• Tartalom

305/2012. (X. 29.) Korm. rendelet

305/2012. (X. 29.) Korm. rendelet

a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalról szóló 177/2012. (VII. 26.) Korm. rendelet, valamint az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet módosításáról1

2012.10.30.

A Kormány az Alaptörvény 15. cikk (3) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalról szóló 177/2012. (VII. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) a következő alcímmel egészül ki:

„4/A. A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal ifjúságpolitikával összefüggő feladatai
8/A. § A Hivatal az ifjúságpolitikával összefüggő feladatai körében
a) a magyarországi ifjúsági munka és szolgáltatások tudás- és kompetencia központjaként, regionális, országos eszközrendszerek működtetésével, fejlesztésével, feltárásával, elterjesztésével támogatja az ifjúsági szektor megfelelő működését,
b) elősegíti az állami-önkormányzati, civil és gazdasági szektorok közötti együttműködést az ifjúságpolitika és az ifjúsági munka területén,
c) elősegíti a társadalmi kohézió, illetve a versenyképes tudásalapú társadalom megteremtésének érdekében a fiatalok és közösségeik kompetenciáinak fejlesztését, szem előtt tartva a partnerség, nyitottság, rugalmasság elveit és gyakorlatát.”

(2) Az R. a következő 16. §-sal egészül ki:

16. § (1) A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalról szóló 177/2012. (VII. 26.) Korm. rendelet, valamint az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet módosításáról szóló 305/2012. (X. 29.) Korm. rendelettel megállapított 8/A. §-a szerinti feladatok 2012. november 1. napjával a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalhoz kerülnek át a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézettől. A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal a feladathoz kötődő foglalkoztatotti állomány, tárgyi eszköz, valamint egyéb más, vagyoni értékű jogok tekintetében a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet jogutódja.
(2) A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal, valamint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet 2012. november 1. napjáig megállapodást köt a Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság átkerülésével kapcsolatos kérdésekben, különös tekintettel az átadásra kerülő kiemelt előirányzatok mértékére, az átadásra kerülő foglalkoztatottakra és a hozzájuk kapcsolódó engedélyezett létszámra, az egyéb vagyoni értékű jogokra, valamint a kapcsolódó kötelezettségvállalásokra, követelésekre.”

2. § Az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 29. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A miniszter az Új Nemzedék Jövőjéért ifjúságpolitikai keretprogram összehangolásáért való felelőssége körébe tartozó tevékenységének koordinációjához, valamint az ifjúsági szolgáltatások szervezetrendszerének működtetéséhez a Zánka-Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. szolgáltatásait veszi igénybe.”

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2012. október 31. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére