• Tartalom

88/2011. (VIII. 4.) HM utasítás

88/2011. (VIII. 4.) HM utasítás

a Többnemzetiségű Műszaki Zászlóalj működéséhez kapcsolódó Irányító Csoport, Többnemzetiségű Munkacsoport és Titkárság megalakításáról

2011.08.05.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontja alapján a következő utasítást adom ki:

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a miniszter közvetlen alárendeltségébe, közvetlen és fenntartói irányítása, valamint felügyelete alá tartozó szervezetekre, továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire terjed ki.

2. § (1) A Többnemzetiségű Műszaki Zászlóalj (a továbbiakban: Zászlóalj) működéséhez kapcsolódó Irányító Csoport (a továbbiakban: ICS) magyar tagjai:

a) a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese (a továbbiakban: HVKFH),

b) a HM Védelempolitikai Főosztály főosztályvezetője,

c) az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖHP) parancsnoka.

(2) Amennyiben a Megállapodás szerint az ICS elnöki posztját a Magyar Köztársaság tölti be, az ICS elnökeként a HVKFH jár el.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott személyeket az ICS ülésein az általuk kijelölt személyek képviselhetik.

(4) Az ICS számára a Magyar Köztársaság Kormánya, Románia Kormánya, a Szlovák Köztársaság Kormánya és Ukrajna Kormánya között Többnemzetiségű Műszaki Zászlóalj létrehozásáról szóló, 2002. január 18-án, Budapesten aláírt Megállapodás (a továbbiakban: Megállapodás), illetve a 2011. január 18-án hatályba lépett, a Megállapodás végrehajtásáról szóló Technikai Megállapodásban (a továbbiakban: Technikai Megállapodás) előírt feladatok magyar részről történő végrehajtásáért a HVKFH a felelős.

3. § (1) A Zászlóalj működéséhez kapcsolódó Többnemzetiségű Munkacsoport (a továbbiakban: TM) magyar tagjai:

a) a Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökség (a továbbiakban: HVK HDMCSF) csoportfőnöke,

b) a HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal főigazgatója,

c) a HM Jogi Főosztály főosztályvezetője,

d) az MH ÖHP parancsnoka,

által kijelölt egy-egy személy.

(2) Amennyiben a Megállapodás szerint a TM elnöki posztját a Magyar Köztársaság tölti be, a TM elnökeként a HVK HDMCSF csoportfőnöke által kijelölt személy jár el.

(3) A TM számára a Megállapodásban, illetve a Technikai Megállapodásban előírt feladatok magyar részről történő végrehajtásáért a HVK HDMCSF csoportfőnöke a felelős.

4. § (1) A 2. § (2) bekezdésben meghatározott esetben a Megállapodás V. cikk (6) bekezdés b) pontja szerinti titkársági feladatok ellátására a HVK HDMCSF csoportfőnöke 3 személyt jelöl ki (a továbbiakban: Titkárság).

(2) A Titkárság feladata a Megállapodásban, illetve a Technikai Megállapodásban előirt feladatokon túl az ICS és a TM munkájának segítése és a szükséges technikai háttér biztosítása.

5. § (1) Az ICS, a TM, valamint a Titkárság működési és eljárási rendje a Megállapodásban, illetve a Technikai Megállapodásban foglaltak szerint történik.

(2) A TM-ben és a Titkárságban való részvételre kijelölt személyek folyamatos részvételét az üléseken, illetve az ezzel járó feladatok végrehajtásában biztosítani kell, elkerülhetetlen esetben helyettesítésükről megfelelően gondoskodni kell.

(3) Az ICS, a TM és a Titkárság feladatai végrehajtására kijelölt személyek részére a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény szerinti megbízási díj nem jár.

(4) Az ICS, a TM és a Titkárság kiküldetési és pénzügyi jellegű kiadásai a „Többnemzetiségű békemissziós katonai szervezetek képességkialakítása” nemzetközi keretében kerüljenek megtervezésre, míg a logisztikai és fenntartási kiadásokat az MH ÖHP és a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal az intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének rendjéről szóló HM utasítás alapján saját költségvetésében tervezik meg.

6. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti a Többnemzetiségű Műszaki Zászlóalj működéséhez kapcsolódó Irányító Csoport, Többnemzetiségű Munkacsoport és Titkárság megalakításáról szóló 20/2003. (HK 7.) HM utasítás.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére