• Tartalom

4/2012. (II. 7.) VM rendelet

4/2012. (II. 7.) VM rendelet

a zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott különleges támogatásának igénybevételéhez kapcsolódó feltételek megállapításáról szóló 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet módosításáról1

2012.02.10.

A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 81. § (3) bekezdés a) pontjában és (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 94. § a) és b) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – a következőket rendelem el:

1. § (1) A zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott különleges támogatásának igénybevételéhez kapcsolódó feltételek megállapításáról szóló 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet [a továbbiakban: 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet] 1. § 5. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(1. § E rendelet alkalmazásában:)

„5. elismert tevékenység: a termelő által saját nevében, saját gazdaságában és saját kockázatára folytatott
a) bármely mezőgazdasági, erdészeti, halászati, valamint
b) a jogosult településen folytatott és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelye keretében meghatározott vidékfejlesztési tevékenység végzése;”

(2) A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 1. § 7. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(1. § E rendelet alkalmazásában:)

„7. gyümölcs referenciaterület: az a hektárban megállapított terület,
a) amelynek alapján a gyümölcstermelő részére az 1. melléklet szerinti hasznosítási kódok szerint megjelölt és minimális hektáronkénti tőszámú gyümölcs ültetvény terület után az R. szerinti támogatás megállapításra került,
b) az a) alpont szerint megjelölt egyes ültetvények esetében a gyümölcsfák hektáronkénti tőszáma minden megjelölt parcella esetében 2009. december 31-én elérte vagy meghaladta az 1. melléklet szerinti mértéket, és
c) a b) alpont szerint megjelölt egyes ültetvények életkora 2009. december 31-én a telepítéstől számított 15 évnél nem idősebb;”

2. § A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

3. § (1) A szerkezetátalakítási programban – az őt megillető referenciaterület mértékéig – csak az a termelő vehet részt, aki, vagy amely 2010. május 15-ig részvételi szándékáról az MVH által rendszeresített és az MVH honlapján közzétett nyomtatványon erről írásban nyilatkozik.
(2) A 2012–2013. támogatási évek vonatkozásában a szerkezetátalakítási programban az (1) bekezdésben meghatározott termelőkön túl részt vehet azon zöldség-, illetve gyümölcstermelő – az őt megillető referenciaterület mértékéig – aki, vagy amely 2012. május 15-ig részvételi szándékáról az egységes kérelemben nyilatkozik.
(3) Az (1) és (2) bekezdés szerinti nyomtatványon a termelőnek a személyi azonosításához szükséges adatokon túl meg kell jelölnie, hogy hány hektár és milyen típusú várható referenciaterület figyelembevételével, mely településen, milyen elismert tevékenységet kíván folytatni, továbbá nyilatkoznia kell arról, hogy ismeri és vállalja a szerkezetátalakítási programban való részvétel feltételeit.
(4) Az 1. mellékletben felsorolt gyümölcs ültetvények esetében a referenciaterület megállapításánál figyelembe vehető minimális hektáronkénti tőszámot, valamint az ültetvény életkorát a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (a továbbiakban: MgSzH) igazolja, amelyet az (1) bekezdés szerinti nyilatkozathoz mellékelni kell.
(5) A (4) bekezdésben foglaltaktól eltérően a 2012. évben újonnan belépő zöldség-, gyümölcstermelők vonatkozásában, az 1. mellékletben felsorolt gyümölcs ültetvények esetében a referenciaterület megállapításánál figyelembe vehető minimális hektáronkénti tőszámot, valamint az ültetvény életkorát a MgSzH a Mezőgazdasági Parcellaazonosító Rendszerben tárolt adatok alapján a 2009. december 31-én fennállt állapotnak megfelelően igazolja, amelyet a (2) bekezdés szerinti nyilatkozathoz mellékelni kell.
(6) Amennyiben a (4) és (5) bekezdés szerinti igazolás az (1) és (2) bekezdés szerinti nyilatkozat benyújtásakor még nem állt a termelő rendelkezésére, akkor arról kell nyilatkoznia, hogy az eljárást megindította. Ebben az esetben az igazolást az MgSzH a termelőn kívül az MVH-nak is megküldi.
(7) Az MVH a szerkezetátalakítási program hatálya alá tartozó referenciaterületek körét a termelő 2009. évi egységes területalapú (SAPS), valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő támogatásra (top up) való jogosultsága jogerős megállapítását követően és annak alapján a (3) bekezdés szerinti nyilatkozatban foglaltaktól eltérően is megállapíthatja azzal, hogy a termelő szerkezetátalakítási program hatálya alá tartozó referenciaterülete nem lehet nagyobb, mint amit a termelő (3) bekezdésben foglaltak szerinti nyilatkozatában megjelölt.
(8) A szerkezetátalakítási programban részt vehet az a termelő is, aki vagy amely felszámolási, végelszámolási vagy adósságrendezési eljárás alatt áll feltéve, hogy e rendeletben meghatározott egyéb feltételeknek megfelel.”

3. § A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

4. § (1) A szerkezetátalakítási programban résztvevő termelő a támogatási időszak teljes időtartama alatt az aktiválással érintett évek vonatkozásában köteles:
a) naptári évente a jogosult településen található, és az őt megillető támogatási jogosultságok számával megegyező, hektárban megállapított területnagyság figyelembevételével az EMGA-ból finanszírozott egységes területalapú támogatást igénybe venni,
b) 2011-től kezdődően évente az egységes kérelem keretében nyilatkozni arról, hogy a tárgyévben mely településen, milyen elismert tevékenységet kíván folytatni,
c) az elismert tevékenység keretében
ca) Virginia, Burley dohány támogatási jogosultságonként naptári évente 1000 munkaóra,
cb) zöldség, gyümölcs támogatási jogosultságonként naptári évente 700 munkaóra
elismert élőmunka ráfordítást biztosítani,
d) támogatási jogosultságonként évente elismert tevékenységből származó legalább 300 000 forint árbevételt teljesíteni, és
e) 2011-től kezdődően évente február 15-ig, az MVH által rendszeresített és a honlapján közzétett nyomtatványon a személyi azonosításhoz szükséges adatokon túl nyilatkozni a c)–d) pontban foglalt feltételeknek a megelőző naptári év alatti teljesítéséről, valamint arról, hogy élőmunka ráfordítási kötelezettségét a jogosult településen történő munkavégzéssel teljesítette.
(2) Ha a termelőt megillető támogatási jogosultságot töredék hektár figyelembevételével állapították meg, akkor az (1) bekezdés c)–d) pontjában foglalt éves kötelezettségeket is arányosan csökkentve kell teljesíteni.
(3) A természetes személy
a) Virginia, Burley dohánytermelő esetében az (1) bekezdés d) pontja szerinti árbevétel igazolása egyben az (1) bekezdés c) pont ca) alpontja szerinti évenkénti összesen és legfeljebb 1000 munkaóra,
b) zöldség-, valamint gyümölcstermelő esetében az (1) bekezdés d) pontja szerinti árbevétel igazolása minden további munkajogi bizonylat nélkül egyben az (1) bekezdés c) pont cb) pontja szerinti évenkénti összesen és legfeljebb 700 munkaóra
elismert tevékenység keretében végzett élő munka ráfordítás igazolásának is minősül.
(4) Amennyiben a természetes személy a járulékokat a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény (a továbbiakban: Tbj. törvény) alapján
a) legalább a Tbj. törvény 4. § s) pontjában meghatározott minimálbérrel (a továbbiakban: minimálbér) megegyező bevétel után fizette meg, így az teljes munkaidőben történő foglalkoztatásnak minősül,
b) az a) pontban meghatározott bevételnél kevesebb bevétel után fizette meg, úgy az elismert élőmunka ráfordítás arányosan csökken.
(5) Amennyiben a természetes személy a (4) bekezdésben foglaltaktól eltérően egészségügyi hozzájárulás fizetésére kötelezett és az egészségügyi hozzájárulást az egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi LXVI. törvény alapján
a) legalább a minimálbérrel megegyező bevétel után fizette meg, az teljes munkaidőben történő foglalkoztatásnak minősül,
b) az a) pontban meghatározott bevételnél kevesebb bevétel után fizette meg, az elismert élőmunka ráfordítás arányosan csökken.
(6) A (4) és (5) bekezdés szerinti közterhek megfizetését pénzügyi bizonylatokkal szükséges igazolni.
(7) A (3) bekezdés szerinti esetben, a támogatási jogosultságonként elvárt évenkénti legalább 300 000 forintnál kisebb árbevétel esetében, az elismert tevékenység keretében végzett élő munka ráfordítást arányosan kell figyelembe venni.
(8) Amennyiben a programba bejelentkezett termelő, a szerkezetátalakítási program teljesítésének az egyik feltételét jelentő elismert élőmunka ráfordítást részben vagy egészben munkaerő kölcsönzés igénybevételével kívánja teljesíteni, köteles a munkaerő kölcsönzésről szóló szerződésben foglalt munkavégzés után fizetendő közterhek megfizetését okiratokkal igazolni és az ellenőrzés alkalmával azt bemutatni.
(9) A termelő az (1) bekezdés d) pontja szerinti árbevétellel kapcsolatos nyilatkozatát saját nevére szóló érvényes pénzforgalmi bizonylatok alapján teheti meg, amelyeket köteles az adózás rendjére vonatkozó szabályoknak megfelelő ideig megőrizni, és az ellenőrzés alkalmával azt bemutatni. Ha a termelő az ellenőrzéskor a teljesítésként vállalt teljes összegről szóló pénzforgalmi bizonylatokat nem tudja bemutatni, akkor azt a jogkövetkezmények szempontjából úgy kell tekinteni, hogy a termelő, a pénzforgalmi bizonylatokkal igazolandó érintett év vonatkozásában az (1) bekezdés d) pontja szerinti feltételt nem teljesítette.
(10) Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény alapján megfizetett napi közteher csak azon órák tekintetében vehető figyelembe a rendelet 4. §-a szempontjából, amelyeket ténylegesen teljesítettek és igazoltak.”

4. § (1) A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 6. §-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) A szerkezetátalakítási program alapján vállalt elismert tevékenységből származó árbevétel, mint feltétel nem vagy csak részleges teljesítése esetén, a 2012. évtől kezdődően az MVH a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kéréseiről szóló 2007. évi XVII. törvényben foglaltak szerint nem teljesítési bírságot szab ki, az alábbiak szerint:
a) a zöldség, gyümölcs szerkezetátalakítási programban való részvétel esetében, az elmaradt árbevétel összegének 430 forintos egységértékeiként 1 euró,
b) a dohány szerkezetátalakítási programban való részvétel esetében, az elmaradt árbevétel összegének 75 forintos egységértékeiként 1 euró.”
„(5) Az (1) és (1a) bekezdésben foglalt szankciók egyidejűleg összevontan nem alkalmazhatóak, közülük a magasabb összegű bírság alkalmazandó.”

5. § A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 8. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

8. § Az egységes területalapú támogatás (SAPS) igénybevételét szolgáló 2010. évi egységes kérelem, a programba újonnan belépő zöldség-, gyümölcstermelők esetében a 2012. évi egységes kérelem benyújtása, valamint a 3. § (1) és (2) bekezdése szerinti nyilatkozat egyben az 1122/2009/EK bizottsági rendelet 2. cikk (14) pontja, valamint a rendeletben foglaltak szerinti különleges támogatás igénybevételére való jogosultság megállapítására, valamint e jogosultság alapján történő kifizetésre vonatkozó kérelemnek minősül.”

6. § A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 9. §-a a következő (3a) bekezdéssel egészül ki:

„(3a) A programba újonnan belépő zöldség-, gyümölcstermelőket megillető zöldség, gyümölcs szerkezetátalakítási támogatási jogosultságot az MVH a termelő által 2012-ben benyújtott egységes kérelem, valamint a 3. § (2) bekezdésben foglalt nyilatkozata alapján külön-külön állapítja meg.”

7. § A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 10. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

10. § (1) A zöldség, gyümölcs támogatási jogosultságok egységértékét a (5) és (7) bekezdésben foglaltakra figyelemmel külön zöldségre és gyümölcsre, euróban, termelőnként kell megállapítani.
(2) Az (1) bekezdésben foglalt egységértékhez kapcsolódó zöldség és gyümölcs terület megállapításához figyelembe veendő egyrészről a 2010-ben bejelentkezett termelő vonatkozásában a 2012. június 9. napján tulajdonában lévő jogosultságok számával megegyező hektár számú földterület, vagy a 2012. évi megállapított SAPS területei közül az alacsonyabb, továbbá a 2012. évben újonnan bejelentkezett termelő esetében a jogosult referenciaterülete és a 2012. évben megállapított SAPS területe közül az alacsonyabb.
(3) A Virginia és Burley támogatási jogosultságok egységértékét a (6) és (7) bekezdésben foglaltakra figyelemmel külön-külön, euróban, termelőnként a 12. §-ban szereplő keretösszeg és a (4) bekezdésben foglalt terület hányadosaként kell megállapítani.
(4) A (3) bekezdésben foglalt egységértékhez kapcsolódó Burley és Virginia dohány terület megállapításához figyelembe veendő a 2010-ben bejelentkezett termelő vonatkozásában a 2012. június 9. napján tulajdonában lévő jogosultságok számával megegyező hektár számú földterület, vagy a 2012. évi megállapított SAPS területei közül az alacsonyabb.
(5) Az (1) és (2) bekezdés alkalmazásakor a zöldség szerkezetátalakítási támogatási jogosultság egységértékének megállapításához a gyümölcs szerkezetátalakítási támogatási jogosultság egységértékét 0,636-del kell szorozni.
(6) A (3) és (4) bekezdés alkalmazásakor a Burley dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultság egységértékének megállapításához a Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultság egységértékét 0,897-del kell szorozni.
(7) A gyümölcs és Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultság egységértékét a 2. melléklet szerinti képlet alapján kell meghatározni.
(8) A támogatási jogosultság egységértéke utáni kifizetés a közösségi jogi aktusban meghatározott esetben és jogszabályban meghatározottak szerint csökkenthető.”

8. § A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 12. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

12. § A Virginia, a Burley dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultság darabszámának és egységértékének megállapításakor
a) a 2010. és 2011. támogatási évek vonatkozásában legfeljebb 5858 hektár és 22,1262 millió euró vehető figyelembe,
b) a 2012. és 2013. támogatási évek vonatkozásában legfeljebb 5858 hektár és 24,2 millió euró vehető figyelembe.”

9. § A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 13. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

13. § (1) A termelő a rendeletben foglaltak szerinti különleges támogatást az őt megillető támogatási jogosultságok aktiválásával veheti igénybe. E rendelkezés alkalmazásában a támogatási jogosultság aktiválásának a jogosult településen található, a támogatási jogosultság darabszámának megfelelő hektárszámú mezőgazdasági földterület használata alapján egységes területalapú támogatás igénybevétele minősül.
(2) Amennyiben a termelő a jogosult területen az őt megillető támogatási jogosultságok darabszámának megfelelő hektárszámnál kisebb terület alapján vesz igénybe egységes területalapú támogatást, azt úgy kell tekinteni, hogy a termelő a tárgyév január 1-jével az érintett rész vonatkozásában a jogszabály erejénél fogva véglegesen és visszavonhatatlanul kilépett a szerkezetátalakítási programból.
(3) A termelő az őt megillető különleges támogatást 2011-től kezdődően az egységes kérelemben tett nyilatkozatával veheti igénybe, amennyiben erre vonatkozó nyilatkozatot a 2012. évtől kezdődően nem tesz, azt úgy kell tekinteni, hogy az adott évtől kezdődően a termelő az érintett rész vonatkozásában véglegesen és visszavonhatatlanul kilépett a szerkezetátalakítási programból.
(4) A (2) bekezdés vonatkozásában a termelő e rendelet szerinti alacsonyabb értékű jogosultsága értendő.”

10. § (1) A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 14. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A támogatási jogosultság – közösségi jogi aktus vagy közösségi jogi aktus alapján kiadott jogszabály eltérő rendelkezése hiányában – a 13. § (1) bekezdés szerinti jogosultsági feltételek teljesítése esetén a támogatási időszakban egységértékének megfelelő összegben területalapú támogatásként különleges támogatás igénybevételére jogosít, figyelemmel a 16. §-ban foglaltakra.”

(2) A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 14. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az MVH a (3) bekezdés szerinti támogatásról döntést hoz.”

11. § A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 16. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

16. § (1) A zöldség-, gyümölcstermelő az átruházás évében aktivált területhez kapcsolódó szerkezetátalakítási támogatási jogosultságát
a) részben, vagy egészben kizárólag a szerkezetátalakítási programba bejelentkezett bármely zöldség-, gyümölcstermelőre, vagy
b) kizárólag a gazdaság átadási támogatást igénybe vevő termelő által bármely, a gazdaságot átvevő személyre
ruházhatja át.
(2) A Virginia, a Burley dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultság
a) részben, vagy egészben kizárólag szerkezetátalakítási programba bejelentkezett Virginia, Burley dohánytermelőre, vagy
b) kizárólag a gazdaság átadási támogatást igénybe vevő termelő által bármely, a gazdaságot átvevő személyre
ruházható át.
(3) A szerkezetátalakítási támogatási jogosultság átruházása esetén a nyilvántartásban történő átvezetés iránti kérelmet az MVH által rendszeresített és az MVH honlapján közzétett nyomtatványon kell benyújtani, amelyhez csatolni szükséges az átruházás tényét igazoló közokiratot vagy teljes bizonyító erejű magánokiratot.
(4) A rendelet alkalmazásában a szerkezetátalakítási programba bejelentkezett termelőnek kell tekinteni
a) az örököst vagy az örökösöket,
b) az egyéni vállalkozó által a szerkezetátalakítási támogatási jogosultság vagyoni hozzájárulásként történői bevitelével alapított egyéni céget,
c) a nem természetes személy termelő szervezeti átalakulása miatti jogutódot, valamint
d) azt a személyt, akire vagy amelyre gazdaságátadási támogatást igénybevevő a gazdaságot, annak részeként a támogatási jogosultságot átruházta.
(5) Az (1) bekezdés b) pontja és a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetekben a termelő összes támogatási jogosultsága csak együttesen ruházható át, nem természetes személy termelő szervezeti átalakulása esetén csak együttesen szállhat át a jogutódra.
(6) A szerkezetátalakítási támogatási jogosultság tárgyév január 1-jei határidővel hatályos átruházása alapján az átírási kérelmet kizárólag a március 1. és április 1. közötti időszakban lehet benyújtani az e §-ban foglaltak figyelembevétele mellett.
(7) A szerkezetátalakítási támogatási jogosultság átruházása esetén az átvevő általi teljesítés megállapításánál figyelembe kell venni az átadó által az átruházás benyújtási időpontjáig teljesített és igazolt árbevételre, valamint foglalkoztatásra vonatkozó szerkezetátalakítási programban előírt feltéteket.
(8) Öröklés és jogutódlás esetén az átírási kérelmet az örökös vagy a jogutód az MVH által rendszeresített nyomtatványon is benyújthatja. Amennyiben a hagyatékátadó végzésben haszonélvezeti jog kerül megállapításra, az örökösnek és a haszonélvezeti jog jogosultjának közösen kell benyújtania az átírási kérelmet.
(9) A kérelemhez mellékelni kell a jogutódlást alátámasztó jogerős döntés másolatát, amely rendelkezik a szerkezetátalakítási támogatási jogosultságról és kifizetetlen támogatási összeg esetén a szerkezetátalakítási támogatási jogosultság alapján járó támogatásról. Kiválásos jogutódlás esetén csatolni kell a szétválási szerződést, amely rendelkezik a szerkezetátalakítási támogatási jogosultságról és kifizetetlen támogatási összeg esetén a szerkezetátalakítási támogatási jogosultság alapján járó támogatásról.
(10) A szerkezetátalakítási támogatási jogosultság (1) bekezdés a) pontjában, vagy a (2) bekezdés a) pontjában meghatározott módon történő átruházása esetén a termelő az átruházást követően legfeljebb a megmaradt szerkezetátalakítási jogosultság mértékének megfelelő nagyságú területet aktiválhat a szerkezetátalakítási program hátralévő támogatási időszakában.
(11) Amennyiben a termelő az összes, a tulajdonában lévő jogosultságot átruházza, abban az esetben a szerkezetátalakítási program hátralévő támogatási időszakában nem jogosult támogatási jogosultság aktiválására.
(12) A (10) és (11) bekezdésében foglaltak alól kivételt képez, ha az átruházást követően öröklés vagy jogutódlás útján, vagy gazdaságátadási támogatási igénybe vevő termelőtől átruházás útján kerül a termelő a tulajdonába a szerkezetátalakítási támogatási jogosultság.”

13. § (1) A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 5. § (1) bekezdésében az „igazolni” szövegrész helyébe az „a vonatkozó jogszabályokban foglaltaknak megfelelően igazolni” szöveg lép.

(2) A 29/2010. (III. 30.) FVM rendelet 9. § (5) és (7) bekezdésében a „(3) bekezdés” szövegrész helyébe a „(3), valamint (3a) bekezdés” szöveg lép.

14. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

Melléklet a 4/2012. (II. 7.) VM rendelethez

A gyümölcs és a Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultság egységértékének kiszámítása
1.    TÁMgy = 9 000 000 Euró/(TERz × 0,636 + TERgy)
ahol:
TÁMgy:    a gyümölcs szerkezetátalakítási támogatási jogosultság egységértéke
TERz:    a zöldség szerkezetátalakítási támogatási jogosultságok a 10. § (2) bekezdése alapján megállapított összes területe
TERgy:    a gyümölcs szerkezetátalakítási támogatási jogosultságok a 10. § (2) bekezdése alapján megállapított összes területe
2.    TÁMv = 24,200,000 Euró/(TERb × 0,897 + TERv)
ahol:
TÁMv:    a Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultság egységértéke
TERb:    a Burley dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultságok a 10. § (4) bekezdése alapján megállapított összes területe
TERv:    a Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultságok a 10. § (4) bekezdése alapján megállapított összes területe
1

A rendelet a 14. §-a alapján hatályát vesztette 2012. február 11. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére