• Tartalom

20/2012. (III. 30.) HM utasítás

20/2012. (III. 30.) HM utasítás

az európai fegyverzetkorlátozási, leszerelési, valamint nemzetközi biztonságpolitikai egyezmények által előírt feladatok végrehajtásáról szóló 64/2011. (VI. 10.) HM utasítás módosításáról1

2012.03.31.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján az európai fegyverzetkorlátozási, leszerelési, valamint nemzetközi biztonságpolitikai egyezmények által előírt feladatok végrehajtásáról szóló 64/2011. (VI. 10.) HM utasítás módosításáról a következő utasítást adom ki:

1. § Az európai fegyverzetkorlátozási, leszerelési, valamint nemzetközi biztonságpolitikai egyezmények által előírt feladatok végrehajtásáról szóló 64/2011. (VI. 10.) HM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az MH Vezetési és Doktrinális Központ (a továbbiakban: MH VDK) felelős a Szerződésekből eredő adatszolgáltatási, fegyverzetcsökkentési, -ellenőrzési, megfigyelési, kísérési (a továbbiakban együtt: fegyverzet-ellenőrzési) feladatok tervezéséért, szervezéséért és végrehajtásáért, továbbá a honvédelmi szervezetek, polgári szervezetek és más minisztériumok fegyverzet-ellenőrzési feladatainak koordinálásáért, a Szerződésekben előírt korlátozások betartásának felügyeletéért.”

2. § Az Utasítás 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az MH VDK az (1) bekezdés szerinti HM utasításban foglaltak alapján – a feladatok végrehajtásában érintett honvédelmi szervezetek, a HM VPF és a KüM BPNF bevonásával – összeállítja a tárgyévet követő év nemzeti fegyverzet-ellenőrzési feladatai végrehajtásának részletes tervét (a továbbiakban: NEFET) és azt május 30-ig – a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese (a továbbiakban: HVKFH) útján – jóváhagyásra felterjeszti a HM VPVT HÁT részére.”

3. § Az Utasítás 5. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A fegyverzet-ellenőrzési feladatok végrehajtására biztosított teljes költségvetési támogatás keretgazdája az MH VDK, a végrehajtáshoz biztosított erőforrások felett rendelkezési joggal bír. A fegyverzet-ellenőrzési feladatokkal összefüggő utazási, ellátási, készletbeszerzési, valamint különböző protokolláris és szállásköltség kiadási előirányzatai a HM Protokoll Rekreációs és Kulturális Főigazgatóság (a továbbiakban: HM PRKF) nemzetközi csapat költségvetésében kerülnek tervezésre és biztosításra.”

4. § Az Utasítás 7. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) Az összesített tájékoztató alapján az MH VDK félévente összefoglaló jelentést tesz a HM VPVT HÁT részére a NEFET teljesítésének helyzetéről, amit a HVKFH útján terjeszt fel, valamint pontosítja a következő félévi feladatokat.”

5. § Az Utasítás

a) 4. § (1) és (4) bekezdésében, 6. § (1), (2) és (4) bekezdésében, 7. § (1), (3)–(5) bekezdésében az „a HM NEFEH” szövegrész helyébe az „az MH VDK”,

b) 5. § (2) bekezdésében, 7. § (3) és (4) bekezdésében a „HM PRI” szövegrész helyébe a „HM PRKF”,

c) 6. § (1)–(3) bekezdésében a „Magyar Köztársaság” szövegrész helyébe „Magyarország”,

d) 8. § (3) bekezdésében az „a HM NEFEH-hel” szövegrész helyébe az „az MH VDK-val”

szöveg lép.

6. § Hatályát veszti az Utasítás 1. §-ában a „ , fenntartói irányítása, valamint felügyelete alá” szövegrész.

7. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

Az utasítás a 7. §-a alapján hatályát vesztette 2012. április 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére