• Tartalom

1705/2012. (XII. 29.) Korm. határozat

1705/2012. (XII. 29.) Korm. határozat

a NYDOP-5.3.1/A-12-k1-2012-0001 azonosító számú („24 tantermes iskola és óvoda építése Szombathelyen” című) projekt Nyugat-Dunántúli Operatív Program 2011–2013-as Akciótervében történő nevesítéséről1

2012.12.29.

A Kormány

1. jóváhagyja az 1. melléklet szerint az NYDOP-5.3.1/A-12-k1-2012-0001 azonosító számú, „24 tantermes iskola és óvoda építése Szombathelyen” című egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektötletet,

2. elfogadja az 1. pont szerinti projektötlet kiemelt projektként történő nevesítését az ott szereplő maximális elszámolható közkiadással, és

3. hozzájárul ahhoz, hogy az 1. pont szerinti projekt támogatási szerződését – a projektötlet 2013. április 30-ig történő részletes kidolgozását, projektjavaslatként a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez történő benyújtását és annak értékelését követően – a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága megkösse.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: a projektjavaslat benyújtásától számított 30 napon belül

1. melléklet az 1705/2012. (XII. 29.) Korm. határozathoz


A NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM 2011–2013-AS AKCIÓTERVÉBEN NEVESÍTÉSRE KERÜLŐ KIEMELT PROJEKT

2K39044_0

Projekt azonosító száma

Projekt megnevezése

Támogatást igénylő neve

Akciótervi nevesítés elszámolható közkiadás1 összege (Ft)

Projekt rövid bemutatása

Támogathatóság feltételei

NYDOP-
5.3.1/A-12-
k1-2012-
0001

24 tantermes iskola és óvoda építése Szombathelyen

Szombathelyi Egyházmegye

1 300 000 000

A projekt keretében megvalósul két iskolai feladatellátási hely (alsó tagozat és felső tagozat, illetve gimnázium) egy új feladatellátási helyre történő integrálása.

Az új iskolaépületben a szükséges gépészeti- és mellékhelyiségeken kívül a 24 iskolai osztály tantermein és csoporttermein, a szaktantermeken, előadókon túlmenően természettudományos labor, öltözőkkel, kistornateremmel és sportszertárral kiegészített tornacsarnok, valamint a tantestület elhelyezését és munkáját szolgáló helyiségek kapnak helyet. A fejlesztés eredményeként sor kerül továbbá egy új óvodai telephely kialakítására 40 fő befogadására alkalmas két csoporttal, a tervezett új iskola építésével kiváltott, jelenleg az alsó tagozat céljait szolgáló ingatlan földszintjén.

A projekt keretében beszerzésre kerülnek a modern oktatástechnika eszközei, valamint a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012 (VIII. 31.) EMMI rendeletben
(a továbbiakban: EMMI r.) előírt kötelező tárgyi eszközök is.

Akciótervi nevesítést követő projektfejlesztés feltételei:

a)    Igazolni szükséges a pályázó pénzügyi alkalmasságát a Pályázati Útmutató 1. sz. mellékletének megfelelően.

b)    Javítani kell az „Akadálymentes épített vagy felújított helyiségek száma” indikátor célértékét, azokat feladatellátási helyenként, a műszaki tervdokumentációban foglaltakkal összhangban kell megadni.

Indikátort kell vállalni az óvoda és a gimnázium esetében „A programok által érintett tanulók között a 11/1994 (VI.8.) MKM rendelet 39/E. § értelmében integrációs nevelésbe bevont tanulók száma” című indikátor esetében is.

c)    Ki kell alakítani az új óvodai telephelynek helyet biztosító épület felújítása során az EMMI r.-ben meghatározott valamennyi kötelező helyiséget.

d)    Be kell mutatni a projekt keretében kiváltásra kerülő, Hollán Ernő u. 8. szám alatt található épületben a fejlesztéssel nem érintett emeleti rész tervezett funkcióját, valamint az épület fenntartására vonatkozó elképzeléseket.

e)    Be kell tervezni a Kiemelt Projekt Felhívás C8.2. pontjában előírt, a természettudományos laborhoz kapcsolódó, projekten kívüli saját forrásból megvalósítandó kötelező tevékenységeket a „Projekt nem elszámolható költségei” táblában az „Eszközbeszerzés” költségvetési soron.

f)    A műszaki tervdokumentációt a Kiemelt Projekt Felhívás 5. sz. mellékletét képező, Műszaki-technológiai kézikönyv a fedett és szabadtéri köznevelési sportlétesítmények fejlesztését célzó támogatási konstrukcióhoz c. dokumentumban foglaltaknak megfelelően kell elkészíteni.

g)    Az épület infrastruktúráját úgy kell megtervezni és kialakítani, hogy a Műszaki-technológiai kézikönyv a fedett és szabadtéri köznevelési sportlétesítmények fejlesztését célzó támogatási konstrukcióhoz c. dokumentum 3. pontja alapján minden ellátott gyermek számára biztosítsa a heti 5 tanórai keretek között, délelőtti időszakban szervezett, évszakoktól független testnevelés lehetőségét”. Az egyéb sportköri foglalkozások növelik a szakmai tartalmat, azonban ezekkel a pályázati kiírás értelmében a mindennapos testnevelés nem váltható ki.

h)    Az EMMI r. I. fejezet 11. §-a alapján a Pedagógiai Program helyi tantervében meg kell jeleníteni a sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztési programját a fogyatékosság típusa és foka szerint.

i)    Be kell mutatni, hogy a projekt keretében kialakított tornaterem, tornacsarnok és sportudvar infrastruktúráját felhasználva milyen nyitott – tehát az iskolai kötődéstől, illetve vallási hovatartozástól függetlenül mindenki számára meghirdetett – közösségi-, sport-, kulturális- és társadalmi események befogadására kerül sor a fenntartási időszakban, ezeknek milyen pozitív hatása lesz a városrész, illetve a város közösségi-társadalmi életére. Ezen belül be kell mutatni, hogy milyen konkrét tevékenységeken keresztül valósul meg a városrész hátrányos helyzetű gyermekeinek bevonása ezen eseményekbe (pl. nyitott sportpálya program, ifjúsági klub üzemeltetése). Szükséges részletesen kifejteni, a tudományos labor külső intézmények részére biztosítandó használatának módját, az intézmények ezen együttműködésbe való bevonásának csatornáit illetve, hogy ez az iskolában végzett oktatási tevékenységgel összhangban milyen időpontokban, ütemezésben válik lehetővé.

j)    El kell különíteni a projektmenedzsmenten belüli felelősségi köröket, illetve ezek kiegészítése szükséges.

k)    Be kell mutatni az új eszköz-beszerzések szükségességének alátámasztásakor a már meglévő és a továbbiakban is használható eszközöket is.

l)    Át kell dolgozni a költségvetés szöveges magyarázatát, a „Kimutatás építési költségekről” című dokumentumot, a „Projekt nem elszámolható költségei” című dokumentumot.


1 Elszámolható közkiadásnak minősül a 2007–2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdés 16a. pontja alapján a megítélt támogatáson kívül a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 6. § (1) bekezdés a)–f) pontja alapján ajánlatkérőnek minősülő közszféra szervezet kedvezményezett által biztosítandó önerő összege is. Nem közszféra szervezet esetén az elszámolható közkiadás összege a megítélt támogatás összegével egyezik meg.

1

A határozatot az 1829/2018. (XII. 27.) Korm. határozat 2. pont 2.103. alpontja visszavonta 2018. december 28. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére