• Tartalom

76/2011. (XII. 29.) NEFMI rendelet

76/2011. (XII. 29.) NEFMI rendelet

egyes sport tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról1

2011.12.30.

A sportról szóló 2004. évi I. törvény 79. § (3) bekezdés a) pontjában és az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 124. § (9) bekezdésében, az 5. § tekintetében a sportról szóló 2004. évi I. törvény 79. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII.1.) Korm. rendelet 41. § k) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII.1.) Korm. rendelet 73. § b) és c) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben – a következőket rendelem el:

1. § (1) Az állami sportcélú támogatások felhasználásáról és elosztásáról szóló 4/2011. (II. 28.) NEFMI rendelet (a továbbiakban: R.) 33. § (1) bekezdés b) és c) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

[(1) A miniszter „Az olimpiai mozgalommal összefüggő, valamint egyéb, a sport stratégiai fejlesztését szolgáló feladatok támogatására” előirányzat terhére a MOB-on keresztül támogatja a versenysport és az olimpiai felkészülés alábbi szakmai feladatait:]

b) az országos sportági szakszövetségek és az országos sportági szövetségek működését úgy, hogy a támogatás kedvezményezettje az NSSZ, amely a támogatást az országos sportági szakszövetségeknek, valamint az országos sportági szövetségeknek továbbadja, és azokat a támogatás felhasználásáról elszámoltatja;
c) a Nemzetközi Sportszövetségek Szövetségének (Sportaccord) Világjátékaira való felkészülés szakmai feladatainak ellátását úgy, hogy a támogatás kedvezményezettje az NSSZ, amely a támogatást az országos sportági szakszövetségeknek, valamint az országos sportági szövetségeknek továbbadja, és azokat a támogatás felhasználásáról elszámoltatja;”

(2) Az R. 33. § (1) bekezdése a következő i) ponttal egészül ki:

[(1) A miniszter „Az olimpiai mozgalommal összefüggő, valamint egyéb, a sport stratégiai fejlesztését szolgáló feladatok támogatására” előirányzat terhére a MOB-on keresztül támogatja a versenysport és az olimpiai felkészülés alábbi szakmai feladatait:]

i) a 2012. évi londoni nyári olimpián és paralimpián való részvétellel összefüggő előzetes feladatokat.”

(3) Az R. 33. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(3) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti támogatást az MPB, az országos sportági szakszövetségek, az országos sportági szövetségek, a fogyatékosok országos sportszövetségei, valamint a sérülés-specifikus sportszövetségek a jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egységeik, továbbá – a magyar sportágak olimpiai és paralimpiai eredményességét is figyelembe véve – a tagszervezeteikként működő sportszervezetek (műhelyek) részére továbbadhatja.”

2. § Az R. 34. §-a a következő (8) bekezdéssel egészül ki:

„(8) A 33. § (1) bekezdés i) pontjában meghatározott támogatás felhasználása során a 2012. évi londoni nyári olimpián és paralimpián való részvétellel összefüggésben előzetesen felmerülő dologi kiadások számolhatók el.”

3. § (1) Az R. 41. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(2) Az (1) bekezdésben meghatározott előirányzat terhére nyújtott támogatást a Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség, valamint a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete a MOB-bal kötött szerződésben megjelölt – pályázati úton, eredményességi szempontok figyelembevétele alapján kiválasztott – sportegyesületeknek, sportiskoláknak és tagszervezeteinek, továbbá a területi szintű feladatellátás céljából területi diáksport szövetségeinek, míg a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara az (1) bekezdés k) pontja szerinti támogatást sportegyesületek részére továbbadhatja.”

(2) Az R. 41. § (3) bekezdés g) pontja helyébe a következő rendelkezés lép, egyidejűleg a (3) bekezdés a következő h)–k) pontokkal egészül ki:

[(3) Az (1) bekezdés alapján szakmai feladatok ellátására nyújtott támogatás tekintetében]

g) a támogatás legfeljebb 35%-áig a munkaviszonyban, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban foglalkoztatott sportszakemberek juttatásai, a munkaadókat terhelő járulékok, valamint a gazdasági vezetéssel és könyveléssel kapcsolatos költségek,
h) a hazai és külföldi versenyeken, edzőtáborokban, más szakmai programokon való részvétel költségei,
i) a versenyrendezés (beleértve a jogdíjakat is) és más szakmai rendezvények, képzések, továbbképzések megrendezésének költségei,
j) a sportszervezet tulajdonában, vagyonkezelésében lévő, vagy az általa bérelt vagy más jogcímen használt, a felkészülésre vagy edzőtáborozásra szolgáló sportlétesítmény fenntartásával, működtetésével összefüggő költségek,
k) pálya- és létesítménybérleti, -használati díjak
számolhatóak el.”

4. § Az R. 57. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

57. § A miniszter a „Felkészítést végző sportszakemberek támogatása” előirányzat terhére – a MOB-on keresztül – támogatja a Héraklész Programban részt vevő edzők tevékenységét, valamint az olimpiai, paralimpiai, speciális világjáték-válogatott kerettag sportolók felkészítésében részt vevő sportszakemberek részére Gerevich Aladár-sportösztöndíj folyósítását. A támogatás a 36–38. §-ban foglaltak szerint történik.”

5. § A látvány-csapatsportok támogatásával összefüggő sportfejlesztési program jóváhagyására és a támogatási igazolás kiadására irányuló hatósági eljárásban fizetendő igazgatási szolgáltatási díjról szóló 39/2011. (VI. 30.) NEFMI rendelet 2. mellékletében szereplő táblázat 3. sorának B oszlopában a „10400126-21413218-00000000” szövegrész helyébe a „10400126-49485049-54531081” szöveg lép.

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

A rendelet a 6. § alapján hatályát vesztette 2011. december 31. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére