• Tartalom

63/2011. (VI. 10.) HM utasítás

63/2011. (VI. 10.) HM utasítás

a munkaköri jegyzékekről és az állománytáblákról szóló 138/2006. (HK 1/2007.) HM utasítás módosításáról1

2011.06.13.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontja és (2) bekezdése alapján a munkaköri jegyzékekről és az állománytáblákról szóló 138/2006. (HK 1/2007.) HM utasítás módosításáról a következő utasítást adom ki:

1. § (1) A munkaköri jegyzékekről és az állománytáblákról szóló 138/2006. (HK 1/2007.) HM utasítás (a továbbiakban: utasítás) 4. § d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A munkaköri jegyzék részletesen a következő adatokat tartalmazza:)

d) a rendfokozatot (a katonaállomány tekintetében az általános előmeneteli rend esetében a beosztáshoz rendszeresített rendfokozatot, a speciális előmeneteli rend esetében a beosztáshoz rendszeresített elérhető legmagasabb rendfokozatot), illetve a kormány-tisztviselői „kotv.”, kormányzati ügykezelői „koük.”, közalkalmazotti „ka.”, ügyészségi alkalmazott „üalk.”, munkavállaló „mv.” jelölést,”

(2) Az utasítás 4. § f) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A munkaköri jegyzék részletesen a következő adatokat tartalmazza:)

f) a munkaköri azonosító kódot, a kormánytisztviselő, kormányzati ügykezelő, közalkalmazott, ügyészségi alkalmazott, valamint munkavállaló esetében a munkaköri azonosító kód oszlopában az adott beosztásra vonatkozóan előírt nemzetbiztonsági ellenőrzés szintjének „A”, „B”, „C” jelölését, illetve kötelező nemzetbiztonsági ellenőrzés hiányában a „Z” jelölést,”

2. § Az utasítás 6. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A tárcaszintű létszámgazdálkodással kapcsolatos szakmai javaslattevő, döntés-előkészítő és koordinációs, valamint gazdálkodó tevékenységet – a Honvéd Vezérkar (a továbbiakban: HVK) Haderőtervezési Csoportfőnökség (a továbbiakban: HVK HTCSF) bevonásával – a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály (a továbbiakban: HM TKF) végzi.”

3. § (1) Az utasítás 8. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A HM munkaköri jegyzékét, illetve a vonatkozó módosításokat – az érintett HM-szervek, a HVKF alárendeltségébe tartozó minisztériumi szervek esetében a HVK HTCSF bevonásával – a HM TKF készíti elő. A HVKF által támasztott szakmai követelmények érvényesítése a HVK HTCSF kötelező közreműködésén, bedolgozásán keresztül valósul meg.”

(2) Az utasítás 8. § (4)–(8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A HM-szervezetek munkaköri jegyzékét – az érintett szervezetek vezetőinek javaslatai alapján – a HM TKF készíti elő és a HM KÁT, valamint a szervezet közvetlen irányítását végző helyettes államtitkár útján terjeszti fel jóváhagyásra.
(5) A HM, valamint a HM-szervezetek munkaköri jegyzékeit a HM KÁT előterjesztése alapján a miniszter hagyja jóvá.
(5a) A munkaköri jegyzékek módosításait – amennyiben azok szervezeti változással járnak (szervezeti elem megszüntetése, új létrehozása, létszámnövelés) – a HM KÁT hagyja jóvá.
(5b) Amennyiben a módosítások az (5a) bekezdés szerinti változást nem tartalmaznak – az érintett szervezet közvetlen irányítását végző államtitkár, helyettes államtitkár illetve kabinetfőnök egyetértésével az érintett szervezet vezetőjének felterjesztett javaslat alapján – a HM TKF készíti elő, és a HM tervezési és koordinációs főosztályvezetője hagyja jóvá.
(6) A katonai nemzetbiztonsági szolgálatok állománytábláikat és azok helyesbítő íveit, a ZMNE a munkaköri jegyzékét és annak helyesbítő íveit a HM TKF-fel együttműködve készítik elő, és azokat a szervezet vezetője – a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével – a HM KÁT útján terjeszti fel jóváhagyásra a miniszterhez.
(7) A HVKF közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek, valamint a Magyar Honvédség katonai szervezeteinek állománytábláit a HVK HTCSF készíti elő és azokat jóváhagyáshoz történő előterjesztés előtt – létszám-gazdálkodási feladatok és követelmények megvalósítása érdekében – egyezteti a HM TKF-fel. Az egyeztetett állománytáblákat a HVK haderőtervezési csoportfőnöke előterjesztése alapján a HVKF hagyja jóvá.
„(8) A HVKF közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek, valamint a Magyar Honvédség katonai szervezetei állománytábláinak helyesbítő íveit a HVK HTCSF készíti el és azokat a HVK haderőtervezési csoportfőnöke hagyja jóvá. A helyesbítő íveket, amennyiben azok létszámmódosítást tartalmaznak, vagy állományarány-változással járnak, jóváhagyás előtt a készítő HM-szerv egyezteti a HM TKF-fel.”
(3) Az utasítás 8. § (11) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(11) A munkaköri jegyzékek, illetve az állománytáblák, valamint ezek helyesbítő ívei – a HM KÁT, illetve a HVKF által engedélyezettek kivételével – szervezési időszakonként kerülnek kiadásra. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖHP) és alárendeltjei vonatkozásában, az MH ÖHP parancsnoka, míg a HVKF közvetlen alárendeltségében lévő szervezetek vonatkozásában a szervezet parancsnoka rendelkezik javaslattételi joggal. Az új állománytáblákat a HVK HTCSF-re történő megküldés előtt egyeztetni kell a szakmailag illetékes HM-főosztályokkal, csoportfőnökségekkel, valamint az érintett szakma kamarai jogkört gyakorlójával. A szervezési időszaktól eltérő állománytábla, illetve munkaköri jegyzék módosításra vonatkozó javaslatokat, helyesbítő ív tervezeteket a hatálybalépés tervezett időpontját megelőzően legalább 60 munkanappal beérkezőleg kell a készítő HM-szerv részére megküldeni.”

4. § Az utasítás 8. §-a a következő (13) bekezdéssel egészül ki:

„(13) A munkaköri jegyzékeket, állománytáblákat és azok helyesbítő íveit legalább 30 nappal a hatálybalépésüket megelőzően kell kiadni.”

5. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő 3. napon lép hatályba.

(2) Az utasítás

a) 1. §-ában a „miniszter alárendeltségébe, valamint közvetlen és fenntartói irányítása, továbbá felügyelete alá tartozó” szövegrész helyébe „a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe, közvetlen és fenntartói irányítása, valamint felügyelete alá tartozó”,

b) 2. § (1) bekezdésében az „Állami Egészségügyi Központ (Honvéd, Rendészeti és Vasút-egészségügyi Központ) (a továbbiakban: ÁEK)” szövegrész helyébe a „Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központ (Honvéd, Rendészeti és Vasút-egészségügyi Központ)”,

c) 2. § (2) bekezdésében a „HM Honvéd Vezérkar főnök (a továbbiakban: HM HVKF)” szövegrész helyébe a „Honvéd Vezérkar főnöke (a továbbiakban: HVKF)”,

d) 4. § c) pontjában a „köztisztviselő munkakör” szövegrész helyébe a „kormánytisztviselő munkakör”,

e) 6. § (1) bekezdésében a „HM Kabinetfőnök” szövegrész helyébe a „HM közigazgatási államtitkár (a továbbiakban: HM KÁT)”

szöveg lép”

(3) Hatályát veszti az utasítás 4. § h) pontja.

(4) Az utasítás a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

Az utasítás az 5. § (4) bekezdése alapján hatályát vesztette 2011. június 14. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére