• Tartalom

4/2012. (I. 27.) BM utasítás

4/2012. (I. 27.) BM utasítás

a belügyminiszter irányítása alatt álló egyes rendvédelmi szervek és oktatási intézmények részére felajánlott adományok elfogadásának rendjéről szóló szabályzat kiadásáról szóló 26/2010. (XII. 29.) BM utasítás módosításáról1

2012.01.28.

Az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 37. § d), f), g), n) és q) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva kiadom a következő utasítást:

1. § A belügyminiszter irányítása alatt álló egyes rendvédelmi szervek és oktatási intézmények részére felajánlott adományok elfogadásának rendjéről szóló szabályzat kiadásáról szóló 26/2010. (XII. 29.) BM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 1. pontjának helyébe a következő rendelkezés lép:

„1. A belügyminiszter irányítása alatt álló egyes rendvédelmi szervek és oktatási intézmények részére felajánlott adományok elfogadásának rendjéről szóló szabályzatot (a továbbiakban: szabályzat) az utasítás 1. melléklete szerint határozom meg.”

2. § Az Utasítás 1. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

3. § Hatályát veszti

a) az Utasítás 2. és 3. pontja.

4. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1. melléklet a 4/2012. (I. 27.) BM utasításhoz

1. Az Utasítás 1. melléklet 1. pontjának helyébe a következő rendelkezés lép:
„1. A szabályzat hatálya kiterjed az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szervre, a Terrorelhárítási Központra, a Nemzeti Védelmi Szolgálatra (a továbbiakban: NVSZ), a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságára (a továbbiakban: BVOP), a büntetés-végrehajtási intézetekre (a továbbiakban: bv. intézet), a büntetés-végrehajtási intézményekre (a továbbiakban: bv. intézmény) [a továbbiakban együtt: rendvédelmi szervekre], a Nemzetközi Oktatási és Polgári Válságkezelési Központra (a továbbiakban: NOPVK), a rendészeti szakközépiskolákra, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központra (a továbbiakban: KOK) [a továbbiakban együtt: oktatási intézmények], a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központra (a továbbiakban: SZEBEKK), a katasztrófavédelem központi, területi és helyi szerveire, valamint a büntetés-végrehajtási gazdasági társaságokra (a továbbiakban: bv. gazdasági társaság).”
2. Az Utasítás 1. melléklet 2. pontjának helyébe a következő rendelkezés lép:
„2. E szabályzat alkalmazásában:
a) adomány: az 1. pontban felsorolt rendvédelmi szerveknek, oktatási intézményeknek, valamint az ezek szervezeti egységének jogszabályban meghatározott közfeladata ellátásával közvetlenül összefüggő célra, visszafizetési kötelezettség nélkül belföldi önkormányzat, külföldi rendvédelmi szerv, valamint nemzetközi megállapodás, egyezmény alapján külföldi kormány, minisztérium által nyújtott pénzadomány, támogatás, juttatás, ajándék, így különösen bármely forgalomképes ingó vagy ingatlan dolog, pénz, vagyoni értékű jog, egyéb kedvezmény, térítés nélkül nyújtott szolgáltatás, valamint ellenérték nélkül történő munkavégzés. Az adomány jellégétől függően nyújtható egyszeri vagy visszatérő formában.
b) kedvezményezett szerv: az 1. pontban meghatározott szervek közül az az önállóan működő vagy önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, amely vagy amely irányítása alatt lévő szerv az adományt ténylegesen felhasználja. Amennyiben több szerv is megfelel a feltételeknek, az irányítási rendszer alacsonyabb fokán elhelyezkedő szerv.”
3. Az Utasítás 1. melléklet 5. pontjában az „elfogadására” szövegrész helyébe a „elfogadására vagy visszautasítására” szöveg lép.
4. Az Utasítás 1. melléklet 6. pontjában az „elfogadásáról” szövegrész helyébe a „elfogadásáról vagy visszautasításáról” szöveg lép.
5. Az Utasítás 1. melléklet 7. pontjában a „megadományozni kívánt rendvédelmi szerv, oktatási intézmény” szövegrész helyébe a „kedvezményezett szerv” szöveg lép.
6. Az Utasítás 1. melléklet 8. pont a) alpontjában a „rendvédelmi szerv vagy oktatási intézmény” szövegrész helyébe a „kedvezményezett szerv” szöveg lép.
7. Az Utasítás 1. melléklet 8. pont c) alpontjában a „Magyar Köztársasággal” szövegrész helyébe a „Magyarországgal” szöveg lép.
8. Az Utasítás 1. melléklet 10–12. pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:
„10. Az adományok elfogadásával kapcsolatos döntés-előkészítést, az ahhoz kapcsolódó eljárást – az adomány jellegének megfelelően – az érintett szakmai szervezeti egységek véleményének figyelembevételével a kedvezményezett szerv gazdasági szervezete végzi.
11. A felajánlott adomány elfogadásáról a kedvezményezett szerv – az adomány elfogadásra jogosult jóváhagyását követően – az adományozóval írásbeli megállapodást köt. A megállapodást a kedvezményezett szerv gazdasági vezetője ellenjegyzi. Az adomány számviteli elszámolásának időpontjára a Korm. rendelet előírásait kell alkalmazni.
12. Az adomány elfogadására vonatkozó megállapodás tartalmazza:
a) az adomány azonosítására alkalmas adatokat,
b) az adomány bruttó és nettó könyv szerinti értékét, ha ez nem állapítható meg, annak piaci értékét,
c) az adomány felhasználási, hasznosítási célját, módját, továbbá a felhasználás feltételeit, valamint
d) az adományozó nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul nevének és székhelye címének kezeléséhez.”
9. Az Utasítás 1. melléklet 14. pontjában az „adományban részesült rendvédelmi szerv vagy oktatási intézmény” szövegrész helyébe a „kedvezményezett szerv” szöveg lép.
10. Az Utasítás 1. melléklet 15. pontjában az „adományban részesülő rendvédelmi szerv vagy oktatási intézmény” szövegrész helyébe a „kedvezményezett szerv” szöveg lép.
11. Az Utasítás 1. melléklet 16. pontjában az „adományban részesült rendvédelmi szerv vagy oktatási intézmény” szövegrész helyébe a „kedvezményezett szerv” szöveg lép.
12. Az Utasítás 1. melléklet 17. pontjában a „megadományozott rendvédelmi szerv, oktatási intézmény, valamint ezek” szövegrész helyébe a „kedvezményezett szerv, valamint annak” szöveg lép.
13. Az Utasítás 1. melléklet 18. pontjában a „rendvédelmi szerv, valamint az oktatási intézmény” szövegrész helyébe a „kedvezményezett szerv” szöveg lép.”
1

Az utasítás a 4. § alapján hatályét vesztette 2012. január 29. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére