• Tartalom

2/2012. (II. 10.) NGM utasítás

2/2012. (II. 10.) NGM utasítás

a Nemzetgazdasági Minisztérium kötelezettségvállalási és utalványozási szabályzatáról szóló 24/2011. (VII. 21.) NGM utasítás módosításáról1

2012.02.11.

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 28. § (1) bekezdése, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 1. melléklet 11. pontja alapján – figyelemmel az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 73. § b) pontjára és a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdés c) pontjában foglaltakra – a következő utasítást adom ki:

1. § A Nemzetgazdasági Minisztérium kötelezettségvállalási és utalványozási szabályzatáról szóló 24/2011. (VII. 21.) NGM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 1. melléklet V. pont 1. alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„1. A minisztérium terhére történő kötelezettségvállalásra jogosult:
a) 15 millió forint értékhatárig a közigazgatási államtitkár előzetes jóváhagyásával
aa) a közigazgatási államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó főosztályvezető,
ab) a helyettes államtitkár, amennyiben a tisztség nincs betöltve, a tisztség betöltéséig a helyettes államtitkár helyettesítését ellátó főosztályvezető, amennyiben sem a helyettes államtitkári, sem a főosztály-vezetői tisztség nincs betöltve, a közigazgatási államtitkár által írásban erre a feladatra kijelölt személy,
ac) a kabinetfőnök,
b) 40 millió forint értékhatárig a közigazgatási államtitkár,
c) felső értékhatár nélkül a miniszter.”

2. § Az Utasítás 1. melléklet V. pontja a következő 3. alponttal egészül ki:

„3. Éven túli kötelezettségvállalásra
a) 40 millió forint értékhatárig a közigazgatási államtitkár,
b) felső értékhatár nélkül a miniszter
jogosult.”

3. § Az Utasítás 1. melléklet IX.B. pont 1. alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„1. Szerződés előkészítésének folyamatában a lehetséges szerződéses partner felkutatása a szerződéskötést kezdeményező szervezeti egység feladata. Amennyiben az adott szerződés megkötéséhez nem kell közbeszerzési eljárást lefolytatni és a kötendő szerződést ugyanakkor nem kizárólagosan egy szervezet vagy személy képes teljesíteni, úgy a szakmailag és gazdaságilag legmegfelelőbb partner kiválasztására lehetőség szerint legalább 3 ajánlat bekérése és kiértékelése alapján kerülhet sor. A kiértékelés szempontjai lehetnek többek között a termék, szolgáltatás minősége, ára, referenciák, fizetési feltételek, rendelkezésre állás, korábbi tapasztalatok.”

4. § Az Utasítás 1. melléklet XV. pont 11. alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„11. A kötelezettségvállalásra, ellenjegyzésre, teljesítésigazolásra, érvényesítésre, utalványozásra és utalvány ellenjegyzésére jogosult, kijelölt személyekről előirányzatonként az előirányzat szakmai kezelőjének az 5. függelék szerinti aláírás-minta nyomtatványt kell kitölteni 2 példányban. Az aláírás-minta nyomtatvány 1 példányát az előirányzat szakmai kezelője őrzi meg, 1 példányát pedig a Költségvetési és Gazdálkodási Főosztály részére kell megküldeni a jelen utasítás hatálybalépését követő 5 munkanapon belül. Amennyiben az adott előirányzat pénzügyi-számviteli feladatait kezelő szerv végzi, úgy az aláírás-minta nyomtatványt 3 példányban kell kitölteni, melyből a 3. példányt a kezelő szerv őrzi meg. Amennyiben az aláírásra jogosult személyek aláírásáról közjegyző által hitelesített aláírási címpéldány vagy más dokumentum áll rendelkezésre, elegendő az aláírás-minta nyomtatványon ennek pontos megjelölése.”

6. § Ez az utasítás a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

Az utasítás a 6. § alapján hatályát vesztette 2012. február 12. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére