• Tartalom

10/2012. (II. 16.) HM utasítás

10/2012. (II. 16.) HM utasítás

az intézményi bevételekkel kapcsolatos feladatokról szóló 1/2011. (I. 11.) HM utasítás módosításáról1

2012.02.17.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján, figyelemmel az (5) bekezdés a) pont af) alpontjában foglaltakra, az intézményi bevételekkel kapcsolatos feladatokról szóló 1/2011. (I. 11.) HM utasítás módosítására a következő utasítást adom ki:

1. § Az intézményi bevételekkel kapcsolatos feladatokról szóló 1/2011. (I. 11.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelemért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatra (a továbbiakban: KNBSZ), továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) terjed ki.”

2. § Az Ut. 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

2. § Ezen utasítás alkalmazásában a HM költségvetési fejezet központosított bevétele (a továbbiakban: központosított bevétel):
a) az inkurrencia értékesítés általános forgalmi adóval (a továbbiakban: áfa) csökkentett bevétele;
b) a munkahelyi étkeztetés térítési díjbevételének a bruttó térítési díj áfájával, az élelmezési pénznorma nettó összegével és a papír alapú étkezési utalványok visszaváltási költségével csökkentett összege;
c) a vállalkozási tevékenységből és a honvédelmi szervezetek alaptevékenysége ellátására rendelkezésre álló szabad kapacitás kihasználását célzó tevékenységek szabályairól, valamint a vállalkozási tevékenységgel kapcsolatos egyes kérdésekről szóló HM utasításban engedélyezett kiegészítő tevékenységekből származó bevétel ugyanezen HM utasításban meghatározott része;
d) a c) pont szerinti kiegészítő, és a KNBSZ katonai nemzetbiztonsági szakfeladatával összefüggő tevékenységek kivételével az alaptevékenységből – ide értve a helyiségek bérbeadását, valamint a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 36. § (1) bekezdés g) és (2) bekezdés b) pontja szerinti tevékenységeket is – származó minden terven felüli forint- és devizabevétel, amelyhez kapcsolódó kiadások fedezete költségvetési támogatás, támogatás értékű bevétel vagy természetbeni ellátás formájában biztosított, és annak honvédelmi szervezet részére történő visszatérítése vagy visszapótlása nem indokolt.”

3. § Az Ut. 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

4. § A honvédelmi szervezet költségvetési tervjavaslatában – a honvédelmi szervezetek működésének az államháztartás működési rendjétől eltérő szabályairól szóló 346/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 28/A. §-ában foglaltak figyelembevételével – nem tervezi a 2. § szerinti bevételeket.”

4. § Az Ut. 6. § (5) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A (4) bekezdés szerinti]

b) december havi bevételeket a honvédelmi szervezet átfutó tételként kezeli és a következő év januárjában a tárgyév előirányzatát terhelő teljesített bevételként könyveli.”

5. § Az Ut. 7. § b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A HM KPH a 6. § (4) bekezdése szerinti felterjesztés alapján]

b) a terven felül teljesített bevételek halmozott összegét a Korm. rendelet 28/A. §-ában és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 35. § (2) bekezdése szerint minősíti,”

6. § Az Ut.

a) 3. §-a nyitó szövegében a „HM utasításban” szövegrész helyébe a „miniszteri körlevélben”,

b) 10. §-ának első mondatában a „védelemgazdasági helyettes államtitkár” szövegrész helyébe a „védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár”,

szöveg lép.

7. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

Az utasítás a 7. §-a alapján hatályát vesztette 2012. február 18. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére