• Tartalom

61/2011. (IX. 30.) KIM utasítás

61/2011. (IX. 30.) KIM utasítás

a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Cafetéria Szabályzatának kiadásáról szóló 4/2011. (I. 25.) KIM utasítás módosításáról1

2011.10.01.

A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 49/F. §-a, valamint a köztisztviselők cafetéria-juttatásának részletes szabályairól szóló 305/2009. (XII. 23.) Korm. rendelet, továbbá a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény alapján – figyelemmel a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (2) bekezdésére – a következő utasítást adom ki:

1. § A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Cafetéria Szabályzatának kiadásáról szóló 4/2011. (I. 25.) KIM utasítás (a továbbiakban: KIM utasítás) 1. § (4) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A cafetéria-juttatások rendszere a következő, a munkatársak által választható béren kívüli juttatásokat tartalmazza:)

b) Széchenyi Pihenő Kártya,”.

2. § A KIM utasítás „Üdülési csekk” alcíme helyébe a következő alcím lép:

„Széchenyi Pihenő Kártya
4. § (1) A Széchenyi Pihenő Kártyával (a továbbiakban: kártya) igénybe vehető támogatás igénylése során a munkatárs figyelembe veszi a más juttatótól a tárgyévben ilyen jogcímen kapott támogatás összegét, továbbá a más juttatótól származó támogatás összegéről nyilatkozatot ad.
(2) A támogatás juttatása során a minisztérium elektronikus utalványokat vásárol a kártyakibocsátó intézménytől, és azokat a kártyán mint elektronikus utalványkártyán keresztül biztosítja a munkatárs számára.
(3) A kártya megrendelése a munkatárs igénylése alapján a minisztérium feladata, a kártya megrendelésével, használatával, a támogatás igénybevételével kapcsolatban a munkatársat semmilyen költség nem terheli.
(4) A pótkártya, illetve a közeli hozzátartozó és – az élettársi kapcsolatról tett nyilatkozat szerint – az élettárs részére a társkártya megrendelése a munkatárs igénylése alapján a minisztérium feladata; a társkártya, valamint a pótkártya előállítási és kézbesítési költségei – társ-, illetve pótkártyánként – a munkatársat terhelik, azok a cafetéria-keretösszeg terhére nem teljesíthetők.
(5) Az elektronikus utalványokat a minisztérium a munkatárs nyilatkozata szerint meghatározott összegben, egyszerre tölti fel.
(6) A tárgyévben kártya útján adott, a következő naptári év december 31-ig fel nem használt támogatás visszatérítésére nincs lehetőség.”
11. § Jelen utasításnak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Cafetéria Szabályzatának kiadásáról szóló 4/2011. (I. 25.) KIM utasítás módosításáról szóló 61/2011. (IX. 30.) KIM utasítással megállapított 1. § (4) bekezdés b) pontja szerinti Széchenyi Pihenő Kártya juttatást azok a munkatársak választhatják, akik 2011. október 1-jén még nem tettek a 2011. évre vonatkozó cafetéria-nyilatkozatot.”

4. § Ez az utasítás 2011. október 1-jén lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

Az utasítás a 4. § alapján hatályát vesztette 2011. október 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére