• Tartalom

1219/2012. (VI. 26.) Korm. határozat

1219/2012. (VI. 26.) Korm. határozat

a törökbálinti Bálint Márton Iskola és Sportközpont beruházás befejezéséről és egyéb, PPP konstrukcióban létesült sportlétesítményekről

2012.06.26.

1. A Kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy tegye meg a törökbálinti Bálint Márton Iskola és Sportközpont jelenlegi PPP konstrukciójának megszüntetéséhez szükséges lépéseket, és ennek során a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (a továbbiakban: MNV Zrt.) útján gondoskodjon a beruházás alapjául szolgáló felépítmény és az annak helyszínéül szolgáló földterület állami tulajdonba kerüléséhez szükséges szerződések megkötéséről.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: a forrás rendelkezésre állását követően azonnal

2. A Kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az MNV Zrt. bevonásával tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az elkészült létesítmény Törökbálint Város Önkormányzata általi közcélú hasznosítása megtörténjen.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: a beruházás befejezését követően azonnal

3. A Kormány felhatalmazza a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Sport XXI. Létesítményfejlesztési Program keretében létrejött tornaterem és tanuszoda PPP projektek egyes magánbefektetőivel szemben fennálló, a PPP projekthez kapcsolódó lejárt pénzintézeti követeléseket az MNV Zrt., illetve a Magyart Fejlesztési Bank Zrt. útján megvásároljon, amennyiben ennek eredményeképpen a szerződés megszüntetése következtében az államnál és az önkormányzatnál együttesen megjelenő költségek nem haladják meg a PPP projekt alapján az államnál és az önkormányzatnál együttesen fennálló anyagi kötelezettségeket.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: folyamatos

4. A Kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy amennyiben a 3. pontban meghatározott eljárás nem alkalmazható, tegye meg a Sport XXI. Létesítményfejlesztési Program keretében létrejött egyes tornaterem és tanuszoda létesítményekhez kapcsolódó PPP szerződések megszüntetéséhez szükséges lépéseket az 5. pontban meghatározott forrás erejéig, és ennek során az MNV Zrt. útján gondoskodjon a létesítmények állami tulajdonba kerüléséhez szükséges szerződések megkötéséről.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: a forrás rendelkezésre állását követően azonnal

5. A Kormány felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy gondoskodjon az 1–4. pontban foglalt feladatok teljesítéséhez szükséges, legfeljebb 15 milliárd forint biztosításáról első helyen a törökbálinti Bálint Márton Iskola és Sportközpont, azt követően az egyéb PPP konstrukcióban megvalósult sport-projektek befejezésére és lezárására vonatkozóan.

Felelős: nemzetgazdasági miniszter

Határidő: azonnal

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére