• Tartalom

141/2012. (VII. 2.) Korm. rendelet

141/2012. (VII. 2.) Korm. rendelet

a 2007–2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet módosításáról1

2012.07.03.

A Kormány a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény 27. § (1) bekezdés m) pontjában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A 2007–2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet 3. alcíme helyébe a következő alcím lép:

„3. A Kormány és a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság feladatai
3. § A Kormány dönt a fejlesztéspolitikai tevékenység irányítási, finanszírozási, intézményi és szabályozási rendszerének kialakításáról.
4. § A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság külön jogszabályban meghatározottak szerint
a) dönt az operatív programok tartalmára és azok módosítására vonatkozóan az Európai Bizottság számára benyújtandó javaslatokról,
b) elfogadja a nagyprojektekre vonatkozóan az Európai Bizottság számára benyújtandó javaslatokat,
c) dönt az akciótervről és annak módosításáról
d) dönt a kiemelt projektek nevesítéséről,
e) dönt az egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatokról.
4/A. § (1) A 4. §-ban meghatározott esetben a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság kezdeményezésére a Kormány egyedi ügyben hozott nyilvános határozatot tesz közzé.
(2) A 4. § d) és e) pontja alapján kiadott határozat legalább a projekt megnevezését, a kapcsolódó operatív program megjelölését, a támogatást igénylő nevét, a támogatás összegét és a projekt rövid bemutatását, – feltételhez kötött támogatás esetén – a támogathatóság feltételeit tartalmazza.”

2. § A 2007–2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet 5. § g) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A fejlesztéspolitikáért felelős miniszter)

g) javaslatot nyújt be a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság részére a 4. §-ban meghatározott feladatokkal kapcsolatban,”

3. § A 2007–2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet 6. § (1) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A miniszter)

b) javaslatot tesz az akcióterv tartalmára, és kezdeményezi annak módosítását,”

4. § A 2007–2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet 15. § (1) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az NFÜ feladata az operatív programok tervezésének, programozásának és megvalósításának koordinációja, így különösen)

c) az akciótervek és módosításuk elkészítése,”

5. § A 2007–2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet

b) 28. § (2) bekezdésében a „4. § (2) bekezdésében” szövegrész helyébe a „4/A. § (2) bekezdésében” szöveg,

c) 28. § (7) bekezdésében a „Kormány” szövegrészek helyébe a „Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság” szöveg,

lép.

6. § Hatályát veszti az 5. § h)–i) pontja.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

A rendelet a 7. § alapján hatályát vesztette 2012. július 4. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére