• Tartalom

23/2012. (I. 16.) KE határozat

23/2012. (I. 16.) KE határozat

Magyarország Köztársasági Elnökének Érdemérme és Magyarország Köztársasági Elnökének Díszoklevele Éremmel kitüntetések alapításáról1

2012.01.17.
A Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 22. § (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következők szerint rendelkezem:
1. Magyarország Köztársasági Elnökének Érdemérme és Magyarország Köztársasági Elnökének Díszoklevele Éremmel elnevezéssel kitüntetéseket alapítok.
2.1. A Magyarország Köztársasági Elnökének Érdemérme (a továbbiakban: Érdemérem) kitüntetés annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki életútjával, szakmai tevékenységével kiemelkedő érdemeket szerzett, különösen a tudományok, az ifjúság nevelése, az elesettek és hátrányos helyzetűek támogatása, a természeti környezet megóvása terén, valamint művészi alkotói és előadói, illetve a köz szolgálatában végzett tevékenységével.
2.2. A Magyarország Köztársasági Elnökének Díszoklevele Éremmel (a továbbiakban: Díszoklevél Éremmel) kitüntetés a magyar nemzet közösségének szolgálatáért személyeknek, intézményeknek vagy településeknek adományozható.
3. Az Érdemérem és a Díszoklevél Éremmel kitüntetést a köztársasági elnök adományozza. A köztársasági elnök elrendeli az adományozásról szóló határozat Magyar Közlönyben történő közzétételét.
4.1. Az Érdemérem 60 mm átmérőjű, aranyozott ezüst (925 ezrelék finomságú) anyagú érem. Előoldalán Magyarország címere két angyallal mint pajzstartóval, hátoldalán „MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÉNEK ÉRDEMÉRME” felirat látható. Az Érdemérmet díszes adományozó levél kíséri, melynek szövegezése mindig egyedileg készül.
4.2. A Díszoklevél Éremmel kitüntetés szövegezése mindig egyedileg készül 400 × 200 mm-es méretű, a köztársasági elnök vízjeggyel ellátott papírjára. A díszoklevelet 45 mm átmérőjű ezüst (925 ezrelék finomságú) anyagú érem kíséri. Előoldalán Magyarország címere két angyallal mint pajzstartóval, hátoldalán „MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÉNEK ÉRME” felirat látható.
5. Az Érdeméremhez hordható aranyozott ezüst, a Díszoklevél Éremmel kitüntetéshez ezüst, 12 mm nagyságú két angyallal mint pajzstartóval ellátott címer kitűző tartozik.
6. Az Érdemérem és a Díszoklevél Éremmel kitüntetés adományozásának tárgyi feltételeiről, az Érdemérem és a Díszoklevél Éremmel kitüntetés tulajdonosainak nyilvántartásáról, továbbá az adományozás közzétételéről a Köztársasági Elnöki Hivatal gondoskodik.
7.2 Jelen határozat a kihirdetésének napján lép hatályba.
KEH ügyszám: VIII-5/00240/2012.
1

A határozatot az 520/2013. (XII. 21.) KE határozat hatályon kívül helyezte 2013. december 18. napjával.

2

A 7. pont a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére