• Tartalom

62/2011. (VI. 2.) HM utasítás

62/2011. (VI. 2.) HM utasítás

a Nyomtatványrendszeresítő Bizottság felállításáról és működésének rendjéről, valamint a nyomtatványrendszeresítés, -módosítás és hatályon kívül helyezés szabályairól szóló 131/2006. (HK 24.) HM utasítás módosításáról1

2011.06.03.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontja alapján a Nyomtatványrendszeresítő Bizottság felállításáról és működésének rendjéről, valamint a nyomtatványrendszeresítés, -módosítás és hatályon kívül helyezés szabályairól szóló 131/2006. (HK 24.) HM utasítás módosításáról a következő utasítást adom ki:

1. § A Nyomtatványrendszeresítő Bizottság felállításáról és működésének rendjéről, valamint a nyomtatványrendszeresítés, módosítás és hatályon kívül helyezés szabályairól szóló 131/2006. (HK 24.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe, közvetlen, illetve fenntartói irányítása alá, valamint a felügyelete alá tartozó szervezetekre, továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezetire (a továbbiakban együtt: katonai szervezetek) terjed ki.”

2. § Az Ut. 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

2. § (1) A katonai szervezetek egészét, vagy jelentős részét érintő nyomtatványok rendszeresítésére, módosítására, illetve hatályon kívül helyezésére a Honvéd Vezérkar főnöke (a továbbiakban: HVKF) véleményező-javaslattevő szerveként Nyomtatványrendszeresítő Bizottság (a továbbiakban: NYRB) működik.
(2) Az NYRB elnöke: a HVKF helyettese.
(3) Az NYRB titkára: a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal (a továbbiakban: HM FHH), Hadfelszerelési Igazgatóság, Hadtáp Osztály osztályvezetője.
(4) Az NYRB tagjai:
a) a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály főosztályvezetője,
b) a HM Jogi Főosztály főosztályvezetője,
c) a HM Gazdasági Tervezési Főosztály főosztályvezetője,
d) a Honvéd Vezérkar (a továbbiakban: HVK) Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke,
e) a HVK Hadműveleti Csoportfőnökség csoportfőnöke,
f) a HVK Logisztikai Csoportfőnökség csoportfőnöke,
g) a HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke,
h) a HVK Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség csoportfőnöke,
i) a HVK Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnöke,
j) a HVK Egészségügyi Csoportfőnökség csoportfőnöke,
k) a HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal főigazgatója,
l) a Magyar Köztársaság Katonai Biztonsági Hivatal főigazgatója.
(5) Az NYRB tagját akadályoztatás esetén szervezetszerű helyettese képviseli.”

3. § Az Ut. 3. § (1) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A nyomtatványok rendszeresítésére, a rendszeresített nyomtatványok módosítására, illetve hatályon kívül helyezésére a HM főosztály-vezetői, a HVK csoportfőnökei, a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe, közvetlen, illetve fenntartói irányítása alá, valamint a felügyelete alá tartozó szervezetek vezetői, továbbá az MH ÖHP parancsnoka tehetnek javaslatot, melyet az NYRB-titkár útján kell felterjeszteni az NYRB elnökének.”

4. § Az Ut. 4. § d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az új nyomtatvány rendszeresítésére, a használatban lévő nyomtatvány belső tartalmának, illetőleg rovatrendjének módosítására, továbbá az elavult nyomtatvány hatálytalanítására irányuló előterjesztésnek a következőket kell tartalmaznia:)

d) az új nyomtatvány szigorú számadás-kötelezettségére, későbbi (kitöltést követő) minősíthetőségére vonatkozó igényt,”

5. § (1) Az Ut. 5. § (5)–(6) bekezdései helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A HVKF az NYRB elnökének előterjesztése alapján parancsot ad ki a nyomtatvány rendszeresítéséről, módosításáról, illetve hatályon kívül helyezéséről.
(6) A nyomtatvány rendszeresítéséről, módosításáról, illetve hatályon kívül helyezéséről szóló parancsot a HM hivatalos lapjában közzé kell tenni.”

(2) Az Ut. 5. §-a a következő (7) bekezdéssel egészül ki:

„(7) Egyes rendszeresített közérdekű nyomtatványok, az NYRB elnökének döntése alapján, a HM hivatalos honlapján is közzétehetők.”

6. § Az Ut. 6. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A nyomtatvány rendszeresítéséről szóló parancs megjelenését követően a HM FHH főigazgatója gondoskodik a nyomtatvány MH Geoinformációs Szolgálat útján történő legyártatásáról, illetve beszerzéséről.”

7. § (1) Az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba,

(2) Az utasítás a hatálybalépését követő harmadik napon hatályát veszti.

1

Az utasítás a 7. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette 2011. június 6. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére