• Tartalom

4/2012. (I. 27.) NFM utasítás

4/2012. (I. 27.) NFM utasítás

a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium cafetéria-juttatásainak szabályozásáról szóló 3/2011. (I. 25.) NFM utasítás módosításáról1

2012.01.28.

A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 49/F. §-a, valamint a köztisztviselők cafetéria-juttatásának részletes szabályairól szóló 305/2009. (XII. 23.) Korm. rendelet, továbbá a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény alapján – figyelemmel a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdés c) pontjára – a következő utasítást adom ki:

1. § A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium cafetéria-juttatásainak szabályozásáról szóló 3/2011. (I. 25.) NFM utasítás (a továbbiakban: NFM utasítás) 2. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A cafetéria rendszer – az utasításban meghatározott feltételekkel – a következő szociális és jóléti juttatásokat tartalmazza:
a) önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás,
b) önkéntes egészségpénztári hozzájárulás,
c) helyi utazásra szolgáló bérlet,
d) iskolakezdési támogatás,
e) munkahelyi étkeztetés,
f) Erzsébet-utalvány,
g) Széchenyi Pihenő Kártya (a továbbiakban: Kártya).”

2. § Az NFM utasítás 4. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Ha a munkatárs a juttatásról való nyilatkozat határidőben történő megtételét önhibájából elmulasztja, a rendelkezésre álló keret nagyságától függően a következő juttatásokra jogosult:
a) helyi utazásra szolgáló bérlet,
b) Erzsébet-utalvány.”

3. § Az NFM utasítás „Helyi közlekedési bérlet” alcím címe helyébe a „Helyi utazásra szolgáló bérlet” szöveg lép.

4. § Az NFM utasítás „Melegétkezési utalvány” alcíme helyébe a következő alcím lép:

„Munkahelyi étkeztetés és az Erzsébet-utalvány
14. § (1) A munkatársak étkezésének támogatására a munkahelyi étkeztetés és a fogyasztásra kész étel vásárlására jogosító Erzsébet-utalvány (a továbbiakban: étkezési hozzájárulás) szolgál.
(2) Az étkezési hozzájárulás havonta azonos összegben utalvány formájában vehető igénybe.
(3) Az étkezési utalványok kiadására havonta utólag kerül sor.”

5. § Az NFM utasítás 15. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

15. § (1) A Kártya olyan fizetési eszköz, amellyel a munkatársak a minisztérium által utalt támogatás terhére – az arra felhatalmazott és a rendszerbe bevont szolgáltatónál – szolgáltatásokat vásárolhatnak.
(2) A Kártyával igénybe vehető támogatás igénylése során a munkatársnak figyelembe kell venni a más gazdálkodó szervezettől a tárgyévben ilyen jogcímen kapott támogatás összegét, amely összegről a munkatárs a minisztériumnak nyilatkozik.
(3) A Kártyát a munkatárs igénylése alapján a minisztérium rendeli meg, a Kártya megrendelésével, használatával, a támogatás igénybevételével kapcsolatban a munkatársat költség nem terheli.
(4) A Kártya elvesztése esetén a pótkártya, valamint a közeli hozzátartozó és – az élettársi kapcsolatról tett nyilatkozat szerint – az élettárs részére a társkártya megrendelése a munkatárs igénylése alapján a minisztérium feladata. A társkártya, valamint a pótkártya előállítási és kézbesítési költségei – társ-, illetve pótkártyánként – a munkatársat terhelik, azok a cafetéria-keretösszeg terhére nem teljesíthetőek.
(5) Az elektronikus utalványokat a minisztérium a munkatárs nyilatkozata szerint meghatározott összegben, egyszerre tölti fel.”

6. § Az NFM utasítás Melléklete jelen utasítás 1. melléklete szerint módosul.

Záró rendelkezések

7. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

8. § Az NFM utasítás 10. § (1) bekezdésében a „Ktjv.-ben” szövegrész helyébe a „köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvényben” szöveg lép.

9. § Hatályát veszti az NFM utasítás 5. § (3)–(9) bekezdése, 11. §-a, „Internethasználati díj hozzájárulás” alcíme és 13. §-a, továbbá 3. § a) pontjában az „(a továbbiakban: Kjtv.)”, valamint 16. § (1) bekezdésében a „rendelkezéseit a 2011. évi cafetéria-juttatásokra kell alkalmazni” szövegrész.

1. melléklet a 4/2012. (I. 27.) NFM utasításhoz

Az NFM utasítás Mellékletének módosítása
1. Az NFM utasítás Mellékletének címe helyébe a következő szöveg lép:
„A cafetéria-juttatáshoz kapcsolódó egyéb rendelkezések”
2. Az NFM utasítás Melléklete 2. pontja helyébe a következő szöveg lép:
„2. A kedvezményes adókulccsal rendelkező cafetéria-elemeknél – a cafetéria-juttatás egy főre eső éves bruttó összegén belül – a kedvezményes adósávnál magasabb összegű választás lehetőségét nem engedélyezem.”
1

A rendelet a 7. §-a alapján hatályát vesztette 2012. január 29. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére