• Tartalom

93/2011. (VI. 21.) Korm. rendelet

93/2011. (VI. 21.) Korm. rendelet

a Szervezetátalakítási alap jogcímcsoport előirányzat felhasználásának szabályairól szóló 20/2011. (III. 2.) Korm. rendelet módosításáról1

2011.06.22.

A Kormány a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló 2010. évi CLXIX. törvény 80. § (1) bekezdés e) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alkotmány 35. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Szervezetátalakítási alap jogcímcsoport előirányzat felhasználásának szabályairól szóló 20/2011. (III. 2.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

2. § (1) Az előirányzatból
a) központi költségvetési szerv,
b) társadalombiztosítási költségvetési szerv,
c) az Országgyűlés, a Kormány, a minisztérium, az országos hatáskörű szerv által önállóan vagy a felsoroltak bármelyikével közösen (a továbbiakban: állami alapító) alapított alapítvány, közalapítvány, továbbá az állami alapító által államháztartáson kívüli alapítóval közösen alapított alapítvány, közalapítvány,
d) az Országgyűlés vagy a Kormány által alapított közalapítvány, a Magyar Állam vagy központi költségvetési szerv többségi befolyása alatt álló nonprofit gazdasági társaság [a továbbiakban az a)–d) pontban foglaltak együtt: kedvezményezett] számára nyújtható támogatás.
(2) Támogatás
a) a kedvezményezett közfeladat-ellátásának módszereit, működését érintő jelentős átszervezésre, átalakításra (átalakulásra),
b) a kedvezményezett megszüntetésével összefüggő kiadások teljesítésére, és
c) az (1) bekezdésben meghatározott szervezetek 2010. december 31-ig felhalmozott tartozásállományának és annak kamatainak rendezésére, csökkentésére, illetve megvásárlására
nyújtható.
(3) A (2) c) pontban meghatározott esetben a támogatás nyújtásának nem feltétele, hogy a támogatást a tartozásállománnyal rendelkező szervezet kapja. Támogatás nyújtható azon szervezetek számára is, amelyek a tartozásállománnyal rendelkező szervezet tartozásállományának rendezését, csökkentését vagy megvásárlását részben vagy egészben vállalják. A támogatást ebben az esetben a kedvezményezettnek elkülönítetten kell kezelnie, és csak a tartozásállománnyal érintett szervezet korábbi tartozásállományának rendezésére, csökkentésére vagy megvásárlására fordíthatja.”

2. § Az R. 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

4. § Az előirányzatból
a) a kedvezményezett egyedi kérelme, és
b) a Kormány egyedi döntése alapján
nyújtható vissza nem térítendő támogatás.”

3. § Az R. az 5. §-át megelőzően a következő 4/A. §-sal és az azt megelőző 2/A. alcímmel egészül ki:

„2/A. A kedvezményezett egyedi kérelme alapján történő támogatás nyújtásának szabályai
4/A. § (1) A 4. § a) pontban meghatározott támogatási kérelmet a kedvezményezett közvetlenül nyújthatja be a miniszternek. A támogatási kérelemhez a 2. § a)–b) pontja szerinti szervezet esetében a fejezetet irányító szerv vezetője, a 2. § c) pontja szerinti szervezet esetében az állami alapító alapítói jogainak gyakorlója, a 2. § d) pontja szerinti szervezet esetében a tulajdonosi jogok gyakorlója kérelmet jóváhagyó döntését csatolni kell.
(2) A Kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szerv esetében a támogatás nyújtásának feltétele, hogy a kedvezményezett költségvetési szervhez költségvetési főfelügyelő vagy felügyelő kerül kirendelésre, kivéve, ha már működik (fő)felügyelő vagy kincstári biztos a szervnél.”

4. § Az R. a 6. §-át követően a következő alcímmel egészül ki:

„2/B. A Kormány egyedi döntése alapján történő támogatás nyújtásának szabályai
6/A. § (1) A 4. § b) pontban meghatározott egyedi döntést kezdeményező előterjesztés a miniszterrel közös előterjesztésben nyújtható be a Kormány részére. A döntést a Kormány nyilvános határozatban hozza meg.
(2) A Kormány határozata a támogatás valamennyi lényeges feltételéről rendelkezik, így különösen:
a) a kedvezményezett személyéről,
b) a támogatás összegéről, mértékéről,
c) a támogatott célról, illetve
d) a támogatási előlegről.”

5. § Az R. 7. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A kedvezményezett a 4. § a) pontjában meghatározott esetben támogatási szerződésben vállalja az intézkedési terv végrehajtását.”

6. § Az R. 8. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Támogatási előleg indokolt esetben nyújtható, ha ezt a kedvezményezett támogatási kérelme vagy a Kormány egyedi döntése is tartalmazza. Az előleg folyósítására több részletben is sor kerülhet.”

7. § (1) Az R. 5. § (1) bekezdésében az „igénynek” szövegrész helyébe a „kérelemnek” szöveg, 5. § (2) bekezdésében az „igényben” szövegrész helyébe a „kérelemben” szöveg, 5. § (3) bekezdésében az „igényhez” szövegrész helyébe a „kérelemhez” szöveg, 5. § (4) bekezdésében az „igényt” szövegrész helyébe a „kérelmet” szöveg, az „igényhez” szövegrész helyébe a „kérelemhez” szöveg, 6. § (1) bekezdésében az „igényt” szövegrész helyébe a „kérelmet” szöveg lép.

(2) Az R. 7. § (1)–(2) bekezdéseiben a „6. §” szövegrészek helyébe a „6–6/A. §” szöveg lép.

(3) Az R. 9. § (2) bekezdésében a „4. § (3)” szövegrész helyébe a „4/A. § (2)” szöveg lép.

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

A rendeletet a 222/2014. (IX. 4.) Korm. rendelet 2. § 308. pontja hatályon kívül helyezte 2014. szeptember 5. napjával. Alkalmazására lásd e hatályon kívül helyező rendelet 1. §-át.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére