• Tartalom

19/2012. (IV. 11.) BM rendelet

19/2012. (IV. 11.) BM rendelet

a belügyminiszter irányítása alá tartozó költségvetési szervek hivatásos állományú tagjainak 2012. évi ruházati utánpótlási ellátmánya felhasználási rendjéről1

2012.07.14.

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 342. § (2) bekezdés 6. és 11. pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 37. § d), e), f), g), n) és q) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. §2 A 2. és 3. § szerinti hivatásos állomány a 2012. évi ruházati utánpótlási ellátmány 50%-a terhére természetbeni ellátásban részesül. A természetbeni ellátást a ruházati alapellátási normában meghatározott cikkösszetétel mértékéig kell biztosítani.

2. § Természetbeni ellátás keretében az új szolgálati ruházat 5. §-ban meghatározott cikkösszetételében részesülnek a 4. §-ban meghatározott kivétellel

a) az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv egyen- és vegyes ruhás állománya;

b) a büntetés-végrehajtási szervezet egyen- és vegyes ruhás állománya;

c) a hivatásos katasztrófavédelmi szervek katasztrófavédelmi egyen- és vegyes ruhás állománya;

d) a BM Nemzetközi Oktatási Központba, a BM Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóságra, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez, valamint a rendészeti szakközépiskolákba vezényelt, berendelt egyen- és vegyes ruhás normába sorolt hivatásos állomány.

3. § Természetbeni ellátás során a gyakorló ruházat 6. §-ban meghatározott cikkösszetételében részesül a 4. §-ban meghatározott kivétellel a hivatásos katasztrófavédelmi szervek állományába integrálódott tűzoltó egyen- és vegyes ruhás állomány.

4. § Nem részesül természetbeni ellátásban

a) az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv polgári ruhás állománya, valamint a Készenléti Rendőrség és Köztársasági Őrezred állománya;

b) a BM Nemzetközi Oktatási Központba, a BM Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóságra, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez, valamint a rendészeti szakközépiskolákba vezényelt, berendelt polgári ruhás állomány;

c) a Miniszterelnökségnél, a minisztériumokban, külszolgálaton, a Terrorelhárítási Központban, a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál, a Szervezett Bűnözés Elleni Központnál, az Alkotmányvédelmi Hivatalnál, és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál szolgálatot teljesítő állomány;

d) aki szülési szabadságon van, terhesség esetében orvosi igazolás alapján;

e) aki felmentési idejét tölti;

f) aki 2012. december 31-ig nyugállományba vonul;

g) a szenior állomány.

5. §3 A 2. §-ban meghatározott állománykategóriák természetbeni ellátása a termékek rendszeresítését és normásítását követően az alább felsorolt cikkekből áll. A természetbeni ellátást az alapellátási norma cikkösszetételének mértékéig kell biztosítani.

a)

12M e. r. szolgálati téli pantalló

1 db

b)

12M e. r. szolgálati félcipő

1 pár

c)

12M e. r. szolgálati ing/blúz, hosszú ujjú

2 db

d)

12M e. r. szolgálati pulóver

1 db

e)

hímzett névkitűző (bv. állomány esetében azonosító szám)

2 db

f)

hímzett váll-lap

1 pár

6. §4 A 3. §-ban meghatározott állománykategória természetbeni ellátása a termékek rendszeresítését és normásítását követően az alább felsorolt cikkekből áll. A természetbeni ellátást az alapellátási norma cikkösszetételének mértékéig kell biztosítani.

a)

10M e. r. gyakorló nadrág (könnyített)

1 db

b)

10M e. r. gyakorló zubbony (könnyített)

1 db

c)

10M e. r. gyakorló dzseki (könnyített)

1 db

d)

10M e. r. gyakorló bakancs

1 pár

e)

hímzett tép. rendfokozati jelzés

1 db

f)

hímzett karjelvény

1 db

g)

szövetsapka (pilotka), sötétkék, szerelve

1 db

7. § Aki természetbeni ellátásban részesül, annak a ruházati utánpótlási ellátmány maradványrészét, 48 313 Ft-ot a 8. §-ban foglaltak figyelembevételével – kell kifizetni.

8. § Az 5. és 6. § szerinti természetbeni ellátás, valamint az esetleges túlellátás fedezetére együttesen jóváírt ruházati utánpótlási ellátmány összegének legfeljebb 70%-a tartható vissza.

9. § A ruházati utánpótlási ellátmány kifizetésre kerülő részét az igényjogosult állomány részére 2012. május 31-ig kell kifizetni.

10. § (1) A természetbeni ellátás cikkösszetételének méretbesorolásához szükséges méretfelvételt és az igények összesítését az állományilletékes parancsnok szervezi meg.

(2) A méretek pontos besorolásáért az igényjogosult a felelős.

(3) A gyártáshoz szükséges személyre szóló és összesített méretek közléséért a méreteket megadó szerv állományilletékes parancsnoka a felelős.

(4) A megrendelés hiánytalan és pontos tartalmáért, valamint időben történő leadásáért az igénylő szerv állományilletékes parancsnoka felel.

(5) A természetbeni ellátásban érintett hivatásos állomány tagjait írásban tájékoztatni kell az egyenruházati cikkek áráról, legkésőbb az ellátás időpontjáig.

11. § A 2012. évben időarányos ruházati utánpótlási ellátmány keretében a 2. és 3. § alapján természetbeni ellátásban részesülő állomány részére is biztosítani kell az 5., vagy 6. § szerinti cikkösszetételt.

12. § A 2011–2012. évben szolgálati jogviszonyt létesítő újfelszerelő állomány, amennyiben az alapellátás, vagy alapellátás-kiegészítés során az alapellátási normájának megfelelő kiváltásra kerülő szolgálati ruházat cikkeit nem kapta meg, akkor a 2. és 4. § figyelembe vételével az 5. § szerinti ruházati cikkösszetételt alapellátás keretében kell biztosítani.

13. § (1) Az időarányos ruházati utánpótlási ellátmány összegét a ruházati utánpótlási ellátmányra jogosult részére ki kell fizetni, ha az nem haladja meg az éves ruházati utánpótlási ellátmány összegének 50%-át. A természetben kiadásra kerülő ruházat ellenértékét a következő évi ruházati utánpótlási ellátmány terhére túlellátásként kell előjegyezni. A túlellátásként előjegyzett összeget a teljes kiegyenlítésig kell göngyölíteni.

(2) Amennyiben az időarányos ruházati utánpótlási ellátmány összege a 48 313 Ft-ot meghaladja, a ruházati utánpótlási ellátmányra jogosult részére a visszatartott összeg feletti maradványrészt kell kifizetni.

14. § A hivatásos szolgálati viszony 2012. évben történő megszűnése esetén, ha az érintett 2012. évben természetbeni ellátásban részesült, a 2. és 3. § alapján biztosított ruházatot vissza kell venni, és a ruházati utánpótlási ellátmányt a visszatartott összeggel együtt

a) részére a belügyminiszter irányítása alá tartozó szervek egyenruha-ellátásra jogosult személyi állományának ruházati és öltözködési szabályzatáról, valamint a különleges foglalkoztatási állomány ruházati, fegyverzeti, kényszerítőeszköz és világítástechnikai felszereléséről szóló 71/2011. (XII. 31.) BM rendelet (a továbbiakban: RUSZ) 27. § (3) és (4) bekezdésében, valamint

b) az örökös részére a RUSZ 27. § (5) bekezdésében

foglaltaknak megfelelően kell biztosítani.

15. § A belügyminiszter irányítása alá tartozó belügyi szervek közötti áthelyezés esetén, amennyiben a természetbeni ellátás még nem történt meg, az áthelyezett felmért méretadatait az átadásra kerülő ruházati ellátási dokumentáció részeként kell átadni.

16. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és 2013. január 1-jén hatályát veszti.

1

A rendelet a 16. § alapján hatályát vesztette 2013. január 1. napjával.

2

Az 1. § a 35/2012. (VII. 13.) BM rendelet 15. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 5. § a 35/2012. (VII. 13.) BM rendelet 16. §-ával megállapított szöveg.

4

A 6. § a 35/2012. (VII. 13.) BM rendelet 16. §-ával megállapított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére