• Tartalom

66/2011. (VI. 10.) HM utasítás

66/2011. (VI. 10.) HM utasítás

a honvédségi szolgálati személygépkocsi lakás és munkahely közötti utazásra történő használatának szabályozásáról szóló 112/2010. (XII. 29.) HM utasítás módosításáról1

2011.06.11.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontja, valamint 97. § (1) bekezdésének n) és o) pontja alapján – figyelemmel a honvédségi járművek fenntartásáról szóló 18/2009. (XII. 18.) HM rendelet 4. § (3) bekezdésében foglaltakra – a következő utasítást adom ki:

1. § A honvédségi szolgálati személygépkocsi lakás és munkahely közötti utazásra történő használatának szabályozásáról szóló 112/2010. (XII. 29.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) 2. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Amennyiben a 3. § (4) bekezdésében meghatározott beosztást betöltő személy lakása, valamint a munkahelye nem azonos településen vagy annak vonzáskörzetében van, a személygépkocsi hétvégi egyszeri haza- és visszautazásra történő használatát a szolgálati út betartásával a HM közigazgatási államtitkár a miniszter átruházott jogkörében engedélyezheti.”

2. § Az Ut. 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

3. § (1) A honvédségi szolgálati személygépkocsi használatára a miniszter, államtitkár, közigazgatási államtitkár, a helyettes államtitkár, a kabinetfőnök az állami vezetők és az államigazgatási szervek köztisztviselői számára biztosított juttatásokról és azok feltételeiről szóló 192/2010. (VI. 10.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) szabályai alapján jogosultak.
(2) A honvédségi szolgálati személygépkocsi használatára – a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 101. § (6) bekezdésére figyelemmel – a Honvéd Vezérkar főnöke és helyettese az R. szabályai alapján jogosultak.
(3) A honvédségi szolgálati személygépkocsi használatára a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok főigazgatói és helyettesei a Honvéd Vezérkar főnökét, a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok főigazgatóit, illetve azok helyetteseit megillető vezetői juttatásokról szóló 9/2008. (IV. 15.) HM rendelet 2. § c) pontja alapján jogosultak.
(4) A 2. §-ban meghatározott személygépkocsi-használatra jelen utasítás alapján jogosult:
a) a Miniszteri Kabinet miniszteri főtanácsadói és a miniszteri biztosok,
b) a HM főosztályvezetők, a Honvéd Vezérkar csoportfőnökei, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója,
c) a Katonai Főügyészség, Katonai Ügyek Főosztálya főosztályvezetője, a Katonai Fellebbviteli Ügyészség ügyészségvezetője, a területi katonai ügyészségek ügyészségvezetői,
d) a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora és főtitkára,
e) a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal főigazgatója,
f) a HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal főigazgatója,
g) a HM Védelmi Hivatal főigazgatója,
h) a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum főigazgatója,
i) a HM Protokoll és Rendezvényszervező Igazgatóság igazgatója,
j) a HM Hatósági Hivatal igazgatója,
k) a HM Belső Ellenőrzési Hivatal igazgatója,
l) a HM Nemzetközi Együttműködési és Fegyverzet-ellenőrzési Hivatal igazgatója,
m) a HM Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatal igazgatója,
n) a HM Tábori Lelkészi Szolgálat tábori püspökei és a vezető tábori rabbi,
o) az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖHP) parancsnoka,
p) az MH ÖHP törzsfőnöke,
q) az MH ÖHP parancsnokhelyettesei,
r) az MH ÖHP törzsfőnökhelyettese,
s) a Honvéd Vezérkar főnöke közvetlen alárendeltségébe tartozó és az MH ÖHP alárendeltségébe tartozó önálló állománytáblával rendelkező szervezetek parancsnokai,
t) az MH vezénylő zászlósa,
u) a Honvédkórház – Állami Egészségügyi Központ (Honvéd, Rendészeti és Vasút-egészségügyi Központ) főigazgatója és a főigazgató katonai helyettese.
(5) A (4) bekezdésben meghatározott beosztást betöltő személyt megbízás alapján helyettesítő személyt a megbízás időtartamára megilleti a személygépkocsi lakás és munkahely közötti utazásra történő használata.”

3. § Az Ut. 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A személygépkocsi gépkocsivezető biztosításával történő igénybevételét indokolt kérelemre a szolgálati út betartásával a HM közigazgatási államtitkár a miniszter átruházott jogkörében engedélyezheti.”

4. § Az Ut. 5. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az egyedi engedély iránti kérelmet az illetékes szolgálati elöljáró (felettes) vagy elöljáró parancsnok javaslatával együtt a szolgálati út betartásával a HM közigazgatási államtitkárhoz kell felterjeszteni, aki a honvédségi szolgálati személygépkocsi lakás és munkahely közötti utazásra történő használatát a miniszter átruházott jogkörében eljárva engedélyezheti.”

5. § Az Ut. 14. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az (1) bekezdésben meghatározott jogosultak részére a személygépkocsi lakás és munkahely közötti utazásra történő használatát az 5. §-ban meghatározottak szerint a HM közigazgatási államtitkár a miniszter átruházott jogkörében eljárva engedélyezheti.”

6. § (1) Az Ut. 2. § (2) bekezdése jelen utasítással történő módosításának hatályba lépését követően a személygépkocsi hétvégi egyszeri haza- és visszautazásra történő használatára már nem jogosult személyektől az engedélyeket az MH LEK haladéktalanul bevonja, és a szerződéseket megszünteti. Az utasítás hatályba lépését követően a hétvégi egyszeri haza- és visszautazás tekintetében az Ut. módosított szabályai szerint kell eljárni.

(2) Az Ut. alapján jogosult, és jelen utasítás szerint továbbra is jogosult személyek a korábban kiadott engedélyek és szerződések alapján használhatják a személygépkocsit.

7. § (1) Az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

(2) Az Ut.

a) 2. § (1) bekezdésében a „3. §-ban” szövegrész helyébe a „3. § (4) bekezdésében

b) 8. § (3) bekezdésében a „3. § (1) bekezdése” szövegrész helyébe a „3. § (4) bekezdése”,

c) 13. § (4) bekezdésében a „honvédelmi miniszternél” szövegrész helyébe a „HM közigazgatási államtitkárnál”,

d) 1. melléklet 1. pontjában a „3. §-ában” szövegrész helyébe a „3. § (4) bekezdésében

e) 2. melléklet 10. pontjában a „honvédelmi miniszter” szövegrész helyébe a „HM közigazgatási államtitkár”

szöveg lép.

(3) Hatályát veszti az Ut. 5. § (1) bekezdésének és 2. melléklete 2. pontjának „miniszteri” szövegrésze, valamint 16–18. §-a.

(4) Az utasítás 2011. július 31-én hatályát veszti.

1

Az utasítás a 7. § (4) bekezdése alapján hatályát vesztette 2011. július 31. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére