• Tartalom

28/2012. (IX. 18.) EMMI rendelet

28/2012. (IX. 18.) EMMI rendelet

az állami sportcélú támogatások felhasználásáról és elosztásáról szóló 22/2012. (IV. 11.) NEFMI rendelet, valamint a Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2012. (II. 16.) KIM rendelet módosításáról1

2012.09.19.

A sportról szóló 2004. évi I. törvény 79. § (3) bekezdés a) és b) pontjában, a 4–6. § tekintetében az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 73. § (2) bekezdés a) pontjában és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 109. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 41. § k) és p) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 73. § b) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró államháztartásért felelős miniszterrel egyetértésben – a következőket rendelem el:

1. Az állami sportcélú támogatások felhasználásáról és elosztásáról szóló
22/2012. (IV. 11.) NEFMI rendelet módosítása

1. § Az állami sportcélú támogatások felhasználásáról és elosztásáról szóló 22/2012. (IV. 11.) NEFMI rendelet (a továbbiakban: R1.) 57. §-a, valamint az azt megelőző alcím helyébe a következő rendelkezés lép:

„17. Lovassport támogatása
57. § (1) A miniszter a „Lovassport támogatása” előirányzat terhére a Magyar Lovassport Szövetség és annak tagszervezetei részére költségvetési támogatást a sportszakmai szempontból kiemelkedő jelentőségű 2012. évi hazai rendezésű nemzetközi sportesemények rendezési költségei, valamint a lovassport fejlesztési céljaival összefüggő feladatok ellátásához kapcsolódó költségek – különösen a lovassport fejlesztését szolgáló ingatlanok és ingók megszerzésével, fejlesztésével, a lovassport tevékenység ellátásához kapcsolódó költségek – finanszírozására nyújt. Ha a hazai rendezésű nemzetközi sportesemény rendezője a Magyar Lovassport Szövetség tagszervezete, a költségvetési támogatás nyújtására a Magyar Lovassport Szövetség közreműködésével kerül sor azzal, hogy a tagszervezetnek nyújtott támogatás visszaköveteléséből eredő tartozásért a Magyar Lovassport Szövetség kezesként felel.
(2) A „Lovassport támogatása” előirányzat terhére költségvetési támogatás a miniszternek a költségvetési támogatás eredményes felhasználását figyelembe vevő egyedi döntése alapján, részletekben vagy egy összegben történő kifizetéssel, elő- vagy utófinanszírozással is nyújtható.”

2. § Az R1. 59. § (4) bekezdése a következő d) ponttal egészül ki:

(A miniszter a „Sportlétesítmények fejlesztése és fenntartása” előirányzat terhére nyújt költségvetési támogatást)

d) sportszervezet részére az általa használt állami, önkormányzati tulajdonú sportcélú ingatlanok használatával összefüggő létesítményhasználati és közüzemi költségekhez, létesítmény- és helyszínbérleti díjakhoz, továbbá a használattal összefüggő, korábbi években felmerült létesítményhasználati és közüzemi költségekhez, létesítmény- és helyszínbérleti díjakhoz, amelyek kiegyenlítésére a sportszervezet részletfizetési kedvezményt kapott.”

3. § Az R1. 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

2. A Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló
5/2012. (II. 16.) KIM rendelet módosítása

4. § A Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2012. (II. 16.) KIM rendelet (a továbbiakban: R2.) 6. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

6. § (1) A támogatott civil szervezet a támogatás felhasználásáról és a támogatási szerződés teljesítéséről szakmai beszámolót és pénzügyi elszámolást (a továbbiakban együtt: elszámolás) köteles a szerződésben megjelölt határidőben és módon benyújtani. Az elszámolási határidőt úgy kell megállapítani, hogy az elszámolásra a támogatási időszak lezárását követő harminc napon belül, de legkésőbb az 1. melléklet szerinti napot követő harmincadik napig sor kerüljön.
(2) A pénzügyi elszámoláshoz a támogatás felhasználását igazoló számviteli bizonylatok, kifizetést igazoló bizonylatok, valamint a költségvetési támogatás jogszerű és a céljának megfelelő felhasználását igazoló egyéb dokumentumok másolatát nem kell mellékelni, ha az azon feltüntetett bruttó érték nem haladja meg az Ávr. 80. § (5) bekezdésében meghatározott értékhatárt. A költségek felmerülését igazoló, eredeti számviteli bizonylatokat – abban az esetben is, ha az elszámoláshoz nem kell mellékelni – a kedvezményezett köteles záradékkal ellátni, amelyben jeleznie kell, hogy a számviteli bizonylaton szereplő összegből mennyit számolt el a szerződésszámmal hivatkozott támogatási szerződés terhére. A számlaösszesítőn feltüntetett adatok valódiságát, az eredeti bizonylatokkal való egyezőségét és az eredeti bizonylatok előírt záradékolásának megtörténtét könyvvizsgálónak nem kell igazolnia.”

5. § Az R2. 27. §-ban az „a Wekerle Sándor Alapkezelő” szövegrész helyébe az „az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő” szöveg lép.

6. § Az R2. 34. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalról szóló 177/2012. (VII. 26.) Korm. rendelet 14. § (1) bekezdése alapján átadott feladatokhoz kapcsolódóan a Nemzeti Együttműködési Alap kezelésével összefüggésben a 29. § (2) bekezdése szerint 2012. január 1. és augusztus 15. között felhasznált pénzeszközökről a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal mint a Wekerle Sándor Alapkezelő jogutódja tételes elszámolást nyújt be az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő részére 2012. október 15. napjáig.”

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 28/2012. (IX. 18.) EMMI rendelethez

Összesített elszámolási táblázat

 

A

B

C

D

1.

Kedvezményezett neve:

Elszámolást ellenőrizte*

 

2.

Az elszámolás összeállítójának neve, telefonszáma, e-mail címe:

Dátum*

.

3.

Szerződés összege:

Aláírás*

4.

Elszámolandó támogatás összege:

 

 

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Szerződéshez mellékletként csatolt KÖLTSÉGTERV fő sorai

csatolt számla sorszáma

Számla / bizonylat adatai

A számlán szereplő összegből a támogatás terhére elszámolt összeg

Támogató tölti ki!

A költségterv egyes fő soraiban igényelt támogatás

Előző részletek elszámolásában elfogadott összeg

Támogatásra elszámolt − összesen

Eltérés összege/ %-a

CA

Számla sorszáma

CB

Teljesítés dátuma

CC

A bizonylatot kiállító (Szállító) neve

CD

Termék /szolgáltatás megnevezése

CE

Számla összege** (Ft)

2.

Bérköltség, egyéb személyi jellegű kifizetések

2.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.2

 

 

 

 

 

 

 

2.3

 

 

 

 

 

 

 

2.4

 

 

 

 

 

 

 

3.

Munkaadókat terhelő járulékok

3.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.2

 

 

 

 

 

 

 

3.3

 

 

 

 

 

 

 

3.4

 

 

 

 

 

 

 

4.

Anyagköltség, készletbeszerzés

4.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.2

 

 

 

 

 

 

 

4.3

 

 

 

 

 

 

 

4.4

 

 

 

 

 

 

 

5.

Szellemi tevékenység költségei, szakértői, előadói díjak

5.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.2

 

 

 

 

 

 

 

5.3

 

 

 

 

 

 

 

5.4

 

 

 

 

 

 

 

6.

Bérleti díjak

6.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.2

 

 

 

 

 

 

 

6.3

 

 

 

 

 

 

 

6.4

 

 

 

 

 

 

 

7.

Rezsi jellegű kiadások

7.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.2

 

 

 

 

 

 

 

7.3

 

 

 

 

 

 

 

7.4

 

 

 

 

 

 

 

8.

Szállítási, utazási költségek

8.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.2

 

 

 

 

 

 

 

8.3

 

 

 

 

 

 

 

8.4

 

 

 

 

 

 

 

9.

Egyéb szolgáltatások vásárlása

9.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.2

 

 

 

 

 

 

 

9.3

 

 

 

 

 

 

 

9.4

 

 

 

 

 

 

 

10.

Egyéb dologi kiadások

10.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.2

 

 

 

 

 

 

 

10.3

 

 

 

 

 

 

 

10.4

 

 

 

 

 

 

 

11.

Beruházás

11.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.2

 

 

 

 

 

 

 

11.3

 

 

 

 

 

 

 

11.4

 

 

 

 

 

 

 

12.

Felújítás

12.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.2

 

 

 

 

 

 

 

12.3

 

 

 

 

 

 

 

12.4

 

 

 

 

 

 

 

13.

Összesen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Támogató tölti ki!

**Áfa-visszaigénylés esetén a "Számla összege" oszlopban az Áfa nélküli (nettó) összeget kell szerepeltetni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fent felsorolt számlák hitelesek és csak az Emberi Erőforrások Minisztériuma/MOB1 felé, a ....................................... iktatószámú szerződéssel kapcsolatban lettek elszámolva. Kijelentem, hogy a támogatásként elszámolt fenti összeg a támogatási szerződésben foglaltaknak megfelelően került felhasználásra. Kijelentem, hogy a csatolt bizonylatok másolatai az eredetivel mindenben megegyeznek.

Igazolom, hogy az összesített elszámolásban foglaltak a hatályos pénzügyi és számviteli előírások szerint kerültek felhasználásra, kifizetésre és könyvelésre.

Igazolom, hogy az összesített elszámolásban feltüntetett költségek kifizetése előtt azok jogosságáról és összegszerűségéről – ellenszolgáltatás teljesítését követően esedékes kifizetés előtt ezen felül az ellenszolgáltatás teljesítéséről is – előzetesen meggyőződtem.

Ha a támogatás felhasználása során közbeszerzési eljárás lefolytatására sor került, az elszámoláshoz mellékelni kell az ellenőrzéshez (az eljárás beazonosításához) szükséges valamennyi adatot.

Az elszámolás kelte: .......................................................

P. H.

...................................................................................

a képviseletre jogosult személy aláírása

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2012. szeptember 20. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére