a „HM Központi Ellenőrzési és Hatósági Hivatal” szövegrész helyébe a „HM Belső Ellenőrzési Hivatal”,

g) 4/D. § (6) bekezdésében a „HM KTF” szövegrész helyébe a „HM TKHH”

szöveg lép.

(3) Az Ut3.

a) 2. §-ának l) pontjában a „HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökségtől (a továbbiakban: HM KPÜ)” szövegrész helyébe a „HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivataltól (a továbbiakban: HM KPH)”,

b) 6. §-ában, 8. § (1) bekezdésében, 12. §-ában, valamint 13. § (4) bekezdésében a „HM KPÜ” szövegrész helyébe a „HM KPH”,

c) 7. § (1) bekezdésében a „honvédelmi miniszter” szövegrész helyébe a „HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár”,

d) 7. § (1) bekezdésében, valamint a 7. § (3) bekezdésének b) pontjában a „HM KPÜ vezérigazgatója” szövegrész helyébe a „HM KPH főigazgatója”,

e) 7. § (3) bekezdésében a „HM KPÜ-nél” szövegrész helyébe a „HM KPH-nál”,

f) 7. § (3) bekezdése b) pontjának bb) alpontjában a „HM FLÜ”, bc) alpontjában a „HM IÜ”, 8. § (1) bekezdésében az „a HM FLÜ, a HM IÜ” szövegrész helyébe az „a HM FHH”

szöveg lép.

(4) Az Ut4.

a) 3. § (1) és (2) bekezdésében, a 4. § (3) bekezdésében a „HM SZF” szövegrész helyébe a „HVK SZCSF”,

b) 4. § (3) bekezdésében, valamint 6. §-ában a „HM KPÜ” szövegrész helyébe a „HM KPH”

szöveg lép.

1

Az utasítás a 10. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2011. május 15. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére