• Tartalom

8/2011. (III. 16.) BM rendelet

8/2011. (III. 16.) BM rendelet

a belügyminiszter irányítása alá tartozó költségvetési szervek hivatásos állományú tagjainak 2011. évi ruházati utánpótlási ellátmánya felhasználási rendjéről1

2011.03.19.

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 342. § (2) bekezdés 6. és 11. pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 37. § d), e), f), g), n) és q) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § 2011. évben a rendőrség, a büntetés-végrehajtási szervek és a hivatásos katasztrófavédelmi szervek hivatásos állománya részére a ruházati utánpótlási ellátmányt a belügyminiszter irányítása alá tartozó szervek, valamint a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok egyenruha-ellátásra jogosult személyi állományának ruházati és öltözködési szabályzatáról szóló 14/2010. (XII. 31.) BM rendelet (a továbbiakban: RUSZ) és az e rendeletben meghatározott szabályok alapján kell biztosítani.

2. § A rendőrség, a büntetés-végrehajtási szervek és a hivatásos katasztrófavédelmi szervek 3. és 4. § szerinti hivatásos állománya a 2011. évi ruházati utánpótlási ellátmány terhére az e rendeletben meghatározott természetbeni ellátásban részesül a ruházati utánpótlási ellátmány mértékének 50%-áig.

3. § Természetbeni ellátásban részesülnek a 4. §-ban meghatározott kivétellel

a) a rendőrség – a Nemzeti Védelmi Szolgálat, valamint a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet kivételével –, RUSZ 1. melléklet 1. pont szerinti, a 2. melléklet 1. pont szerinti, valamint a 3. mellékletben meghatározott egyen-, vegyes, polgári ruhás és tábornoki normába sorolt hivatásos állományú tagjai,

b) a büntetés-végrehajtási szervek a RUSZ 4. mellékletében meghatározott egyen-, vegyes, valamint vezetői normába sorolt hivatásos állományú tagjai, valamint

c) a hivatásos katasztrófavédelmi szervek a RUSZ 5. mellékletében meghatározott egyen- és vegyes ruhás normába sorolt hivatásos állományú tagjai.

4. § Nem részesül természetbeni ellátásban, aki

a) rendelkezési állományban van, kivéve a Belügyminisztériumban, a Terrorelhárítási Központban, a Nemzetközi Oktatási és Polgári Válságkezelési Központban, a Rendőrtiszti Főiskolán vagy rendvédelmi oktatási intézményben szolgálatot teljesítő,

b) szülési szabadságon van, terhesség esetében orvosi igazolás alapján,

c) felmentési idejét tölti,

d) 2011. december 31-ig nyugállományba vonul,

e) 2010. évben alapellátásban részesült és a 2011. évi természetbeni ellátás cikkeit a ruházati utalványfüzet terhére hiánytalanul be tudja szerezni (2011. április 15-ig benyújtott számla esetében).

5. § Aki e rendelet alapján természetbeni ellátásban részesül, annak a ruházati utánpótlási ellátmány maradványrészét, 48 313 Ft-ot az április havi illetménnyel egyidejűleg – a 7. §-ban foglaltak figyelembevételével – kell kifizetni.

6. § Azon személy részére, aki a RUSZ alapján ruházati utánpótlási ellátmányra jogosult, és e rendelet alapján természetbeni ellátásban nem részesül, a ruházati utánpótlási ellátmány kifizetését az április havi illetménnyel egyidejűleg – a 7. §-ban foglaltak figyelembevételével – kell biztosítani.

7. § A 9. § szerinti természetbeni ellátás, valamint az esetleges túlellátás fedezetére együttesen jóváírt ruházati utánpótlási ellátmány összegének legfeljebb 70%-a tartható vissza.

8. § (1) A természetbeni ellátás cikkösszetételének méretbesorolásához szükséges méretfelvételt és az igények összesítését az állományilletékes parancsnoknak kell megszerveznie.

(2) A méretek pontos besorolásáért az igényjogosult a felelős.

(3) A gyártáshoz szükséges személyre szóló és összesített méretek közléséért a méreteket megadó szerv állományilletékes parancsnoka a felelős.

(4) A személyre szóló és összesített méreteket az e bekezdésben felsoroltak szerinti csoportosításban és összesítésben

a) az Országos Rendőr-főkapitányság, megyei (fővárosi) rendőr-főkapitányságonként, a rendvédelmi oktatási intézmények, a Készenléti Rendőrség, a Köztársasági Őrezred, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság,

b) az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, katasztrófavédelmi igazgatóságonként,

c) a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, büntetés-végrehajtási szervenként, valamint

d) a Terrorelhárítási Központ

elektronikus adathordozón és papíralapú méretfelvételi lapon állítja össze.

(5) A késedelmes vagy pontatlan megrendelés miatti ellátási késedelem felelőssége az igénylő szerv állományilletékes parancsnokát terheli.

(6) A természetbeni ellátásban érintett hivatásos állomány tagjait írásban tájékoztatni kell az egyenruházati cikkek áráról, legkésőbb az ellátás időpontjáig.

9. § A 3. §-ban meghatározott állománykategóriák természetbeni ellátása a következő cikkekből áll

a)

a rendőrségnél:

 

 

aa)

10M egységes rendészeti gyakorló nadrág

1 db,

 

ab)

10M egységes rendészeti gyakorló zubbony

1 db,

 

ac)

10M egységes rendészeti gyakorló dzseki

1 db,

 

ad)

10M egységes rendészeti gyakorló bakancs

1 pár,

 

ae)

hímzett tépőzáras rendfokozati jelzés

1 db,

 

af)

gyakorló póló

1 db,

 

ag)

szövetsapka (pilotka), sötétkék, szerelve

1 db,

b)

a büntetés-végrehajtási szerveknél:

 

 

ba)

10M egységes rendészeti gyakorló nadrág

1 db,

 

bb)

10M egységes rendészeti gyakorló zubbony

1 db,

 

bc)

10M egységes rendészeti gyakorló dzseki

1 db,

 

bd)

10M egységes rendészeti gyakorló bakancs

1 pár,

 

be)

hímzett tépőzáras rendfokozati jelzés

1 db,

 

bf)

hímzett karjelvény

2 db,

 

bg)

névkitűző, fém

1 db,

c)

a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél:

 

 

ca)

10M egységes rendészeti gyakorló nadrág

1 db,

 

cb)

10M egységes rendészeti gyakorló zubbony

1 db,

 

cc)

10M egységes rendészeti gyakorló dzseki

1 db,

 

cd)

10M egységes rendészeti gyakorló bakancs

1 pár,

 

ce)

hímzett tépőzáras rendfokozati jelzés

1 db,

 

cf)

hímzett karjelvény

2 db,

 

cg)

szövetsapka (pilotka), sötétkék, szerelve

1 db.

10. § A 2011. évben időarányos ruházati utánpótlási ellátmány keretében e rendelet alapján természetbeni ellátásban részesülő állomány részére is biztosítani kell a 9. § szerinti cikkösszetételt.

11. § (1) Az időarányos ruházati utánpótlási ellátmány összegét a RUSZ alapján ruházati utánpótlási ellátmányra jogosult részére ki kell fizetni, ha az nem haladja meg az éves ruházati utánpótlási ellátmány összegének 50%-át. A kifizetés során a 48 313 Ft-ot a következő évi ruházati utánpótlási ellátmány terhére túlellátásként kell előjegyezni. A túlellátásként előjegyzett összeget a teljes kiegyenlítésig kell göngyölíteni.

(2) Amennyiben az időarányos ruházati utánpótlási ellátmány összege a 48 313 Ft-ot meghaladja, a RUSZ alapján ruházati utánpótlási ellátmányra jogosult részére a visszatartott összeg feletti maradványrészt kell kifizetni.

12. § A hivatásos szolgálati viszony 2011. évben történő megszűnése esetén, ha az érintett 2011. évben természetbeni ellátásban részesült, a 9. § alapján biztosított ruházatot vissza kell venni, és részére a ruházati utánpótlási ellátmányt a visszatartott összeggel együtt a RUSZ 27. § (3)–(5) bekezdésében foglaltaknak megfelelően kell biztosítani.

13. § Az 1. §-ban meghatározott szervek közötti áthelyezés esetén, amennyiben a természetbeni ellátás még nem történt meg, az áthelyezett felmért méretadatait az átadásra kerülő ruházati ellátási dokumentáció részeként kell átadni.

14. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 3. napon lép hatályba.

15. § Ez a rendelet 2012. január 1-jén hatályát veszti.

1

A rendelet a 15. § alapján hatályát vesztette 2012. január 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére