• Tartalom

45/2012. (VII. 16.) HM utasítás

45/2012. (VII. 16.) HM utasítás

a honvédelmi szervezetek saját hatáskörű előirányzat-módosításának rendjéről szóló 12/2010. (I. 27.) HM utasítás módosításáról1

2012.07.17.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján, figyelemmel az (5) bekezdés a) pont af) alpontjában foglaltakra, a honvédelmi szervezetek saját hatáskörű előirányzat-módosításának rendjéről szóló 12/2010. (I. 27.) HM utasítás módosításáról a következő utasítást adom ki:

1. § A honvédelmi szervezetek saját hatáskörű előirányzat-módosításának rendjéről szóló 12/2010. (I. 27.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

1. § (1) Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelemért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatra (a továbbiakban: KNBSZ), továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) terjed ki.
(2) Jelen utasítás alkalmazásában keretgazda alatt a nemzetközi feladatok vonatkozásában az intézményi költségvetési tervjavaslatok elkészítésének és jóváhagyásának a miniszter által évente kiadásra kerülő eljárásrendje mellékletében meghatározott szervezetek értendők.”

2. § (1) Az Ut. 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és a 2. § a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1) A honvédelmi szervezetek vezetői a (4) bekezdésben és a 4. §-ban foglaltakra figyelemmel saját hatáskörben előirányzat-átcsoportosítást hajthatnak végre az éves költségvetésen belül:
a) a dologi kiadások és az egyéb működési célú támogatások, kiadások kiemelt előirányzatok,
b) az intézményi beruházási és a felújítási kiemelt kiadási előirányzatok,
c) a kiemelt kiadási előirányzatokon belül az éves költségvetést képező főkönyvi számlaszámok
között – ideértve a kapcsolódó támogatási és bevételi előirányzatokat is –, „A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM FEJEZET KÖLTSÉGVETÉS GAZDÁLKODÁSI INFORMÁCIÓS RENDSZERÉBEN HASZNÁLT CÍMRENDKÓDOK (CRK) JEGYZÉKE” című HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal (a továbbiakban: HM KPH) kiadványban (a továbbiakban: CRK jegyzék) megjelölt, engedélyezett feladatok előirányzatai terhére, vagy javára.
(1a) A honvédelmi szervezetek vezetői jóváhagyott eredeti előirányzataikat a barter-megállapodásból származó, terven felüli bevételekkel és kiadásokkal – az intézményi bevételekkel kapcsolatos feladatokról szóló HM utasításban meghatározottakra figyelemmel – módosíthatják.”

(2) Az Ut. 2. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A központi logisztikai előirányzatok tekintetében az előirányzat-átcsoportosítást – a Honvédelmi Minisztérium fejezet központi és intézményi gazdálkodásának rendjéről szóló 89/2011. (VIII. 4.) HM utasítás 33. § (4) bekezdése szerint – az előirányzatok tervezésére kijelölt honvédelmi szervezet hajtja végre.”

3. § Az Ut. 3. §-a a következő i) ponttal egészül ki:

(A 2. § szerinti saját hatáskörű előirányzat–átcsoportosítás nem irányulhat)

i) a CRK jegyzékben miniszteri hatáskörű előirányzat-átcsoportosításra kijelölt feladatok előirányzatainak növelésére, vagy csökkentésére.”

4. § Az Ut. 4. § (2)–(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(2) A nemzetközi költségvetések növelésére, vagy csökkentésére irányuló előirányzat-átcsoportosítások csak a keretgazda előzetes írásbeli hozzájárulásával kezdeményezhetőek.
(3) A honvédelmi szervezetek költségvetésében a 38-as anyagnemre vonatkozó előirányzat-átcsoportosítás – az MH katonai szervezeteinek a gondozási és épülettakarítási dologi előirányzatai, valamint a KNBSZ előirányzatai kivételével – csak a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal főigazgatója engedélyét követően hajtható végre.”

5. § Az Ut.

a) 2. § (3) bekezdésében a „HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal (a továbbiakban: HM KPH)” szövegrész helyébe a „HM KPH”,

b) 4. § (1) bekezdésében az „Ámr. 60. §” szövegrész helyébe az „államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 36. §-ában”,

c) 7. § a) pontjában a „pénzügyi és számviteli szervezeti elemmel nem rendelkező honvédelmi szervezetek” szövegrész helyébe „a honvédelmi szervezetek működésének az államháztartás működési rendjétől eltérő szabályairól szóló 346/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (4) bekezdés a) pontja szerinti központi pénzügyi és számviteli ellátásra utalt honvédelmi szervezetek (a továbbiakban: központi pénzügyi és számviteli ellátásra utalt honvédelmi szervezetek)”,

d) 7. § b) pontjában és 8. § (4) bekezdés b) pontjában a „saját pénzügyi és számviteli elemmel rendelkező honvédelmi szervezetek” szövegrész helyébe a „KNBSZ és az MH Honvédkórház”,

e) 8. § (4) bekezdés a) pontjában a „pénzügyi és számviteli szervezeti elemmel nem rendelkező” szövegrész helyébe a „központi pénzügyi és számviteli ellátásra utalt honvédelmi szervezetek”,

f) 13. §-ában a „3. §” szövegrész helyébe a „3. §-ban

szöveg lép.

6. § Az intézményi bevételekkel kapcsolatos feladatokról szóló 1/2011. (I. 11.) HM utasítás 10. §-ában a „6. § (2) bekezdésében előírtak” szövegrész helyébe a „6. § (2) bekezdésében meghatározott HM utasításban foglaltak” szöveg lép.

7. § Hatályát veszti az

b) a 2003. évi intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének rendjéről szóló 6/2003. (HK 3.) HM utasítás.

8. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

Az utasítás a 8. § alapján hatályát vesztette 2012. július 18. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére