• Tartalom

2/2012. (I. 13.) HM utasítás

2/2012. (I. 13.) HM utasítás

a HM Tárca Kontrolling Rendszerének kialakításáról, működtetéséről és fejlesztéséről szóló 55/2011. (V. 13.) HM utasítás módosításáról1

2012.01.14.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján a HM Tárca Kontrolling Rendszerének kialakításáról, működtetéséről és fejlesztéséről szóló 55/2011. (V. 13.) HM utasítás módosításáról a következő utasítást adom ki:

1. § A HM Tárca Kontrolling Rendszerének kialakításáról, működtetéséről és fejlesztéséről szóló 55/2011. (V. 13.) HM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az utasítás hatálya – a (2) bekezdésben foglaltak figyelembevételével – a Honvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: HM) szerveire, a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe, közvetlen irányítása alá tartozó szervezetekre, továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) terjed ki.”

2. § Az Utasítás 4. § (3) és (4) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(3) A saját pénzügyi és számviteli szervezeti egységgel rendelkező honvédelmi szervezeteknél a kontrolling kapcsolattartó a logisztikai gazdálkodási feladatokat ellátó szervezeti egység állományából kijelölt személy, a HM pénzügyi és számviteli ellátásra utalt honvédelmi szervezeteknél pedig a logisztikai költségvetés összeállítására kijelölt személy.
(4) A kontrolling kapcsolattartó személyek adatairól (nevéről, rendfokozatáról, beosztásáról és telefonos, valamint elektronikus elérhetőségéről) a HM KF nyilvántartást vezet. A kapcsolattartók személyében beállt változásokról a honvédelmi szervezetek 8 napon belül értesítik a HM KF-et.”

3. § (1) Az Utasítás 5. § (1) bekezdése a következő g) ponttal egészül ki:

(A HM KF operatív kontrollingfeladatai a TKR működtetése keretében a következők:)

g) a d) pont szerinti kontrollingjelentést tájékoztatásul megküldi a kabinetfőnök, a főosztályvezetők és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részére.”

(2) Az Utasítás 5. § (2) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A havi, rendszeres kontrollingjelentések a HM fejezet költségvetés gazdálkodási információs rendszer (a továbbiakban: HM KGIR) költségvetési előirányzat és teljesítési adatainak felhasználásával, valamint honvédelmi szervezetek kiegészítő információi alapján készülnek, az alábbi ütemezéssel:)

c) a HM KF szükség esetén bekéri az érintett honvédelmi szervezetektől a tervezett finanszírozástól lényegesen eltérő előirányzat-teljesítések indokolását, amit a honvédelmi szervezetek kontrolling kapcsolattartó személyei – a honvédelmi szervezetek vezetői, parancsnokai jóváhagyásával – 5 munkanapon belül megküldenek;”

(3) Az Utasítás 5. § (4) és (5) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(4) A rendszeres és eseti jelentések elkészítéséhez kiegészítő információk, adatok határidőre történő bekéréséhez a HM KF jogosult közvetlenül az érintett honvédelmi szervezetek vezetőjének megkeresésére, a 4. § (2) bekezdésben megjelölt kontrolling kapcsolattartó személyek egyidejű tájékoztatásával.
(5) A kontrolling kapcsolattartó személyek a meghatározott határidőig, a kért tartalommal és formában – a honvédelmi szervezetek vezetői, parancsnokai jóváhagyásával – adatot, információt szolgáltatnak a HM KF részére.”

4. § Az Utasítás

a) 3. § (2) bekezdésében a „HM Kontrolling és Szabályozási Főosztály (a továbbiakban: HM KSZF)” szövegrész helyébe a „HM Kontrolling Főosztály (a továbbiakban: HM KF)”;

c) 4. § (2) bekezdésében az „a kontrolling feladatok ellátásáért felelős – kapcsolattartó –” szövegrész helyébe a „kontrolling kapcsolattartó”

szöveg lép.

5. § Hatályát veszti az Utasítás

a) 1. § (1) bekezdésében a „valamint felügyelete”;

b) 5. § (1) bekezdés d) pontjában az „és negyedéves”

szövegrész.

6. § (1) Ez az utasítás – a (2) bekezdésben megfogalmazott kivétellel – a közzétételét követő napon lép hatályba.

(2) Az utasítás 1. §-a 2012. január 15-én lép hatályba.

(3) Ez az utasítás 2012. január 30-án hatályát veszti.

1

Az utasítás a 6. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2012. január 30. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére