• Tartalom

27/2012. (VI. 25.) BM utasítás

27/2012. (VI. 25.) BM utasítás

a mobil telekommunikációs eszközökkel történő ellátás rendjéről, valamint a szolgáltatások igénybevételének szabályairól1

2022.09.02.

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdése c) pontja alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A Belügyminisztérium Mobil Telekommunikációs Szabályzatát ezen utasítás 1. mellékletében foglaltak szerint határozom meg.

2. §2

3. §3

4. §4

5. § Ez az utasítás 2012. július 1-jén lép hatályba.

1. melléklet a 27/2012. (VI. 25.) BM utasításhoz


A Belügyminisztérium Mobil Telekommunikációs Szabályzata

1. Általános rendelkezések

1.5 A központosított szolgáltatásnyújtás keretében a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (a továbbiakban: NISZ) kedvezményes tarifával kormányzati mobiltelefon flottát üzemeltet, továbbá mobiltelefon (hang- és adat) szolgáltatást, mobiltelefon-készülékeket biztosít a Belügyminisztérium (a továbbiakban: BM) részére. A BM Mobil Telekommunikációs Szabályzatának (a továbbiakban: Szabályzat) célja, hogy a BM hivatali szervezetére a központosított mobil telekommunikációs szolgáltatásnyújtás kereteit határozza meg.

2. A Szabályzat személyi hatálya a BM hivatali szervezetének közszolgálati tisztviselőire, hivatásos állományú munkatársaira és a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény hatálya alá tartozó jogviszonyban foglalkoztatottakra (a továbbiakban együtt: BM felhasználó) terjed ki.

3. A Szabályzat hatálya a BM használatában lévő mobil telekommunikációs eszközökre és szolgáltatásokra terjed ki.
4.6 A BM mobil telekommunikációs tevékenységének felügyeletét és szakirányítását a BM Rendvédelmi Informatikai és Elektronikus Rendszerek Működtetéséért és Fejlesztéséért Felelős Főosztály (a továbbiakban: BM RERIFO) a BM Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztállyal (a továbbiakban: BM PEF) együttműködve közösen látja el.

5. A BM mobil telekommunikációs szolgáltatást térítésmentesen szolgálati célra lehet igénybe venni.

2. Értelmező rendelkezések

6. A Szabályzat alkalmazásában:
6.1. forgalmi díj: a kormányzati mobil távközlési szolgáltatás igénybevételének bruttó díja, melynek összegszerűsége az igénybevétel időtartamától, illetve darabszámától, vagy egyéb más mérhető jellemzőjétől függ (pl.: közteher mértéke);
6.2. közcélú mobil telekommunikációs-hálózat: olyan földfelszíni rádiótávközlő-hálózat, amely a nagy térben mozgó igénybe vevők között lehetővé teszi a kétirányú telekommunikációs beszéd összeköttetések felépítését és időkorlátozás nélküli fenntartását, nem kizárva adatátviteli vagy egyéb összeköttetések létesítését;
6.3. kormányzati mobil telekommunikációs-készülék: a közcélú mobil telekommunikációs-hálózaton üzemelő mobil készülék, intelligens telekommunikációs készülék és adattovábbító, mely az igényelt szolgáltatáshoz jár;
6.4. kormányzati mobil telekommunikációs szolgáltatás: nemzetközi, belföldi, helyi telekommunikációs és más, a közcélú szolgáltatók és közcélú mobil távközlő szolgáltatók rendszerén, vagy annak felhasználásával igénybe vehető szolgáltatások összessége – kivéve az emeltdíjas szolgáltatást, illetve minden olyan szolgáltatást, melynek felhasználása nem kapcsolódik a munkavégzéshez –, melyhez hozzátartozik a kormányzati mobil telekommunikációs készülék is;
6.5. leforgalmazható alapdíj: a közcélú mobil távközlő szolgáltatók rendszerén felhasználható telekommunikációs szolgáltatásokhoz való hozzáférés érdekében fizetett olyan díj, amely a kormányzati mobil telekommunikációs- készüléket kiszolgáló (honos) hálózatba – az adott kormányzati mobil telekommunikációs-készülékről – irányuló hívások esetén teljes egészében felhasználható a forgalmi díjak és költségvonzatai finanszírozására;
6.6. vezető jogállású személy: vezető munkakörben foglalkoztatott BM felhasználó.

3. Az igénylés rendje
7.7 Mobil telekommunikációs szolgáltatásra vonatkozó igénybejelentést és módosítási kérelmet a NISZ Központi Szolgáltató Kormányzati Ellátási Ügyfélszolgálatánál, az Ellátási Portálon (https://szolgaltatasiportal.nisz.hu) közzétett – és onnan letölthető – „mobiltelefon igénylés” megnevezésű formanyomtatványon lehet kezdeményezni, melynek fogadását és kezelését a NISZ látja el.
8.8 A BM felhasználó személyi és szervezeti adatainak (név, munkakör, beosztás, szervezeti egység) a Szolgáltatási és Ellátási Alapadat Tárban (a továbbiakban: SzEAT) történő rögzítéséről és folyamatos aktualizálásáról a BM Személyügyi Főosztály (a továbbiakban: BM SZÜFO) mint SzEAT adatgazda gondoskodik.

9. A NISZ a kormányzati mobil telekommunikációs szolgáltatást kizárólag a SzEAT-ban rögzített BM felhasználó részére biztosítja.
10.9 A formanyomtatványt az igénylőnek, az igénylő szervezeti egységét felügyelő állami vezetőjének, illetve a BM miniszteri kabinetfőnöknek az általa vezetett szervezeti egységre vonatkozóan és a BM kapcsolattartóinak (BM RERIFO és BM PEF) is ellenjegyeznie kell.

11.10 A NISZ által nyújtott telekommunikációs szolgáltatások körét és a beosztásokhoz meghatározott jogosultság alapján igénybe vehető szolgáltatások havi keretösszegeit a Szabályzat 1. függeléke határozza meg.

12.11 A vezető jogállású személyek a Szabályzat 1. függelékében meghatározott, a beosztásához tartozó havi keretösszegek térítésmentes igénybevételére jogosult.

13.12 A nem vezető jogállású BM felhasználó részére a mobil telekommunikációs szolgáltatás az adott szervezeti egységet felügyelő állami vezető által, illetve a BM miniszteri kabinetfőnök által az általa vezetett szervezeti egységre vonatkozóan adható jogosultság.
14.13 A tartósan távol lévő személyek (így különösen: 30 napot meghaladó fizetés nélküli szabadság) részére a mobil telekommunikációs szolgáltatás nem biztosítható. A tartós távollét tényéről az érintett szervezeti egység vezetője soron kívül írásban tájékoztatja a BM INFO-t, amely gondoskodik a BM RERIFO kapcsolattartói által vezetett nyilvántartásokban (név, szervezeti egység, munkakör, beosztás, havi térítésmentes keret összege) rögzítésről és a NISZ értesítéséről.

4. Forgalmi díjak elszámolása
15.14 A NISZ havi kimutatás keretében megküldi a BM RERIFO részére a felhasználókra vonatkozó adatokat (név, szervezeti egység, munkakör, beosztás, havi térítésmentes keret összege) ellenőrzésre és a keletkezett forgalmi díjak percalapú számlázás alapján összesített listáit.
16.15 A BM RERIFO a NISZ által biztosított havi kimutatásokból az adott negyedév első és második hónapjáról elszámolást készít, melyet a BM Informatikai Helyettes Államtitkárság (a továbbiakban: BM IHÁT) megküld a szervezeti egységet irányító állami vezetők, illetve a BM miniszteri kabinetfőnök részére. A szervezeti egységet irányító állami vezető, illetve a BM miniszteri kabinetfőnök az általa vezetett szervezeti egységre vonatkozóan a kézhezvételtől számított 10 munkanapon belül írásban tájékoztatja a BM INFO-t az esetlegesen felmerülő problémákról vagy az elszámolás elfogadásáról.
17.16 Az elszámolással kapcsolatban felmerült, a 16. pont szerint jelzett problémákról a BM RERIFO 5 munkanapon belül tájékoztatja a NISZ-t.
18.17 A BM RERIFO a NISZ által megküldött háromhavi kimutatásból elkészíti az adott negyedév elszámolását. Ez tartalmazza a harmadik hónap elszámolását, valamint az adott negyedév összesített elszámolását a BM felhasználó keretösszegét meghaladó forgalmi díjakkal együtt. Ezen elszámolást a BM IHÁT megküldi a szervezeti egységet irányító állami vezetők, illetve a BM miniszteri kabinetfőnök részére. A szervezeti egységet irányító állami vezető, illetve a BM miniszteri kabinetfőnök 10 munkanapon belül írásban tájékoztatja a BM INFO-t a harmadik hónap elszámolásával kapcsolatosan felmerülő problémákról vagy az elszámolás elfogadásáról. A negyedévre vonatkozólag a nyilatkozathoz csatolni kell, hogy a BM felhasználó túlbeszélgetései szolgálati célból történtek-e. A szervezeti egységet irányító állami vezető, illetve a BM miniszteri kabinetfőnök a BM felhasználó részére engedélyezett keret összegét meghaladó túlbeszélgetést a Szabályzat 2. függeléke szerinti nyilatkozattal 10 000 Ft erejéig igazolhatja. A 10 000 Ft-ot meghaladó összegű szolgálati célú túlbeszélgetés esetén a szervezeti egységet irányító állami vezető, illetve a BM miniszteri kabinetfőnök az általa vezetett szervezeti egységre vonatkozóan a Szabályzat 2. függeléke szerinti nyilatkozatot engedélyezés céljából felterjeszti a BM közigazgatási államtitkár felé, majd a BM közigazgatási államtitkár által jóváhagyott engedélyt soron kívül megküldi a BM RERIFO számára.
19.18 Amennyiben nem szolgálati célból történt a túlbeszélgetés, a BM felhasználó a BM RERIFO által a 18. pontban meghatározott elszámolásnak az érintett szervezeti egységet irányító állami vezető, illetve a BM miniszteri kabinetfőnök által történt kézhezvételt követő 15 munkanapon belül nyilatkozik a túlfizetés rendezésének módjáról (a Szabályzat 3. függeléke). A nem szolgálati célú túlforgalmazásról készített elszámolást a BM RERIFO negyedévente megküldi a BM PEF-nek, mely számlát állít ki a BM felhasználó részére.
20.19 Amennyiben a BM felhasználó fizetési kötelezettségének a BM által kiállított számlán feltüntetett fizetési határidőn belül nem tesz eleget, a nemfizetés tényéről a BM PEF a BM Gazdasági Helyettes Államtitkárságon (a továbbiakban: GHÁT) keresztül tájékoztatja a szervezeti egységet irányító állami vezetőt, illetve a BM miniszteri kabinetfőnököt, valamint a BM INFO-t. A kiszámlázott és be nem fizetett, nem szolgálati célú használat fegyelmi és kártérítési felelősséget von maga után.

21. Annál a BM felhasználónál, aki egynél több mobil telekommunikációs szolgáltatás igénybevételére jogosult, a keretösszegek összeadódnak és egy összegben kerülnek feltüntetésre.
22.20 A mindenkori aktuális forgalmi díjak a NISZ Portálján (https://szolgaltatasiportal.nisz.hu) közzétett tájékoztatóban tekinthetők meg.

23. A BM felhasználó a NISZ Ügyfélszolgálatán benyújtott előzetes igény alapján, havi rendszerességgel e-mailben tájékoztatást kap a NISZ-től az előző havi mobil telekommunikációs szolgáltatás használata, valamint esetleges kerettúllépése összegéről (tárgyhót követő hónap 25-ig). A NISZ az e-mailes tájékoztatást a BM felhasználónak a mobil telekommunikációs szolgáltatás visszavonásáig vagy a tájékoztatási kérelem visszavonásáig nyújtja.

24. A BM felhasználó jogosult az általa használt szolgáltatásról havonta egyszer az adott tárgyhóra vonatkozólag hívásrészletezőt kérni a NISZ Ügyfélszolgálatán keresztül.
25.21 A mobil telekommunikációs szolgáltatással kapcsolatos hírek, aktualitások, tájékoztatók a NISZ Portálján (https://szolgaltatasiportal.nisz.hu) kerülnek közzétételre.
26.22 A mobil telekommunikációs szolgáltatás jogosulatlan igénybevételének megakadályozása érdekében a BM felhasználó munkaviszonyának megszűnése esetén a BM SZEMFO haladéktalanul – de legkésőbb a BM felhasználó utolsó munkában töltött napján – a Szabályzat 4. függelékében meghatározott nyilatkozat kitöltésével nyilatkoztatja a BM felhasználót az általa igénybe vett mobil telekommunikációs szolgáltatásnak a munkaviszony megszűnésének napjáig terjedő túlbeszélgetés utólag történő kiszámlázásáról. Egyidejűleg a BM SZEMFO tájékoztatja a BM INFO-t a BM felhasználó munkaviszonyának megszűnéséről, és továbbítja a BM RERIFO részére a Szabályzat 4. függelékében meghatározott nyilatkozatot.

27. A BM felhasználó a munkaviszony megszűnésekor vagy tartós távollét esetében a NISZ felé elszámol a telekommunikációs eszközökkel.
28.23 A BM felhasználó jogosult az általa használt mobil telekommunikációs előfizetői szolgáltatást magánelőfizetésbe átvinni abban az esetben, ha a munkaviszonya vagy vezetői beosztása megszűnt, továbbá a szervezeti egységet felügyelő állami vezetője, illetve a BM miniszteri kabinetfőnök az általa vezetett szervezeti egységre vonatkozóan visszavonta a szolgáltatásra való jogosultságát, valamint tartós távollét esete áll fenn. Az eljárás lefolytatásához a BM felhasználó írásban bejelentéssel fordul a NISZ Ügyfélszolgálatához, melyről egyidejűleg tájékoztatja a BM INFO-t is.

5. A mobil telekommunikációs készülékek használata

29. A mobil telekommunikációs készülékek és a szolgáltatás igénybevételére feljogosító SIM kártyák használata során a BM felhasználó felel a rendeltetésszerű, ésszerű használatért, köteles a takarékosságra és az állagmegőrzésre figyelemmel gondosan használni, kezelni, a tartozékokat hiánytalanul megőrizni, valamint köteles minden tőle elvárhatót megtenni azért, hogy a mobil telekommunikációs készülék az értékét megőrizze. Ezek elmulasztásából eredő károkért a BM felhasználó fegyelmi és kártérítési felelősséggel tartozik.

6. Az üzemeltetési felelős

30. A mobil telekommunikációs készülékeket a NISZ munkatársai üzemeltetési felelősként kezelik. Az üzemeltetési felelős a NISZ Távközlési Számlakezelési Csoport.

31. Az üzemeltetési felelős felel a mobil telekommunikációs készülékek megfelelő és rendeltetésszerű működésének biztosításáért.

32. Az üzemeltetési felelős feladata a mobil telekommunikációs készülékek és a szolgáltatás igénybe vételére feljogosító SIM kártyák szabályszerű átadása.

7. A mobil telekommunikációs készülék javítása

33. A NISZ tulajdonában lévő mobil telekommunikációs készülékek javítását (ideértve a garanciális átvizsgálást is) kizárólag az üzemeltetési felelős végezheti.

8. Eljárás káresemény esetén
34.24 A BM felhasználó részére felhasználásra átadott mobil telekommunikációs készülék és a szolgáltatás igénybevételére feljogosító SIM kártya sérülését vagy megsemmisülését a BM felhasználó haladéktalanul írásban bejelenti a NISZ-nek és egyben a BM INFO-nak. A NISZ gondoskodik a mobil telekommunikációs készülék és a SIM kártya javításáról és cseréjéről.
35.25 A mobil telekommunikációs készülék és a szolgáltatás igénybevételére feljogosító SIM kártya eltulajdonítása gyanújának észlelésekor a BM felhasználónak az illetékes rendőrkapitányságon haladéktalanul feljelentést kell tenni. A BM felhasználónak a feljelentéssel egyidejűleg haladéktalanul be kell jelenteni a lopás tényét a NISZ-nek az ugyfelszolgalat@ugyfelszolgalat.gov.hu e-mail-címen a rendőrségi feljelentés jegyzőkönyv másolatának becsatolásával, vagy a NISZ által készített káreseti jegyzőkönyv felvételével. A bejelentéssel egyidejűleg a BM felhasználó az eseményről írásban értesíti a BM RERIFO-t is.
36. 26

1. függelék a 27/2012. (VI. 25.) BM utasításhoz27


Mobil telekommunikációs keretek


I. Hangelőfizetés keretei

Kategória

Térítésmentes keret nagysága/hó (nettó Ft)

Térítésmentes keret nagysága/hó (bruttó Ft)

Jogosultak

A

korlátlan

korlátlan

miniszter

B

korlátlan

korlátlan

államtitkár, helyettes államtitkár, miniszteri kabinetfőnök

C

8 000

10 160

főosztályvezető, főosztályvezető-helyettes, titkárságvezető, kabinetfőnök, miniszteri biztos, politikai (fő)tanácsadó

D

4 000

5 080

osztályvezető, ügyeleti, speciális feladatokat ellátó személy, szakmai (fő)tanácsadó,
kormány- (fő)tanácsadó, közigazgatási főtanácsadó

E

2 000

2 540

ügyintéző, gépkocsivezető, egyéb szellemi vagy fizikai munkakörben foglalkoztatott BM felhasználó, prémiumévek programban részt vevő BM felhasználó

2. függelék a 27/2012. (VI. 25.) BM utasításhoz28

NYILATKOZAT
mobil telekommunikációs keret túllépése szolgálati indokból
Igazolom, hogy (név) ………………………….…………………………………….……… a BM (szervezeti egység) ……………………………………………………………… munkatársa a (telefonszám) ……………………………… hívószámú …… évi ……… negyedévi (összeg) …………………… Ft, azaz ……………………………………… Ft mobil telekommunikációs kerettúllépése szolgálati célból történt.
Indoklás:
……………………………………………………………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………………………………………………..
Budapest, ……………….…………
…….……………………………………………
szervezeti egységet irányító állami vezető
BM Kabinetfőnök
10 000 Ft-ot meghaladó kerettúllépés esetén
Budapest, ……………………….
Engedélyezem: …….……………………………………………
közigazgatási államtitkár
E-mail: mobil@bm.gov.hu

3. függelék a 27/2012. (VI. 25.) BM utasításhoz29

NYILATKOZAT
mobil telekommunikációs keret túllépésének fizetéséről
Alulírott ………………………………………………………………………, adóazonosító: …………………………, lakcím: ……………………………………….……………………………………………………………………………… a BM (szervezeti egység): …………………………………………………… munkatársa elismerem a (telefonszám) …………………………………… hívószámú …… évi …… negyedéves mobil telekommunikációs keret túllépésből adódó ………………………… Ft, azaz ……………………………………………… Ft összegű tartozásomat, melyet befizetek
készpénzátutalási megbízással*, átutalással*.
Budapest, ……………………….
…………………………………………
dolgozó aláírása
___________________
* A megfelelő rész aláhúzandó.
E-mail: mobil@bm.gov.hu

4. függelék a 27/2012. (VI. 25.) BM utasításhoz30


NYILATKOZAT
mobil telekommunikációs szolgáltatás költség utólagos kiszámlázásáról

Név:

Mobilszám:

Számlázási cím:

Utólagosan kiszámlázandó időszakok:

Keret (nettó/hó):



Fent nevezett tudomásul veszem, hogy a Belügyminisztérium által részemre biztosított mobil telekommunikációs szolgáltatás fent megjelölt időszakában a vezető által jóváhagyott kereten felüli túlbeszélgetés költségét a Belügyminisztérium Igazgatása a megadott névre és címre kiszámlázza.



Budapest, …………………………

………………………………………………
aláírás

5. függelék a 27/2012. (VI. 25.) BM utasításhoz31

6. függelék a 27/2012. (VI. 25.) BM utasításhoz32

1

Az utasítást a 27/2023. (XI. 9.) BM utasítás 3. §-a hatályon kívül helyezte 2023. november 10. napjával.

2

A 2. § a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

3

A 3. § a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

4

A 4. § a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

5

Az 1. melléklet 1. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

6

Az 1. melléklet 4. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított, a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

7

Az 1. melléklet 7. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított, a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

8

Az 1. melléklet 8. pontja a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

9

Az 1. melléklet 10. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított, a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

10

Az 1. melléklet 11. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

11

Az 1. melléklet 12. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

12

Az 1. melléklet 13. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

13

Az 1. melléklet 14. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított, a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

14

Az 1. melléklet 15. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított, a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

15

Az 1. melléklet 16. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított, a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

16

Az 1. melléklet 17. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított, a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

17

Az 1. melléklet 18. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított, a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

18

Az 1. melléklet 19. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított, a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

19

Az 1. melléklet 20. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg. [A 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-ában foglalt azon módosítás, mely szerint az 1. melléklet 20. pontjában a „BM INFO” szövegrész helyébe a „BM RERIFO” szöveg lép, nem vezethető át.]

20

Az 1. melléklet 22. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított, a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

21

Az 1. melléklet 25. pontja a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

22

Az 1. melléklet 26. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított, a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

23

Az 1. melléklet 28. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg. [A 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-ában foglalt azon módosítás, mely szerint az 1. melléklet 28. pontjában a „BM INFO” szövegrész helyébe a „BM RERIFO” szöveg lép, nem vezethető át.]

24

Az 1. melléklet 34. pontja a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg. [A 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-ában foglalt azon módosítás, mely szerint az 1. melléklet 34. pontjában a „BM INFO” szövegrész helyébe a „BM RERIFO” szöveg lép, nem vezethető át.]

25

Az 1. melléklet 35. pontja a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-ával megállapított szöveg.

26

Az 1. melléklet 36. pontját a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a hatályon kívül helyezte.

27

Az 1. függelék a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 2. § a) pontjával megállapított szöveg.

28

A 2. függelék a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 2. § b) pontjával megállapított, a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

29

A 3. függelék a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 2. § c) pontjával megállapított, a 15/2022. (IX. 1.) BM utasítás 45. §-a szerint módosított szöveg.

30

A 4. függelék a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 2. § d) pontjával megállapított szöveg.

31

Az 5–6. függeléket a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 4. §-a hatályon kívül helyezte.

32

Az 5–6. függeléket a 15/2016. (VII. 15.) BM utasítás 4. §-a hatályon kívül helyezte.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére