• Tartalom

16/2012. (III. 1.) HM utasítás

16/2012. (III. 1.) HM utasítás

a törvényességi felügyeleti szakellenőrzésről szóló 84/2011. (VII. 29.) HM utasítás módosításáról1

2012.03.02.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján a törvényességi felügyeleti szakellenőrzésről szóló 84/2011. (VII. 29.) HM utasítás módosításáról a következő utasítást adom ki:

1. § A törvényességi felügyeleti szakellenőrzésről szóló 84/2011. (VII. 29.) HM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, a HM Tábori Lelkészi Szolgálatra, valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek).”

2. § Az Utasítás 4. § (3)–(6) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(3) A 2. § (1) bekezdés a)–c) pontjában meghatározott törvényességi felügyeleti szakellenőrzéssel érintett honvédelmi szervezet megnevezését, az ellenőrzés tervezett időpontját és időtartamát a HM IJKF főosztályvezetője megjelenítteti – együttműködve a HM Tervezési és Koordinációs Főosztállyal – a HM éves munkatervében.
(4) A miniszter a (3) bekezdésben meghatározott, a HM éves munkatervében szereplő ellenőrzéseken felül is elrendelhet további törvényességi felügyeleti szakellenőrzést.
(5) A HM éves munkatervben jóváhagyott konkrét ellenőrzéseken felül a 2. § (1) bekezdés b)–e) pontjában meghatározott törvényességi felügyeleti szakellenőrzés elrendelésére – a miniszter átruházott jogkörében – a HM közigazgatási államtitkár jogosult.
(6) Az előre tervezett vagy a HM éves munkatervben nem szereplő konkrét törvényességi felügyeleti szakellenőrzésre a HM IJKF főosztályvezetője által készített vizsgálati programot a HM jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára a HM közigazgatási államtitkára – valamint a HVKF alárendeltségébe tartozó katonai szervezet esetében a HVKF – útján a miniszter részére jóváhagyásra felterjeszti.”

3. § Az Utasítás 4. § (9) bekezdésében az „a katonai ügyészség” szövegrész helyébe az „az illetékes katonai ügyész” szöveg lép.

4. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, és hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

1

Az utasítás a 4. § alapján hatályát vesztette 2012. március 3. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére